Обследване на посевите

ПРЕЦИЗНОСТ, КАКТО НИКОГА ДО СЕГА

Автоматизираната технология на Мегатрон за мониторинг на полетата и посевите, предоставя данни в реално време с впечатляваща разделителна способност на ниво листо на растението. Даваме възможност на фермерите да вземат информирани решения, като откриваме ранни признаци за поява на плевели, установяваме неравномерно поникване, недостиг на хранителни вещества, симптоми на болести или насекоми, вредно въздействие от вода и механични проблеми. За обследването на полетата използваме камера с висока резолюция и високоскоростен дрон, с чиято помощ само за 15 минути облитаме и снимаме 1000 дка.

С платформата Smart Scout фермерите имат достъп до изображения от сателитите Sentinel и Landsat с включени многобройни индекси на растителността. Чрез тази платформа имат пълен мониторинг върху полетата, като във всеки момент на развитие на културите те могат да наблюдават дали има заплевеляване, дали посевите са нападнати от насекоми или болести.

Софтуерът, който обработва снимките с висока резолюция, разполага с изкуствен интелект и може да идентифицира по видове заболяванията, както и насекомите, увреждащи културите. Други могат да се определят лесно от агроном, благодарение на снимките с много висока резолюция получени директно от полетата. Целта е фермерите да намалят разходите си за консумативи и бързо да реагират, когато трябва да извършат променлива форма на торене или пръскане. Това помага на стопаните да спестят до 30 процента от разходите си за торене или пръскане.Свържете се с нас на *5566 или info@megatron.bg и вземете вашата индивидуална оферта още днес!