За насМегатрон ЕАД е основана през 1998 г. и е официален представител в България на водещите световни производители John Deere, KUHN, Bobcat и Develon. Вече 25 години компанията е безспорен лидер в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на висококачествена земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника.
Мегатрон разполага с единадесет търговско-сервизни бази и магазини в София, Плевен, Русе, Добрич, Търговище, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Българово, Силистра и Монтана. Там клиентите могат да закупят както оригинални части, смазочни материали, консумативи, така и брандирани облекла, аксесоари, умалени модели на различни машини и играчки за най-малките.
В компанията работят над 260 високо мотивирани служители, като 70% от тях са в отдел 'Следпродажбено обслужване'.

НАШАТА МИСИЯ

Да доставяме технологии произведени от лидерите в индустрията и да предлагаме на нашите клиенти най-надеждните, ефективни и рентабилни решения, осигурявайки им професионално следпродажбено обслужване и поддръжка.


НАШАТА ВИЗИЯ

Да работим за развитието на компанията в тясно сътрудничество с нашите клиенти и доставчици, предлагайки висококачествени продукти и услуги.


25 години израстваме заедно


КРАТКА ИСТОРИЯ:


1998 - Основаване на Мегатрон като официален дистрибутор на John Deere в България.
John Deere е безспорен лидер в производството и продажбата на земеделска, горска, голф и градинска техника в световен мащаб. Създадена през далечната 1837 г., днес тя е днес тя е в топ 100 на най-ценните брандове в света според годишната класация на Interbrands за 2021 г. Благодарение на богатия си опит в производството на качествени, надеждни и прецизни машини, марката John Deere е спечелила доверието на многобройните си клиенти в различни страни. За разлика от редица други компании, които са специализирани в производството на отделни видове машини, John Deere предлага изключително разнообразие от техника и интегрирани интелигентни решения за цялостно управление на бизнеса с приложение в земеделието, дърводобива, поддръжката на зелени площи (стадиони, паркове, градини) и голф игрища. John Deere е единствената компания в бранша, която сама произвежда всеки един компонент за своите машини – от болтовете и гайките до двигателите, трансмисиите, кабините и интегрирания софтуер. Днес всеки трети комбайн на полето е с марка John Deere.
1999 - Мегатрон подписва договор за официално представителство на френската компания KUHN.
KUHN е водещ производител на прикачен инвентар за земеделски машини – плугове, дискови и роторни брани, култиватори, сеялки за пролетни и есенни култури, тороразпръскващи машини, косачки, както и самоходни и прикачни миксер вагони за животновъдни ферми. Създадена преди повече от 190 години, днес компанията заема челни позиции на пазара на техника за земеделието и животновъдството и произвежда годишно 65 000 машини. Иновациите и високото качество са водещи за инженерите на KUHN при разработването на нови продукти. Доказателство за това са патентованите от компанията 1600 продукта.
2006 - Мегатрон става дистрибутор на световно известната марка Bobcat.
Мегатрон става дистрибутор на световно известната марка Bobcat. Bobcat е лидер в компактното оборудване. Компанията е производител на широка гама универсални индустриални машини с приложение както в строителството, така и във фермата - товарачи, багери, косачки, телескопични товарачи и прикачни устройства. В продължение на повече от 60 години, Bobcat създава компактни машини, които се отличават с характерните за бранда производителност, издръжливост, комфорт и впечатляваща гъвкавост, за която допринася и голямото разнообразие от работни устройства - различни модели кофи, гребла, свредели, пневматични чукове, палетни вилици, клампи за бали и много други.
2009 - Мегатрон подписва договор за официално представителство на Doosan/Develon и Bobcat.
Doosan е световен лидер в производството на индустриална и тежка строителна механизация, компресори, генератори, осветителни кули. Машините на Doosan са известни с изключителната производителност и скорост на работа. През 2007 г. Doosan придобива американската компания Bobcat, като запазва разпознаваемото в цял свят лого и цветната схема на бранда.

2014 - Мегатрон става официален представител на концерна Doosan /Develon и Bobcat и за страните от Западните Балкани
В Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения и Македония са дилърите на Мегатрон за строителна и индустриална техника Doosan/Develon и Bobcat.
2023 - Мегатрон става официален представител на John Deere за Словения
С придобиването на бизнеса на John Deere в Словения от предишния дилър, Мегатрон разшири дейността си на словенския пазар, където през последните 10 години e позната главно като дистрибутор на Bobcat и Doosan / Develon. Компанията вече има близо 300 служители и обслужва клиентите си от 13 собствени търговско-сервизни центъра в България и Словения и 7 партньорски обекта в 5 други страни от Западните Балкани.

МЕГАТРОН КАТАЛОГ


ПРОДУКТИ И УСЛУГИ


ТЪРГОВСКО-СЕРВИЗНИ БАЗИ И МАГАЗИНИ В СТРАНАТА:


Натиснете върху избрано лого на Мегатрон в картата по-долу, за да видите точна локация и адрес на представителствата ни.