JOHN DEERE В ПАРТНЬОРСТВО СЪС SPACEX ЗА РАЗШИРЯВАНЕ НА СВЪРЗАНОСТТА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЧРЕЗ САТЕЛИТНИ КОМУНИКАЦИИMOLINE, Illinois (January 16, 2024)


Deere & Company (NYSE: DE) обяви, че е сключила споразумение със SpaceX за предоставяне на авангардна сателитна комуникационна услуга (SATCOM) на фермерите. Използвайки водещата в индустрията мрежа Starlink, това решение ще позволи на фермерите, изправени пред предизвикателства за свързаността в селските райони, да използват пълноценно технологиите за прецизно земеделие. Това партньорство, първо в индустрията, ще позволи на клиентите на John Deere да бъдат по-продуктивни, по-печеливши и по-устойчиви в своите дейности, докато продължават да осигуряват храна за нарастващото население в световен мащаб.

За фермерите стойността на свързаността е с по-голямо значение от всяка отделна задача или действие. Свързаността отключва огромни възможности, които преди бяха ограничени или недостъпни,” каза Аарон Уетцел, вицепрезидент на отдела за производство на системи за прецизно земеделие в John Deere. „Например, през цялата година фермерите трябва да свършат работата си в изключително кратки периоди от време. Това изисква изпълнение на невероятно прецизни производствени стъпки, като същевременно се извършва координация между машините и се управлява тяхната производителност. Всяка от тези области се подобрява чрез свързаността, което прави цялата операция по-ефикасна, по-ефективна и по-печеливша.“

Решението SATCOM ще свърже както нови, така и съществуващи машини чрез сателитна интернет услуга и надеждни сателитни терминали. Това ще позволи използването на технологии като автономност, споделяне на данни в реално време, дистанционна диагностика, усъвършенствани решения за самовъзстановяване и комуникация между машините, всички които помагат на фермерите да работят по-ефективно, като същевременно свеждат до минимум престоя.

„Повече от две десетилетия John Deere е водеща в индустрията за селскостопанско оборудване със сателитно базирана технология за прецизно водене“, каза Джахми Хиндман, старши вицепрезидент и главен технологичен директор в John Deere. „Сега предоставяме услугата за сателитна комуникация във фермата в такъв мащаб, че фермерите които имат проблем с клетъчно покритие да могат да увеличат максимално стойността на свързаността към своите операции. Решението SATCOM отключва набора от технологии на John Deere, така че всеки фермер да може напълно да използва текущата си технология за прецизно земеделие в допълнение към новите иновативни решения, които ще внедри в бъдеще. Започнахме този процес със силен фокус върху предоставянето на стойност на нашите клиенти и това партньорство гарантира, че имаме решение което отговаря на техните нужди днес и в бъдеще.“

Решението SATCOM на John Deere ще използва сателитната интернет констелация Starlink на SpaceX. За да активират това решение, дилърите на John Deere ще инсталират на съвместимите машини надежден терминал Starlink, заедно с 4G LTE JDLink модем за свързване на машината с оперативния център (Operations Center) на John Deere. Първоначално решението SATCOM ще бъде достъпно чрез ограничено разпространение в САЩ и Бразилия от втората половина на 2024 г.