Скарификатори

John Deere

Съживете вашата морава

Независимо колко голяма или малка е вашата морава, нашите скарификатори могат да ѝ вдъхнат нов живот и да я накарат да изглежда много по-добре. През лятото между стръковете трева често се натрупват растителни остатъци и мъх. След известно време повърхността им се сплъстява и почвата под тях остава изолирана, което означава че въздух, вода и хранителни вещества вече трудно достигат до корените на тревата. В резултат на това растежът ѝ се забавя и моравата губи добрия си вид. И тогава на помощ идва скарификатора, с който се отстраняват сплъстяванията и мъховете, като в същото време се отваря пътят на хранителните вещества към корените.


За да имате свежа, зелена и гъста като килим трева са нужни и допълнителни грижи, които ще ви се отплатят многократно. Ето и няколко съвета за начинаещите градинари, които ще ги улеснят в поддръжката на мечтаната градина:
Най-доброто време за скарифициране е ранна пролет или късна есен. Първото скарифициране се извършва чак когато моравата стане на 3 години. Винаги окосявайте тревата възможно най-ниско преди да започнете - идеалната средна височина на тревата е 4 см. При възможност работете, когато почвата е напълно суха - по този начин ще предотвратите повреди по машината и ще запазите отворени получените бразди. Така водата и хранителните вещества ще достигнат корените на тревата, а вие ще се радвате на здрава и красива морава.


Модел D38R


Спецификации

  • Работна ширина: 38 см.
  • Бензинов двигател OHV
  • Ном. мощност: 2,3 kW / 3400 об./мин.
  • Система ножове: 15 здрави стоманени ножа със сачмени лагери за гладка работа
  • Плавен регулатор за дълбочината на скарифициране
  • Материал на дека: алуминий
  • Колектор за трева: опция