Адаптери и хедери Geringhoff

Историята на GERINGHOFF започва през 1880 г. като малка ковачница и компания за търговия със земеделско оборудване в Германия. Днес компанията е световен лидер в производството на адаптери със заводи както в Германия, така и в САЩ.
Гамата от предлагани адаптери е огромна в зависимост от клиентските нужди. Изключителните технологични предимства на машините на GERINGHOFF им отреждат водеща роля не само в Европа, но и в света. Основните предимства, които поставят компанията на толкова високо ниво в зърноприбиращата техника са изключителните качества на отделните компоненти, високото качество на използваните материали, чистотата на жътвата без загуби, като същевременно се запазва висока скорост на работата на комбайна. Адаптерите GERINGHOFF могат да бъдат агрегатирани към всички марки комбайни. МЕГАТРОН представлява GERINGHOFF в България от 1998 г.

АДАПТЕРИ ЗА ЦАРЕВИЦА


МОДЕЛ MAIS STAR

Адаптерът предлага високи скорости на работа във всички условия, минимални изисквания на мощност, свежда до минимум раздробяването на масата, без отрязване на стъблата (без сечка).

МОДЕЛ MAIS STAR SC

Този модел е със задно разположена сечка за отлично разхвърляне на сламата, отлично качество на отрязване при средни скорости, оптимално разпределение на остатъците ниско равномерно стърнище.


МОДЕЛ HORIZON STAR II

Топ модела на Geringhoff предлага отлично ниво на нарязване и дистрибуция. Концепцията му съчетава технологията от двата хедера – RotaDisc и Mais Star Horizon, а именно тривалова сечка и отрязващ нож (сечка). Крайният ефект е максимално надробени остатъци и минимална височина на останалите стъбла.

МОДЕЛ MAIS STAR HORIZON

Концепцията на Mais Star Horizon се основава на доказания дизайн на моделите Mais Star. Предлага се със странично разположена сечка (с опция за изключване) за отлично разхвърляне на сламата, отлично качество на отрязване при средни скорости, оптимално разпределение на остатъците ниско равномерно стърнище.


МОДЕЛ ROTADISK

Моделът се предлага със задно разположена сечка за отлично разхвърляне на сламата, отлично качество на отрязване при средни скорости, оптимално разпределение на остатъците ниско равномерно стърнище.

МОДЕЛ FREEDOM

Иновативният модел Freedom може бързо да се настрои за работа с различни ширини на реда – от 75 см на 37,5 см., осигурявайки отлични резултати. Това го превръща в най-модерния хедер за царевица в наши дни. Патентованата система използва разположени под ъгъл вериги за внимателно прибиране на царевичните кочани без загуби. Комбинацията от повече редове на метър и равния профил правят Freedom най-доброто решение за прибиране на царевица с тесни междуредия.АДАПТЕРИ ЗА СЛЪНЧОГЛЕД


МОДЕЛИ SUNLITE и SUNLITE HORISON


Моделите SunLite (SL) и SunLite Horizon (SLH) са безредови слънчогледови хедери (тип лифтери), като имат опция за хидравлично спускаща се сечка до земята за отрязване на стъблата. Слънчогледът е чувствителна култура, затова страничните панели на тези модели са гладки като целта е да се избегнат начупване на семето и загуби. Освен това, регулируемата по височина помощна ролка спомага за нежното подаване на растенията към шнека, като ги издърпва много внимателно и много бавно - благодарение на огромния му диаметър 620 мм. Това значително увеличава ефективността и производителността. Основни характеристики:
• 620 мм диаметър на целошнека
• регулируем преден ролер
• надежден механично задвижван преден ролер, целошнек и срязващ нож за минимална консумация на мощност от комбайна

ХЕДЕРИ ЗА БЯЛА ЖЪТВА


МОДЕЛ HARVEST STAR VARIO


Това е сгъваем варио хедер, който се предлага с работни ширини от 5,4 м. до 7,2м., като транспортната ширина в зависимост от модела е от 3,2 м. до 3,8 м., сгъваем в три секции. Изнасянето на дъното става хидравлично в диапазон от 575 мм до 1075 мм. Стандартната окомплектовка към хедера се включва 2 бр. хидравлично задвижвани вертикални ножа за рапица. Възможна е адаптация към всяка марка комбайни в различни видове цветове. Други предимства на този хедер са:
• задвижване чрез редуктори
• хидравлично задвижване на ножовата греда
• хидравлично задвижване на мотовилото, като всички функции идват настроени спрямо модела на комбайна