Силажокомбайните на John Deere с нови характеристики

Повече мощност и висока производителност


  • slide
  • slide


Валдорф, 12 август - John Deere преработва портфолиото си със силажокомбайни от серии 8000 и 9000 за 2023 г. На фокус са предимно по-малките модели от серия 8000, но серия 9000 също има важни подобрения за увеличаване на производителността. Нов топ модел е добавен към гамата на подбирачите – 30R – който увеличава продуктивността, особено в по-горния мощностен диапазон.

Новите силажокомбайни от серия 8000


В допълнение към обновената визия, моделите 8100, 8200 и 8300 се сдобиват и с допълнителна мощност. Модел 8100 с 9-литров двигател, сега е с максимална мощност 431 к.с. и замества настоящия 8200. За 2023 г. модел 8200 получава по-голям 13.5-литров двигател и по тази причина увеличава мощността си с 34 к.с. и става 465 к.с. Увеличението на мощността на по-малките модели 8000 се допълва от новия 8300, който сега разполага с максимална мощност от 505 к.с. вместо предишните 490 к.с. За допълнително подобряване на производителността и намаляване на оперативните разходи, зърненият процесор Dura LineTM има ново покритие - Busa®CLAD. Това покритие е създадено специално за компоненти с високо натоварване и се използва за всички модели от серии 8000 и 9000. Освен с по-дългия експлоатационен живот, то позволява и постигане на по-ниски разходи на износване на тон.

Серия 9000 – Какво е новото?


Също като моделите 9500 и 9600, новият модел 9700 е с двигател JD18X, който не изисква допълнителна течност за отработени газове. Този 18-литров двигател John Deere увеличава производителността на силажокомбайна. Той също въвежда HarvestMotion Plus, който осигурява впечатляващо увеличение на въртящия момент и на мощността дори при ниски скорости на двигателя. В резултат на това, модел 9700 сега освобождава до 825 к.с. Освен това всички самоходни силажокомбайни от серия 9000 вече са оборудвани с новопроектиран разтоварващ улей, който е с 20 см. по-дълъг от предишната версия. Благодарение на оптимизираните си контури и дизайн, той позволява по-висока производителност и осигурява по-добър преглед по време на рязане. Допълнителните отвори тук улесняват поддръжката.

Новият високопроизводителен подбирач 30R


За да използва пълната John Deere мощност, Kemper разработи новия подбирач 30R с работна ширина от 2,7 метра. Снабден с шнек с голям диаметър (80 см), дълбоки 20 см. шнекови спирали и 6 греди с 6,5 мм зъбци, новите подбирачи от серия R са проектирани за висока производителност. За да гарантира пълноценна производителност за много бъдещи сезони, моделът 30R предлага и безверижно задвижване и свръхустойчиви износващи части, които намаляват разходите за поддръжка.

AutoSetup – бързо и лесно планиране на работата


John Deere предлага гама от решения за увеличаване на комфорта на оператора по време на краткия, но много натоварен сезон. Едно от тях е AutoSetup – автоматични настройки. Ако машината е оборудвана с JDLinkTM модем, данните могат да се обменят безжично и безплатно с John Deere Operations CenterTM. Това позволява работните процеси да бъдат настройвани, планирани и проследяване в един единствен портал. Използвайки John Deere AutoSetup е възможно да се изпрати тази информация директно до силажокомбайните на полето. Предварително планираните работни графици после се появяват автоматично на дисплея Gen 4, когато машината премине границата на определеното поле. Това дава на оператора директен достъп до работните настройки и границите на полето.