Самоходни миксер вагони SPW Intense

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
Създадени на база на доказания с годините опит в производството на самоходни миксери, новите миксер-вагони SPW на KUHN са отражение на развитието и уменията на компания специализирана в производството на машини за изхранване на животни, отглеждани в животновъдни ферми. Новите KUHN SPW са конструирани така, че да отговарят на всички хранителни изисквания на днешните фермери: възможности за обработка, пълно смесване, равномерен поток при разтоварване и висок капацитет. Производителите ще оценят ниския разход на гориво на двигателя с 255 к.с., отговарящ на изискванията за вредни емисии Stage 5 и системата за управление на хидравликата на фрезовата глава/смесителния шнек, която дава приоритет там, където мощността на двигателя е най-необходима. Еднакво подходящ както за големи ферми, така и за промишлени приложения, KUHN SPW предлага най-доброто решение на пазара. Разпределението на теглото на задната ос осигурява както оптимално сцепление, така и комфорт при каране.

Новият CCI терминал, който е ексклузивен за KUHN, показва най-важната информация и предлага управление на повечето функции на машината. Цветният сензорен екран, осигурява цялата нужна информация за проследяване и контрол на функциите за зареждане, смесване и хранене. CCI терминалът също така управлява данни за поддръжка на машината, като периодични сервизни обслужвания, както и всички интерфейси за диагностична помощ.
Чрез терминала може да се настройва също и скоростта на работа на фрезовата глава, миксиращите шнекове и конвейерната лента за доставяне на храната. Информация за до 80 рецепти с 15 различни съставки може да бъде контролирана от CCI. Освен това може да записва до 10 партиди за хранене по име. Системата за трансфер на данни „Librafeed“, позволява прехвърлянето на данни от машината в компютъра на фермера, чрез USB.
Други важни характеристики, с които изпъкват новите миксер-вагони SPW са:

НЕСРАВНИМА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ
Бързото пълнене е абсолютно задължително за самоходните миксери. Гамата SPW е оборудвана с широка и мощна захранваща фреза, която може да се справи с всякакъв вид фураж. Поддръжката се извършва лесно, благодарение на монтираните с болтове остриета на фрезата. Товарещият конвейер е изцяло обновен. Конвейерната лента се задвижва от хидравличен мотор разположен в горната част на конвейера. По този начин товарът се изтегля и се спомага за центриране на ремъка върху задвижващата ролка. Лентата разполага с централно ребро, което влиза в контакт с жлеб в задвижващата ролка и спомага за равномерното движение на лентата. Тези подобрения работят в синхрон, за да поддържат лентата правилно позиционирана и да се избегне странично износване на лентата и износване на коритото на конвейера. За да се ускори пълненето, ширината на конвейерната лента е увеличена от 25 на 31 инча. Храната бързо преминава от фрезата към ваната и шнековете.
НИСКИ ЕКСПЛОАТАЦИОННИ РАЗХОДИ
Експлоатационните разходи на самоходните миксери SPW са едни от най-ниските на пазара. Двигателят използва технологията за селективна каталитична редукция. Течността за отработени газове (AdBlue) се впръсква в охладителя, за да намали вредните емисии. Функциите, изискващи интензивен въртящ момент, като смилането на силажа и смесването на фуража, се изпълняват при ниски обороти на двигателя. Това води до висока производителност, съчетана със значителна икономия на гориво.
Управляваното от джойстик авто-задвижване съответства на оборотите на двигателя към товара, което води до още по-големи икономии на гориво. Тази функция ограничава оборотите на двигателя на по-ниски нива, освен по време на движение по пътя, където са необходими допълнителни обороти, за да се избегне загуба на скорост и инерция. С двигател разположен в задната част на самоходния миксер-вагон, тежестта е прехвърлена към задвижващата ос за несравнимо сцепление. Това също изолира шума от двигателя от кабината, като допълнително подобрява комфорта на оператора.
ГЪВКАВОСТ И УЛЕСНЕНО ДОСТАВЯНЕ НА ХРАНАТА
Самоходните миксер-вагони SPW са снабдени с широка напречна конвейерна лента, разположена между кабината и смесителния бункер. Фуражът може да се доставя от лявата и от дясната страна и се вижда от седалката на водача.
Широката разтоварваща врата, комбинирана с конвейерна лента с променлива скорост, осигурява равномерен, постоянен поток на подаване към леглото. Като опция се предлагат лява и дясна задни ъглови врати.
ПРОМЕНЛИВА СКОРОСТ НА МИКСИРАНЕ
Два вертикални шнека осигуряват отлично смесване на широка гама фуражни съставки. Скоростта на шнековете може да се регулира, за да съответства на всяко конкретно приложение. По-високите скорости на шнека увеличава нивото на обработка, докато по-ниските скорости намаляват обработката и поддържат по-дълго полезните дължини на влакната от фуражни материали.

СПЕЦИФИКАЦИИ:


SPW Intense 14.2 CSSPW Intense 16.2 CSSPW Intense 18.2 CSSPW Intense 19.2 CLSPW Intense 22.2 CLSPW Intense 25.2 CLSPW Intense 27.2 CL
Обем на бункера (куб.м.)14161819222527
Брой шнекове2 2 2 2 2 2 2
Тип шнеквертикален с 5 ножавертикален с 6 ножавертикален с 6 ножавертикален с 5 ножавертикален с 5 ножавертикален с 5 ножавертикален с 5 ножа
Маск. височина (м)2,742,963,212,783,053,333,46
Широчина (м)2,502,502,502,502,502,502,50
Двигател мощност (kW/кс)218 / 160218 / 160218 / 160218 / 160218 / 160218 / 160218 / 160
Мощност за нарязване на силажа (kW/кс)200 / 149200 / 149200 / 149200 / 149200 / 149200 / 149200 / 149

За по-подробна информация за различните модели миксер вагони, не се колебайте и се свържете с нас на безплатен кратък номер *5566 или ни изпратете запитване от бутона по-долу.