ТРИ ИЗЦЯЛО НОВИ МОДЕЛА ТРАКТОРИ JOHN DEERE 9RXJohn Deere пусна най-мощните серийни трактори, създавани някога, на тазгодишното изложение Commodity Classic в Хюстън, Тексас, САЩ, разширявайки гамата 9RX с моделите 9RX 710, 770 и 830. С безпрецедентна производителност на теглене, подобрен комфорт за оператора и най-новите възможности за прецизно земеделие, събрани в транспортна ширина по-малка от 3 м, новите модели 9RX са много подходящи за пазарите в Европа и ОНД.

John Deere отвежда тракторите 9RX в ново измерение с три изцяло нови модела с 18-литров двигател, с до 913 к.с. максимална мощност, повече от 4 000 Nm въртящ момент:
  • 9RX 710
  • 9RX 770
  • 9RX 830

Изключителна теглителна сила


Новите 9RX модели са оборудвани с 18-литрови двигатели JD18X, които осигуряват до 913 к.с. максимална мощност при ниска консумация на гориво и до 4,234 Nm въртящ момент при топ модела от гамата. Важно е да се отбележи, че те постигат съвместимост с изискванията за Stage V без необходимостта от течност за дизелови изгорели газове (DEF) /AdBlue®. Опцията с тройна хидравлична помпа с максимален дебит до 636 l/min и хидравлично интелигентно управление на мощността (IPM), осигурява допълнително до 40 к.с., при необходимост, което предоставя достатъчно мощност дори за най-големите, хидравлично задвижвани инвентари. Новата напълно механична трансмисия e21™ PowerShiftTM с Efficiency Manager използва без усилие високата производителност на двигателя и въртящия момент на 9RX, а автоматизацията, позната от трансмисията e23TM, осигурява изключителен комфорт при управление. Неговите 21 предавки се характеризират с близко разстояние, което позволява на операторите лесно да задават подходящата скорост за различни задачи. Новото шаси с по-големи задвижващи колела с диаметър 1200 mm осигурява ъгъл на завиване контакт с веригата от 110° и 7,5 зацепени зъба. Максималното баластно тегло от 38 100 кг гарантира, че мощността и въртящият момент се прехвърлят ефективно към терена. Увеличените мощности на новите 9RX изискват по-голяма концепция за машината, но минималното ниво на натиск върху терена остава 0,58 kg/cm², сравнимо с настоящите по-малки модели 9RX.

Увеличен комфорт за оператора


С новата кабина CommandViewTM 4 Plus, операторите ще се радват на значително подобрен комфорт и видимост, както и на чувствително увеличено пространство в кабината. Новото окачване на кабината, комбинирано с изолирана подрама намалява шума и вибрациите. ActiveCommand Steering (ACSTM) регулира усилието на кормилното управление въз основа на скоростта на движение, осигурявайки лесно и прецизно управление. Само с 3,5 завъртания на волана от край до край на полето и промяна на съотношението до 5 завъртания от край до край на пътя за подобрен контрол, тракторът 9RX улеснява производителността и комфорта на оператора. Системата за бързо зареждане на гориво позволява презареждане на 1952-литров* дизелов резервоар за по-малко от 4 минути, като допълнително подобрява оперативната ефективност и намалява ежедневното непродуктивно време до минимум. В допълнение точките за ежедневна поддръжка могат да бъдат лесно достъпни от земята или през новата сервизна пътека около кабината. Удълженият сервизен интервал на хидравлично масло от 4000 часа и опционалният реверсивен вентилатор допълнително допринасят за увеличаване на времето за работа.
* Макс. допустимият капацитет на резервоара може да варира според държавата.

Най-новите възможности в прецизното земеделие


Тракторите 9RX разполагат с усъвършенствани възможности за интелигентно земеделие, включвайки G5Plus CommandCenter™ с размери 32.5 cm (12.8 inch) и висока разделителна способност и пълна интеграция на технологиите за прецизно земеделие на John Deere като например управление на разходната норма (Variable Rate Control), атоматични настройки 1-Click-Go-AutoSetup, секционен контрол (Section Control) и пълна AEF ISOBUS съвместимост. Стандартни функции са и JDLink™ свързаност, документиране на работата и DataSync повишена общата оперативна производителност. Безплатният оперативен център John Deere Operations Center™ служи като централна платформа за свързване на машини, оператори и полета, улеснявайки импортирането на данни и сътрудничеството с трети страни.

Технически спецификации за новите модели


Размерите на трите изцяло нови модела 9RX