Бързозарядни устройства


Зареждане на електрически превозни средства и машини


Това иновативно решение увеличава скоростта на зареждане чрез повишаване на напрежението, така че задвижваните от батерии тежки машини и електрически превозни средства да могат да се зареждат бързо. С номинална мощност от 160 kW този модел може да зарежда 7 пъти по-бързо от обикновена стенна кутия и 42 пъти по-бързо от обикновено стенно зарядно устройство.

Съобразявайки се с електрификацията на някои работни площадки, като тези в строителната индустрия, все повече машини работят с батерии. И за да се декарбонизира тяхното зареждане, комбинацията от система за съхранение на енергия и зарядно устройство Z е перфектно съчетание. Двата конектора осигуряват гъвкавост и многофункционалност на периода на презареждане с тип CCS 2.
  • slide
  • slide
  • slide


Технически характеристики
Номинална входяща/изходяща мощност (PF=0,99)kW160
Тип на съединителяCCS 2
Брой изходи / дължина на кабела2 / 7 meters
Захранване на конектор за зарежданеkW80
Номинално входно напрежение (50Hz)VAC 400
Диапазон на изходното напрежениеVDC200-1000
Номинален входен/изходен токA200
Защита от проникване IP55
Максимална ефективност95%
Метод на охлажданеПринудително въздушно охлаждане
Работна температураºC-20 to 65
Комуникационен интерфейсEthernet/GPS/3G/4G/WIFI
Ниво на звукова мощностdB(A) <70
Размери и тегло
Размериmm 1400 x 1300 x 2375
Теглоkg 650

Приложения


Приложения за бързо зареждане
Бързо зарядно устройство Atlas Copco, свързано със система за съхранение на енергия ZBC
Зарядно устройство Z, свързано към система за съхранение на енергия ZBC. Електрификацията на оборудването изисква съвместими и ефективни станции за презареждане. Предоставянето на пълното портфолио от системи за съхранение на енергия и зарядното устройство Z Charger осигуряват гъвкава работа на място. Бързото зарядно устройство на Atlas Copco увеличава скоростта на зареждане на тежките машини, оборудване и превозни средства, задвижвани от батерии.

Модулността на това решение ще позволи на крайния потребител да проектира най-добрата конфигурация за всяко приложение. А когато наличната мрежа е ограничена, а електрическите и задвижваните от батерии товари са в пик, системата за съхранение на енергия ZBC е идеална за повишаване на мощността на мрежата, за да покрие това високо търсене.

Зарядно устройство Z, свързано със системата за съхранение на енергия ZBC