• JD online shop 3
 • EO COMBINE 2020FaceBook 1250X350
 • Header megatron.bg
 • Kampania chasti stari web banner
 • Doosan0leasing
 • animals
 • forestry
 • JD gy 2c RGB v
  Земеделска и градинска техника
 • JD gy 2c RGB v
  Горска техника
 • KUHN LOGO V60 FINAL 1705 N0
  Прикачен инвентар
 • bobcat
  Компактна техника
 • Doosan
  Строителна техника
 • Selection square 01
  Машини втора употреба
 • Dopulnitelno

Уважаеми клиенти, партньори и приятели на Мегатрон,

Щастливи сме да обявим, че централният ни офис и търговско-сервизен център в София се премести в новата ни сграда на адрес:

1592 гр. София, ул. „Източна тангента“ №127.

Намираме се в непосредствена близост до летище София, в един от най-бързо развиващите се логистични и бизнес центрове на столицата.

От понеделник - 27.09.2021 г. ви очакваме в нашия нов просторен и модерен дом, който лесно ще намерите на GPS координати: 42.68574537996172, 23.394572008123895

или като сканирате QR кода на визията по-долу.

Телефоните и имейлите за връзка с нас остават същите.

Бъдете здрави!

Premestihme se

Всяка минута през сезонна е ценна. Ето защо е важно да имате надежден партньор, разполагащ с голяма складова наличност на части.

Можете да разчитате на Мегатрон за необходимите ви резервни части и компоненти за хедери KEMPER, независимо от марката на вашия силажокомбайн. Приберете навреме силажа си без да спирате работа и си осигурете спокойствие през този сезон.

С над 100 годишна история KEMPER е доказал се във времето производител на земеделска техника с немско качество. От 1997 год. компанията е и част от портфолиото компании за земеделско оборудване на John Deere, като част от семейството на професионалистите, на които можете да се доверите.

Свържете се с нас на национален телефон *5566 или в най-близкия до вас търговско-сервизен/продажбен център на Мегатрон и заявете необходимите ви части KEMPER.

View the embedded image gallery online at:
https://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria533f48db12

Икономично решение за вашето земеделие - оборудвайте вашия хедер за бяла жътва с приспособление zurn за слънчогледова жътва, спестете време и пари!

Сега можете да преоборудвате вашия хедер с приспособление за жътва на слънчоглед от ZURN.

 • Работна ширина - модели от 5,5 м до 10,67 м.
 • Пластмасови лифтери – благодарение на новия дизайн лифтерите насочват питите на слънчогледа по-ефективно към комбайна. Формата им е конструирана да минимизират загубите независимо от междуредовото разстояние.
 • Интегрирани делители – делителите са интегрирани в конструкцията на приспособлението.
 • Покрития за мотовилото – покритията на палците на мотовилото (А) предпазват питите на слънчогледа от нараняване. Допълнителните покрития (B) помагат на потока на материала към целошнека.
 • Бързо прикачване – една цяла приставка за прикачване към хедера благодарение на бързо заключващи механизми от двете страни.

Прикачване към различен тип хедери - John Deere 600R / 700X.

Свържете се с наш търговски представител и поискайте своя оферта.

В разгара на лятото John Deere предизвиква вас и вашият комбайн! Разкажете вашата жътвена история, станете звездата на жътвата и можете да спечелите една от атрактивните награди предоставени от John Deere. 

Направете снимка на вас и вашия комбайн John Deere в действие. Качете я във фотогалерията на конкурса. След това помолете приятелите и семейството си да харесат вашата снимка. Колкото повече харесвания, толкова по-голям шанс за награда!

Награди:

3 ВИП ПЪТУВАНИЯ ДО ДОМА НА ЗВЕЗДИТЕ НА ЖЪТВАТА

3 топ фоторазказа с най-много харесвания ще спечелят 3-дневно ВИП пътуване до Германия за двама души, включващо самолетни билети, хотелско настаняване и трансфери. Ще имате възможност лично да посетите нашите производствени бази в Цвайбрюкен и Брухзал.

Поощрителни награди:

ВАУЧЕРИ НА ОБЩА СТОЙНОСТ €1000

Спечелете ваучери, които да похарчите в онлайн магазина на John Deere: €250 четвърта награда, €150 пета награда, €100 шеста награда и 10 бр. награди по €50.

Прочетете пълните правила и условия за участие в конкурса на адрес: ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

УЧАСТВАЙТЕ СЕГА НА DEERE BG ТУК: https://contest.deere.com/driverchallenge/bg_BG 

Смесените машинни паркове вече са видими в един-единствен портал по избор

DataConnect, съвместната инициатива за мониторинг на смесени машинни паркове в една-единствена платформа, вече работи с шест основни дигитални платформи и е достъпна за земеделски операции от целия свят. Case IH, Steyr и New Holland се присъединиха към John Deere, CLAAS и Европейската платформа за управление на стопанството 365FarmNet, които обявиха тази функция в края на миналата есен.

Всяко стопанство използващо самоходни силажокомбайни, комбайни или трактори от участващите брандове, сега може да вижда всичките си машини в една платформа. Преди, разглеждането на такава информация изискваше управление на допълнителен портал за всяка участваща марка.

 

 

С този нов подход клиентите могат да видят пет различни параметри:

 • текущо местоположение на машината
 • история с предишни местоположения на машината
 • ниво на гориво в резервоара
 • статус на машината в полето
 • скорост на машината

Всеки оператор/собственик, който иска да използва опцията, просто трябва да се снабди с разрешение да вижда цялото си оборудване в платформата, която му е най-удобна за работа. Веднъж свързани, машините на други производители се появяват автоматично в този портал. Те дори се показват с икони в съответния цвят на производителя.

DataConnect работи без допълнителни хардуерни и софтуерни компоненти и осигурява сигурна обработка на данни. Решението ще се прилага за стотици хиляди вече свързани машини.

DataConnect small

Добавянето на CNH Industrial означава, че потребителите на AFS Connect, телематичната платформа на Case IH, MyPLM Connect на New Holland и S-Tech на STEYR, ще имат възможността да обменят данни в облачно базираните портали John Deere Operations Center и CLAAS TELEMATICS или 365FarmNet.

Уважаеми клиенти,

По време на жътвената кампания, както винаги може да разчитате на нашите дежурни екипи от отдели "ЧАСТИ" и "СЕРВИЗ" през почивните дни.

Графиците с дежурствата на двата отдела ще намерите в менюта ЧАСТИ и СЕРВИЗ на нашия сайт или като натиснете върху долните линкове:

Информираме ви, че може да се възползвате и от удълженото работно време на нашите обекти в София, Плевен, Монтана, Стара Загора, Добрич и Българово (Бургас) от където да закупите необходими части и консумативи.

Там през седмичните работни дни в периода от 28 юни (понеделник) до 30 юли (петък), колегите ви очакват от 8:00 до 19:00 ч. 

Екипът на Мегатрон ви желае спорна и безаварийна работа!

Уважаеми клиенти,


Кампанията ни за оригинални смазочни продукти John Deere вече е активна, така че тези от вас, които решат да се възползват от преференциалните ни условия ще се сдобият и с разнообразни John Deere артикули. Припомняме, че срещу всяка закупена разфасовка масло (от 1000 л., 209 л, 55 л. или 20 л.) получавате определен брой точки. В края на кампанията (31.08.2021 г.) ще може да замените събраните точки срещу избран от вас оригинален John Deere артикул (или комбинация от няколко такива) от публикуваните в промоционалната ни брошура. Подбрали сме за вас интересни предложения, с които да зарадвате себе си или вашите близки.

ПОВЕЧЕ ЛИТРИ, ПОВЕЧЕ ТОЧКИ, ПОВЕЧЕ ОРИГИНАЛНИ JOHN DEERE АРТИКУЛИ

Кампанията е активна от 1.06. до 31.08.2021 г., а подробна информация ще намерите в нашия флаер, който може да видите ТУК.

С „Добре дошли“ приветстваме участниците в „Мегатрон Академия 2021“! От началото на месеца стартира кампанията и първите стажанти вече са на линия, рамо до рамо с едни от най-опитните ни сервизни инженери, които ще бъдат техни ментори и учители.

На добър час, момчета! Учете се и разчитайте на помощта и опита на нашите професионалисти в поддръжката и сервизното обслужване на земеделска и строителна техника от топ брандовете John Deere, Kuhn, Bobcat, Doosan.

Поздравяваме ви за куража да участвате! А кой знае – това може и да е началото на вашата успешна кариера по специалността. Знаете ли, че едни от най-добрите ни сервизни, започнаха кариерата си в Мегатрон именно като стажанти? Днес някои от тези момчета дават своите съвети и напътствия към „новобранците“:

Недко – експерт трактори, завършил РУ Ангел Кънчев, випуск 2016г., започнал кариерата си в Мегатрон като стажант от 2-ри курс в университета.

„Приемете стажа като предизвикателство, което ще ви донесе знания, опит и увереност! Бъдете упорити и любознателни! Ще успеете, ако имате желание за работа и машините са ви страст! Успех!“

Кристиян – сервизен инженер, завършил РУ Ангел Кънчев, випуск 2018г., започнал кариерата си в Мегатрон като стажант от 3-ти курс в университета.

„Хвърляйте се смело в ремонтите, четете сервизна литература, не се притеснявайте да питате! Когато си отдаден на работата успехът не закъснява.“

Стелиан – сервизен инженер, последна година студент в РУ Ангел Кънчев, започнал кариерата си в Мегатрон като стажант от 2018г.

„Бъдете ентусиасти! Пожелавам ви здраве, бързо да навлезете в работата и успех в кариерното развитие!“

Тодор – сервизен инженер, завършил АУ Пловдив, випуск 2019г., започнал кариерата си в Мегатрон като стажант от 4-ти курс в университета.

„Задавайте въпроси, не се притеснявайте, слушайте опитните колеги и не се скатавайте! Късмет на всички!“

Николай – сервизен инженер, завършил АУ Пловдив, випуск 2017 г., започнал кариерата си в Мегатрон като стажант от 4-ти курс в университета: „Бъдете упорити и целеустремени! Пожелавам ви успех!“

View the embedded image gallery online at:
https://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleriabd67d904f4

 

 

 

Не е ли време да откриете най-добрия зърнокомбайн за Вашия бизнес?
Защо да не подложите на тест своя комбайн срещу нашите модели от серия T.

Победете ни и можете да спечелите до 15 000 €!

Screenshot 2021 05 19 113717

Най-ниските загуби печелят
Можете ли да победите ниските загуби на комбайн на John Deere?

Ние гарантираме по-малко начупени зърна. И по-добро качество на зърното. Тествайте ни и се запознайте с допълнителните ползи, които комбайнът John Deere ще ви донесе.

Изберете вашето поле. Вашата култура. Вашия комбайн.

Заявете вашето желание за участие ТУК.

Пълните правила и условия за участие можете да откриете на страницата на www.deere.bg

Ако си търсите мултифункционална почвообработваща машина, която да подготви полето ви само с едно минаване веднага след жътва, заложете на KUHN PERFORMER. Универсалният почвообработващ агрегат може да извършва различни обработки в зависимост от нуждите и предпочитанията ви. Секциите с работни органи могат да работят независимо, което ви позволява да извършвате както повърхностна, така и дълбока обработка на стърнища или разрохкване на почвата само с едно минаване. Така например, може да използвате само секцията с дискове, като Optimer+ или само шилата, като Cultimer L. Към шилата може да добавите различни накрайници напр. тип лястовича опашка за плитка обработка или такива с прав връх за разрохкване на почвата.

За оптимални резултати може да извършвате 4 обработки само с едно минаване, като използвате едновременно всички работни секции на агрегата:

 • 2 реда дискове с диаметър 510 мм. и дебелина 6 мм.за ефективно рязане на корени и слама:  осигуряват перфектно нарязване на растителните остатъци по цялата работна ширина на машината.
 • 4 реда шила за смесване или дълбоко разрохкване: шилата са разположени на 4 реда, за да се осигури доброто преминаване на остатъците между тях. Те се задържат забити в почвата посредством предпазна хидравлична система, която осигурява натиск от 900 кг. Могат да бъдат оборудвани с различни работни органи - напр. 50 мм. карбидни или 80 мм. обикновени или карбидни.
 • 1 ред заравняващи дискове монтирани на греда с предпазна система: тъй като са постоянно регулируеми, те могат да се адаптират бързо към промените в почвата, за да се постигне перфектно заравняване на почвения профил.
 • Ролер HD-Liner 700: осигурява впечатляващо 3D отъпкване на почвата с V-образната си форма и тегло от 225 кг/м. Диаметърът му от 700 мм и назъбеният му профил подобряват въртеливото движение и производителността дори при работа в тежки почви, където другите ролери понякога не успяват да се справят.  

Инженерите на KUHN са се погрижили лесните и бързи настройки на PERFORMER да се извършват удобно от кабината на трактора. Селектор с 4 функции ви позволява да контролирате с лекота всички хидравлични функции от едно място.

Повече подробности за машината, както и персонална оферта може да получите от търговските ни представители, чиите контакти ще намерите тук.

Не губете време, вземете сега своя нов комбайн John Deere серия Т до края на месец май 2021г. при специални условия. 

Вече доказалият се във времето комбайн серия Т впечатлява със своята огромна производителност - 50т/час. Той разполага и с голяма площ за активно сепариране чрез уникалната многобарабанна вършачна система. При нея материалът преминава над задния битер, осигурява равномерен поток на материала без остри извивки и резки промени в посоката, което води до отлично качество на зърното и сламата. Прибиране на реколтата за рекордно кратко време: до 10% по-висока производителност благодарение на новата конструкция Tangential Plus на контрабарабана на палцовия сепаратор.

Това са само част от множеството преимущества, с които тази серия разполага. Уверете се сами - поискайте своята персонална оферта от наш търговски представител и не губете и зрънце в полето. Възползвайте се също и от добавената стойност на нашата 5 годишна гаранция с всяка новозакупена машина, както и от възможността за John Deere финансиране. Запознайте се с всички модели от серия Т и изберете най-подходящия за вашето стопанство.

Произведени по най-високите стандарти, от 100% естествени полимери, гамата сезали XtraTwine на John Deere покрива всички видове сезали за големи правоъгълни бали, така че лесно да отговори на индивидуалните изисквания на всеки клиент. XtraTwine на John Deere са направени, за да спестят време и пари и са подходящи както за бали от фуражни култури, така и за бали от сухи зърнени култури.

Предимства:

· По-голяма дължина на сезала: по-малко спирания за смени, по-голяма производителност.

· Ненадмината производителност на връзване: здравина и гъвкавост за 100% надеждни и стегнати възли.

· Специална UV защита: издържат дълго време на външни, често променящи се условия.

· Подходящи за ВСИЧКИ видове големи балопреси на всички производители

 Спецификации на различните типове сезали:

Продукт

Брой ролки в пакет

Дължина на пакета (м)

Тегло на пакета (кг)

Цвят

Макс. височина (мм)

Брой пакети в палет

John Deere XtraTwine HD Prime

2 ролки в пакет

2,200

20.4

Бял

350

40

John Deere XtraTwine HD Plus

2 ролки в пакет

2,600

22

Бял

350

40

John Deere XtraTwine Plus

2 ролки в пакет

2,800

20

Бял

310

48

John Deere XtraTwine Long

2 ролки в пакет

3,000

19.5

Кафяв

310

48

John Deere XtraTwine Max

2 ролки в пакет

3,200

19

Бял

310

48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За улеснение на потребителите, John Deere използва международната цветна сегментация върху опаковките на сезалите за големи правоъгълни бали. Цветната скала показва типа на сезала, условията в които е препоръчително да се използва и вида на културите за балиране. Синият и зеленият цвят показват, че тези сезали са подходящи за бали с ниска и стандартна плътност, а оранжевият, червеният и кафявият цвят са индикация за сезал за много плътни бали или екстремни условия на работа.

 

Twines 1

Манхайм, 3 март 2021 – John Deere представи новата гама 2021 трактори 9R, предвождани от флагман моделите 9R 640 и 9RX 640 с 691 к.с. Най-новите машини 9R, 9RT и 9RX са не само по-мощни и по-ефективни, но и пo-интелигентни. Операторите и земеделските стопанства ще се възползват от още по-високото ниво на свързаност и автоматизация.

 

Всички трактори използват същия нов и високоефективен 13,6-литров двигател John Deere като при комбайните X9, с изключение на топ моделите с 640 к.с., които все още се задвижват от доказалия се 15-литров двигател Cummins. Шест-цилиндровият двигател със система за впръскване на гориво HPCR е разработен за по-голяма ефективност, с намалени нива на шум с до 50%. За да се предаде огромната мощност към терена, всички модели се предлагат с допълнителни баластни опции, които позволяват бруто тегло от 30,4 тона.

В допълнение към огромната им мощност, новите трактори станаха и по-интелигентни. Приемник StarFire 6000 е вграден в покрива на кабината и е стандартно оборудване,както и големият дисплей 4600 CommandCenter, с пълна AEF ISOBUS съвместимост и AutoTrac активация. John Deere предлага и възможност за надграждане на активацията на допълнителна цена до „пълен пакет“ за максимална автоматизация. Пълният пакет включва функции като Turn Automation (автоматично завиване), Section Control (контрол на секциите), Variable Rate Control (управление на разходната норма), пасивна навигация на прикачен инвентар, споделяне на данни от полето по време на работа, MachineSync и също AutoPath.

Новата възможност на John Deere - AutoSetup позволява на фермери и подизпълнители да планират предварително работни задачи в персонализирания клиентски Оперативен център. Задачите се показват автоматично на дисплея на кабината, когато машината навлезе в полето и операторът трябва да ги потвърди само с едно щракване на бутон. Системата поддържа настройки като име на клиент, ферма, поле, граници на полета, следи, ширини/ просвет на инвентара, продукти, разходни норми, специфични за полето обработки, настройки на документацията и име на оператора.

Щом задачата е изпълнена, цялата информация може да се прехвърли безжично към Оперативния център. AutoSetup не само спестява до 90 процента от времето за настройки в полето, но също така предоставя ясна документация и се избягват грешки и загуби на данни.
 

В полето операторите ще оценят изключително комфортното возене. Това е резултат не само от индивидуално разработените системи за окачване за 9R, 9RT и 9RX, но също и заради новата кабина. Ексклузивното за John Deere предно окачване HydraCushion вече е налично за всички модели 9R, докато новите функции на кабината са същите като тези, представени в новите 7- и 8-серия, обявени премиерно на AGRITECHNICA през 2019.
 

Второто поколение седалки ActiveSeat се предлагат с кожена тапицерия, отопление, активна циркулация на въздуха, масажна функция и различни регулируеми настройки. Радио топ качество - 6.5 инчов DAB+ сензорен екран с 6.1 звукова система осигурява най-съвременното информационно развлечение и е съвместима с Apple CarPlayTM, а LED светлините осигуряват отлична видимост. Благодарение на намаления размер на системата за последваща обработка на отработените газове и допълнителните видео камери, видимостта от всички страни е значително подобрена.
 

Освен тяхната допълнителна производителност, автоматизация и комфорт, новата серия 9 е разработена с цел максимална надеждност и допълнително намаляване на оперативните разходи. Сред много други подобрения са и трансмисия e18, осите, задвижването с вериги и шасито, които са значително подсилени за по-висок капацитет и производителност.


За да се намали работата и разходите по поддръжка, много сервизни интервали са удължени - например новият вентилатор вече се обслужва на всеки 5000 часа, както и торсионният амортисьор. Отразявайки надеждността на тракторите, John Deere удвои стандартната фабрична гаранция до две години или 2000 часа.
 

Съвременните решения на Connected Support на John Deere също осигуряват максимално време на работа. Чрез Expert Alerts могат да се предвидят потенциални повреди на машината и вероятността от скъпи ремонти да се намали или да се избегне напълно, както и всякакви не планирани принудителни престои.

 

Серия 9 модели 2021

Модел

Макс. мощност

(ECE-R120)

9R 440

356kW / 484 к.с.

9R / 9RX 490

396kW / 539 к.с.

9R / 9RX 540

437kW / 594 к.с.

9R / 9RX 590

477kW / 649 к.с.

9R / 9RX 640

508kW / 691 к.с.

9RT 470

380kW / 517 к.с.

9RT 520

421kW / 572 к.с.

9RT 570

461kW / 627 к.с.

View the embedded image gallery online at:
https://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria10174d6fd0

Т670i овършава 66.4 хектара или 640 тона пшеница за 14.5 часа, които включват и спиранията за зареждане с гориво.

През лятото на 2020 г. екип на John Deere проведе редица изпитвания на новите модели комбайни от серия X9 при жътва на зимна пшеница. По същото време от компанията решиха да покажат в реални условия възможностите на другия им флагман – сламотръсният комбайн Т670i, който е един от най-високопроизводителните комбайни на пазара. За да се документират тестовете, екипът на John Deere бе придружен от представители на престижното немско списание Profi, които станаха свидетели на възможностите на гигантските машини. Резултатите от изпитванията бяха публикувани в бр. 12/2020 на сп. Profi, а ние ви предлагаме превод на статията за представянето на комбайн Т670i.

Списание Profi, бр. 12/2020

Докато провеждаше тестове за производителност на новите си комбайни X9, Deere избра също да представи най-голямата си сламотръсна машина T670i в имението Groß Walmstorf, за да покаже какво може тя. Що се отнася до роторната машина, тестовият екип на Deere беше разжънал две полета предишния ден и прецизира настройките на комбайна. Условията (вж. таблица „Условия“) бяха много сходни с тези, при които X9 се тестваше, като основната разлика беше сортът пшеница - Depot (вместо Reform) от RAGT. Шест сламотръсният комбайн T670i беше оборудван с 730PF Premium Flow хедер с 9.15 м ширина. Преценявайки постигнатото, още по-широк хедeр със сигурност би бил от полза, имайки предвид постигнатите високи общи резултати, особено по отношение на разхода на гориво.

Условията:

Локация: Имение Groß Walmstorf

Култура, сорт: Пшеница, RGT Depot

Състояние на културата: 65 до 85 см височина на растението, 10-15 см височина на стърнището, съотношение зърно/слама 1:0.59; среден добив на зърно 9.6 т/ха

Условия по време на жътва:

Час

9.30

14.00

23.30

Влага в зърното

14.4%

12.7%

12.9%

Влага в стъблата

15.4%

14.9%

32.0%

На снимката по-долу тестовият екип е готов за старта сутринта на първия ден.

team

Старт в 9.15 ч. сутринта

В резултат на благоприятните условия и минималната утринна роса, комбайн T670i имаше възможност да започне работа в 9.15 сутринта с първите 55 хектара. Със загуби под 1.0%, T670i ожъна 530.9 тона пшеница за 10 часа и 10 минути (вижте таблица „Производителност при жътва“). Това съответства на производителност от 52.2 т/час – изключително добре. Разходът на гориво също беше с много добри показатели, с 13.9 л/ха или 1.45 л/т с включена сечка за сламата. Комбайн T670i е отличник в класа си по отношение на разхода на гориво. Условията бяха по-предизвикателни при второто поле, където T670i започна работа около 20.30 часа. Добивите бяха по-високи тук (9.9 т/ха), но с повишаването на влажността производителността започна да спада (вижте таблица „Производителност и разход на гориво“). До около 23.45 часа, влажността на сламата беше достигнала 32%, ето защо жътвеният екип реши да приключи работа. На теория, можеше да се продължи с работата и да се приеме по-ниската производителност без да се надвишават стойностите на загуби от 1.5%. В предишни пъти, производителността в това поле също е била значително висока с 40.9 т/час. Тук, разходът на гориво беше 18.3 л/ха или 1.84 л/т, отново показвайки по-трудните условия.

50 т/час е постижима цел

В обобщение, комбайн T670i обработи 66.4 ха или 640 тона за 14.5 часа, което прави 44.1 т/час. Ако се извади времето за престой при презареждане с гориво, то тогава резултатът е впечатляващите 49.9 т/час за 12.50 часа.

Акценти:

chek 20 20 red При съотношение 1.00:0.59 зърно/слама, T670i успя да събере над 55 т/час със загуби под 1,0%.

chek 20 20 red Включвайки времето за обръщане (но изключвайки времето на престой за зареждане с гориво и т.н.), сламотръсният комбайн успя да овършее близо 50 т/ час.

chek 20 20 red Средният разход на гориво с включена сечка беше 14.6 л/ха или 1.52 л/тон.

 JOHN DEERE T670i: ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ ПРИ ЖЪТВА

Поле

Тестово поле 1

Тестово поле 2

общо

Начало - край

9:15 ч. – 20:15 ч.

20:30 ч. – 23:45 ч.

9:15 ч. – 23:45 ч.

Продължителност на жътва

10:10 часа

2:40 часа

12:50 часа

Ожъната площ

55.4 ха (5.0 ха/час)

11.0 ха (6.6 ха/час)

66.4 ха (5.2 ха/час)

Ожъната продукция

530.9 т

109.1 т

640.0 т

Добив от хектар

9.6 т/ха

9.9 т/ха

9.6 т/ха

Ожъната продукция за час

52.5 т/ч

40.9 т/ч

49.9 т/ч

Период: Събота, 8-ми август 2020, от 9:15 ч до 23:45 ч; общо 14:30 часа (12:50 работни часа) Загуби: 0.8 до 1.0%; начупено зърно в проценти: 1.0 до 3.5%

  

 Долното изображение показва карта на добива за Тестово поле 1.

karta na dobiv

  Графика

T 670Ii performance 1

Забележка: Източник на текста и изображенията (снимки и графики) - сп. Profi, бр. 12/2020 г. 

 

Ново приложение за дигитална прецизност

Манхайм, 25 януари 2021 – С новото приложение, създадено от немския стартъп Solorrow, земеделците могат лесно да създават карти за влагане на променливи норми при торене и други полски дейности и да ги споделят с John Deere Operations Center.

От там, картите могат да се изпратят до машините в полето, за да се осигури по-голяма прецизност, така че торовете и препаратите за растителна защита да се използват по-ефективно и опазвайки околната среда.

Разработките на софтуер и различни приложения са от изключителна важност за прецизното земеделие. Solorrow предлага достъпно и много лесно решение, което позволява на потребителите да идентифицират бързо полета и техните граници във вид на карта на техния таблет или смартфон.

На база на данните от добивите през последните пет години, избраните области могат да се разделят на различни почвени зони, които служат за основа за картите с предписания при влагане на торове и пръскане. Тези карти могат да бъдат изпратени от приложението към John Deere Operations Center и от там да се изпратят до съответната машина. Дисплеят на John Deere в кабината получава данните и след това подава на ISOBUS управляваната тороразпръсквачка или пръскачка специфичната за зоната норма за влагане на база на настоящото местоположение на машината в полето.

Това сътрудничество между приложението на Solorrow и технологичните решения за прецизно земеделие на John Deere имат ползи не само за земеделието. Съвместната работа показва също, че безпроблемният обмен на данни между софтуерните решения на различни производители е едновременно възможен и практичен. Така фермерите винаги имат пълен контрол върху потока от техните данни и собствеността върху тях.

С това ново приложение, Solorrow и John Deere обединяват своите дейности в маркетинга и продажбите. Това позволява на дилърите на John Deere да предлагат на фермерите и контракторите още по-широк кръг от системи за прецизно земеделие, а клиентите могат да продължават да се възползват от обичайните услуги за консултация, пускане в експлоатация и техническа поддръжка.

 

Нов изглед, усещане и навигация правят приложението Оперативен център (Operations Center) на John Deere по-лесно за използване и осигурява по-последователно потребителско изживяване в най-новата си мобилна версия.

Вече познатото приложение MyOperations за смартфони и таблети е с ново име „Operations Center mobile“ и се сдвоява добре с уеб версията на Operations Center. И двете (мобилна и уеб версия) предлагат на потребителите инструмент за управление на стопанството с множество функции. Друго подобрение е добавянето на Work Planner (Планер за задачи), който сега е ключова характеристика за новата система AutoSetup system, позволяваща на земеделците директно да изпращат в реално време настройки и задачи и да помагат на операторите да започнат работа в полето по-бързо.

Земеделските производители използват вече популярния Oперативен център (Operations Center), за да събират и съхраняват на сигурно място данните си от полето, реколтата и свързаните си машини за лесен анализ и подпомагане на вземането на навременни решения. За да отговори на постоянно променящите се изисквания на земеделския бизнес, подобреното приложение Оперативен център (Operations Center) е проектирано да внесе повече яснота и организираност в управлението на данните в стопанството.

Помага на земеделците да настроят, планират, наблюдават и анализират своята информация, така че да вземат адекватни бизнес решения, използвайки следните функционалности:

   • Setup-Настройка: използва JDLink връзка и ОЦ (Operations Center) за синхронизиране на данните на стопанството, спестявайки време, като същевременно елиминира възможни грешки при въвеждане на данни.
   • Plan-Планиране: използва дисплей Generation 4 и функцията Work Planner за подобряване на производителността чрез повишена точност.
   • Monitor-Наблюдение, чрез JDLink връзка и новите бутони Home (Начало) и Map (Карти), земеделците държат под око всичките си дейности, осигурявайки си качество и ефективност, дори когато са далече от стопанството.
   • Новият бутон Analyze-Анализ в Operations Center помага на фермерите да превърнат резултатите от тази година в информирани решения за следващата година.

“Знаем, че днешните фермери са винаги в движение, което прави мобилната версия на приложението на Operations Center по-важна от всякога“, казва Питър Кох, маркетинг мениджър за цифрови технологии в John Deere. „Ето защо John Deere подобри както уеб, така и мобилната версия на този инструмент, за да изглеждат те по-сходни и да функционират по еднакъв начин.“

За да извлекат максимума от Прецизните технологии на John Deere, Питър Кох казва, че земеделците се нуждаят от следното:

Дисплей Generation 4 CommandCenter, който дава на стопаните по-прецизен контрол на функциите на машината от кабината;
Приемник StarFire, за да се осигури точно позициониране;
Телематика JDLink, служи като безжична връзка между машините и предава данни от дисплей Gen4 към Operations Center.

Земеделските производители вече могат предварително да зареждат цялата информация на дисплея, така че операторите вече не трябва да изпълняват тази стъпка след като са в кабината, използвайки новата функция за планиране на работата Work Planner.

Актуализираният Operations Center вече е наличен и новите клиенти могат да създадат своя профил онлайн или да изтеглят мобилното приложение Operations Center от Google Play Store google или Apple App Store iphone. Съществуващите потребители автоматично ще получават всички актуализации, както в Оперативния център, така и в мобилната версия. Повече информация за новия Operations Center можете да намерите от дилърите на John Deere или като посетите Operations Center на John Deere.

 

Запознайте се с пълната функционалност на Оперативен център ТУК: https://www.deere.bg/bg/campaigns/ag-turf/operations-center/

View the embedded image gallery online at:
https://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria7d709aacb0

За поредна година Мегатрон отправя покана към всички студенти с инженерни специалности, които желаят да се включат в стажантската ни програма за сервизни инженери "Мегатрон Академия" в периода 31 май - 31 август 2021 г. През това време ще черпите ценен практически опит в поддръжката и сервизното обслужване на водещи световни марки земеделска и строителна техника – John Deere, Kuhn, Bobcat, Doosan и др. Минималната продължителност на стажа е един месец, а максималната – 90 дни. Всички стажанти се назначават на срочен трудов договор на пълен работен ден, със заплащане от Мегатрон, както и осигурени безопасни условия на труд, в т.ч. работно облекло, инструктажи и обучение от опитни инженери. Най-добре представилите се по време на стажа получават предложение за работа в Мегатрон след успешно дипломиране. 

Запознайте се с изискванията към кандидатите ТУКАко сме провокирали интереса ви, изпратете ни вашето CV или изтеглете формуляра за кандидатстване от ТУК и го попълнетеИзпратете документите на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. най-късно до 9.04.2021 г.

Ако имате въпроси, не се колебайте и се свържете се с отдел „Човешки ресурси“ на тел: 0884 79 82 50 – Илиян Илиев 

Скъпи клиенти,

Напомняме ви, че от 01 февруари 2021г. вашите приемници StarFire 3000 и 6000 трябва да са актуализирани до софтуерна версия 20-2 или по-висока, за да продължите безпроблемно работа след тази дата.

Приемници StarFire iTC спряха да работят със сигнал SF1/SF2 на 1 февруари 2021.

 

 • Ако разполагате с приемник StarFire 3000/SF6000 -> Вижте ТУК как да актуализирате техния софтуер?
 • Имате наличен приемник StarFire iTC -> свържете се с нас, за да поръчате своя нов приемник   StarFire 6000?

В случай, че се нуждаете от допълнителна информация или от наш сервизен техник за помощ на място, обадете ни се на национален телефон *5566.

ПРИЕМНИК STARFIRE СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНА АКТУАЛИЗАЦИЯ 20-2 (SF 6000: Software version 4.40 P; SF 3000: Software version 2.80S) 

Оборудване, което подлежи на актуализация: SF3000, SF6000

Софтуерна актуализация StarFire™ 20-2 за разлика от много други е задължителна, както за приемници StarFire 6000, така и за StarFire 3000 и включва софтуерни подобрения, както и нови функционалности. Най-важната част от софтуерния ъпдейт 20-2 е това, че настоящите приемници StarFire 6000 и StarFire 3000 ще продължат да работят и за в бъдеще. Промените идващи заедно с актуализацията на софтуер 20-2 (SF 6000: Software version 4.40 P; SF 3000: Software version 2.80S) също така подготвят мрежата StarFire за поддръжка на новите спътникови сателити и за следващото поколение приемници StarFire

Приемниците StarFire iTC ще спрат да получават сигнал от 1 февруари 2021. Приемници StarFire iTC ще продължат да работят със сигнал EGNOS до приблизително 2026г. или до момент на изваждане от експлоатация на американските спътникови сателити и ще могат да продължат да се използват за картиране на добив. Приложенията за навигация, включително AutoTrac™ няма да бъдат налични

31 януари 2021 също е и крайният срок за актуализация на всички приемници StarFire 6000 и StarFire 3000 с ъпдейт 20-2 (SF 6000: Software version 4.40 P; SF 3000: Software version 2.80S). Приемници, които не са актуализирани до версия 20-2 до тази дата, няма да получават корекционен сигнал StarFire и следователно ще оперират единствено с EGNOS сигнал.

 

Важно: Трябва да бъде спазен редът за обновяване при антени до софтуер 20-2, използващи RTK сигнал. Антените, приемащи RTK сигнал от базовата станция, трябва да бъдат обновени преди базовата станция. В противен случай антените, получаващи RTK сигнал ще изгубят връзка с базовата станция, докато тя не бъде обновена до 20-2. След като базовата стация бъде обновена до 20-2, клиентите с антени StarFire iTC няма да могат да се свържат с базовата станция и да получават сигнал.

Варианти за актуализация

1. Видео за машини оборудвани с MTG

Изгледайте видео, в което ще научите как стъпка по стъпка да актуализирате софтуера на вашия приемник до версия 20-2 (SF 6000: Software version 4.40 P; SF 3000: Software version 2.80S) за машини оборудвани с MTG устройство. Влезте в официалния канал на Мегатрон ЕАД в YouTube или натиснете ТУК!

2. Инструкции за машини без MTG

За машини, които не са оборудвани с MTG устройство можете да следвате няколко прости стъпки и да свалите софтуерната версия за актуализация на преносимо флаш устройство (USB flash), след което да актуализирате вашата антена. Изтеглете актуализацията от следния линк: https://www.deere.com/en/stellarsupport/software-updates/ или изгледайте кратко видео ТУК!

3. Сервизен специалист на Мегатрон при вас

Ако решите, че имате нужда от помощ на място при вас и вашите машини, можете да се свържете с нас и да заявите сервизен специалист, който да направи необходимите актуализации. Ние ще фактурираме само времето, прекарано от сервизен техник при вас.

Instructions Update Steps

За допълнителна информация и помощ относно извършване на актуализацията можете да се свържете с нас на национален телефон *5566.

При връзка с нашите служители на кратък номер *5566, с цел бързо обслужване се изисква следната информация:

Име на клиент (фирма); 

Регионът, от който се обажда

Броят John Deere антени

Видът на антените (StarFire 3000 или StarFire 6000)

Облачно базираната система DataConnect позволяваща обмен на данни между машини на CLAAS, 365FarmNet и John Deere вече е налична за потребители, като към нея скоро ще се добавят и множество бъдещи партньори.

DataConnect позволява обмена между различни платформи на данни за машината, които са от първостепенна важност, като позволява на потребителите да виждат цялата информация от смесения си машинопарк на една платформа по техен избор. До този момент разглеждането на такава информация изискваше немалко усилия, тъй като трябваше да се ползва отделна платформа или уеб портал на всеки от съответните производители. 

Структурата на това облачно базирано решение позволява безжично автоматизиран обмен на данни без усилия за потребителя. Обменът в реално време дава поглед върху целия машинопарк на земеделския производител.  В допълнение към тези преимущества е и това, че DataConnect работи без допълнителна необходимост от хардуерни или софтуерни компоненти, осигурявайки сигурна обработка на данните.

Чрез тази нова система, потребителите имат поглед върху пет различни параметъра на машините в стопанството:

местоположение на машината във всеки един момент;

история на локациите на машината;

ниво на горивото в резервоара;

статус на машината по време на работа в полето;

скорост на машината.

Клиентът сам избира дигиталната платформа, която предпочита да използва за поглед върху всички данни. Веднага щом се свържат, машините от друга марка се появяват автоматично. Машините са изобразени или чрез иконки, в цветовата комбинация на съответния производител, или са видими в информационния панел на иконата. В бъдеще към информационната система ще се включват и добавят и бъдещи партньори и функционалности. 

Облачно базираната система DataConnect позволяваща обмен на данни между машини на CLAAS, 365FarmNet и John Deere вече е налична за потребители, като към нея скоро ще се добавят и множество бъдещи партньори.

DataConnect CloudGrafik RGB

Изображение 1: Концепцията на DataConnect.

DataConnect позволява обмена между различни платформи на данни за машината, които са от първостепенна важност, като позволява на потребителите да виждат цялата информация от смесения си машинопарк на една платформа по техен избор. До този момент разглеждането на такава информация изискваше немалко усилия, тъй като трябваше да се ползва отделна платформа или уеб портал на всеки от съответните производители.

Структурата на това облачно базирано решение позволява безжично автоматизиран обмен на данни без усилия за потребителя. Обменът в реално време дава поглед върху целия машинопарк на земеделския производител. В допълнение към тези преимущества е и това, че DataConnect работи без допълнителна необходимост от хардуерни или софтуерни компоненти, осигурявайки сигурна обработка на данните.

Чрез тази нова система, потребителите имат поглед върху пет различни параметъра на машините в стопанството:

·         местоположение на машината във всеки един момент;

·         история на локациите на машината;

·         ниво на горивото в резервоара;

·         статус на машината по време на работа в полето;

·         скорост на машината.

Клиентът сам избира дигиталната платформа, която предпочита да използва за поглед върху всички данни. Веднага щом се свържат, машините от друга марка се появяват автоматично. Машините са изобразени или чрез иконки, в цветовата комбинация на съответния производител, или са видими в информационния панел на иконата. В бъдеще към информационната система ще се включват и добавят и бъдещи партньори и функционалности.

 

DataConnect Screenshot EN2

Изображение 2: CLAAS машини показани в Оперативен център на John Deere (John Deere Operations Center).

 

CLAASTELEMATICSmitJDTraktor

Изображение 3: John Deere трактор показан в CLAAS TELEMATICS.

365FarmNet DataConnect301020202

Изображение 4: Изглед на машини John Deere и CLAAS в 365FarmNet.