JOHN DEERE АКТУАЛИЗИРА ТЕХНОЛОГИИТЕ ЗА ПРЕЦИЗНО ЗЕМЕДЕЛИЕWalldorf, 02 март 2023 - От много години John Deere предлага надеждни и високопроизводителни технологии за прецизно земеделие. През 2023 г. всички основни елементи на интелигентното оборудване за машини ще бъдат актуализирани, за да са готови за бъдещето. Важни компоненти са изцяло новите дисплеи John Deere G5 и новият JDLink™ M модем. Тези обновления правят технологията за прецизно земеделие на John Deere по-бърза, по-мощна и по-достъпна за всеки фермер.

Изцяло нова серия дисплеи John Deere G5

С изцяло новата серия дисплеи 5G, John Deere доставя най-новите технологии директно до клиентите. Full HD резолюцията, допълнителната памет и увеличената скорост на работа правят 5G един от най-мощните дисплеи. Предлагат се в две преносими версии, които могат да се използват на всички марки, два интегрирани монитора за специфични John Deere машини и допълнителен монитор, като опция. Дисплеят G5 е 10.1 инча, а G5Plus е 12.8 инча, което означава че дисплеите от това семейство предлагат 33% по-голяма пространство на екрана за карти и информация в сравнение с предшествениците си. И двата преносими дисплея са с допълнителна водоустойчива защита (IP65). John Deere G5Plus идва стандартно с AutoTrac™ и Section Control. Разбира се пълната AEF ISOBUS съвместимост се запазва.


Нови модеми John Deere AutoTrac™ M and R

Фермерите със смесен машинен парк могат да продължат да се възползват от свързаността между машините и облака. Изцяло новият модем JDLink™ M предлага достъпна алтернатива на познатия JDLink™ R модем. JDLink™ M е преместваем и позволява лесно оборудване на смесен машинен парк. Модемите JDLink™ M и JDLink™R са съвместими с протокол SAE J1939 и могат да обработват над 14 точки с данни от различни марки машини. Тази съвместимост позволява управлението на целия смесен машинен парк само през един портал: John Deere Operations Center™.

John Deere StarFire™ 7000John Deere Operations Center™

JDLink™ осигурява безплатна двупосочна свързаност за автоматично качване на данни за културите и за машините в John Deere Operations Center™. С постоянни актуализации Operations Center™ непрекъснато се подобрява и адаптира към бъдещите нужни. Порталът ще продължи да бъде достъпен безплатно за мобилни устройства и в интернет мрежата.

Всички 5G дисплеи ще запазят надеждният и удобен за работа интерфейс от Gen 4 дисплеите. Комбинацията от модерна технология и удобен за работа интерфейс осигурява незабавно увеличение на производителността без да е необходимо продължително повторно обучение. Новата лицензионна програма за разширени функции означава, че фермерите плащат само за това, от което се нуждаят, а първоначалните разходи са намалени. Разработват се редовни софтуерни актуализации, които гарантират, че семейството дисплеи G5 вече е оборудвано за бъдещето.
Дисплеите G5Plus Universal и G5 Universal ще бъдат налични за поръчка по-късно тази година. G5Plus CommandCenter™ и G5 CommandCenter™ ще бъдат налични в машините John Deere модел 2024.


John Deere StarFire™ 7000 беше представен миналата година заедно с новия сигнал StarFire™ RTK. С RTK прецизност от 2.5 см и време за достигане на пълна точност по-малко от 8 минути, новият сигнал StarFire™ RTK предлага много атрактивно входно ниво към RTK. John Deere StarFire™ 7000 работи с още по-добра свързаност от предишните генерации благодарение на добавените два сателитни сигнала Galileo и Beidou. Приемниците John Deere StarFire™ 7000 са налични за поръчка и доставките им започват сега.


Новите основни елементи на технологиите за прецизно земеделие на John Deere правят интелигентното земеделие по-лесно за клиентите. То ще става все по-лесно за използване, автоматизирано и почти безпроблемно. Всички функции в комбинация с експертното обслужване на местния дилър, правят бизнеса на фермерите по-продуктивен, печеливш и устойчив.