МЕГАТРОН С ПОРЕДИЦА ОТ СЕМИНАРИ ЗА ПРЕЦИЗНО ЗЕМЕДЕЛИЕВ базата на Мегатрон в град Монтана се състоя първият от серия семинари на тема “Ползите от прецизното земеделие във вашето стопанство”. По време на еднодневния семинар имаше три отделни панела, които даваха подробна и нагледна информация за услугите за прецизно земеделие предоставяни от Мегатрон, както и за възможността от по-ефективно пръскане и торене на културите при комбиниране на тези услуги с прецизни пръскачки John Deere и тороразпръскващи машини KUHN Axis.


Обърнахме особено внимание и на възможността данните от фермата на всеки стопанин винаги да са „под ръка“ с удобното приложение на John Deere Operations Center.
Следобедната сесия продължи с презентация от нашите продуктови специалисти за пръскачки John Deere и за прикачна техника KUHN. Участниците в семинара имаха възможност да се запознаят подробно и от близо с модел самоходна пръскачка John Deere 400R произведена в САЩ. Моделът впечатлява с интелигентни функции като ExactApply, BoomTrac Pro 2 и система Direct Injection. Всеки от присъстващите имаше възможност да се качи в удобната и тиха кабина от най-ново поколение и да се убеди сам в отличните качества на машината.

Старт на семинара беше даден на близко до базата ни поле, любезно предоставено от наш клиент, където бяха демонстрирани работата на сканираща система с оптичен сензор, в комбинация с почвени пробовземания. По-късно в базата ни беше представен пред участниците и подробен анализ и доклад от тези дейности и как те повишават рентабилността и ефективността в стопанството на всеки един фермер, независимо от размера на обработваемата земя, за която той се грижи. Представихме важността на почвените анализи за стопанствата и взаимовръзката им върху разходите за торене и пръскане. Обърнахме внимание и на ползите от обследване с дрон на полето, което предоставя на фермерите един професионален и важен за защитата и здравето на културите поглед. Навременната и правилна защита на посевите е сигурна мярка за високи добиви, а с изготвянето на карти с предписания чрез технологията за изкуствен интелект – те са гарантирани.


Завършихме с презентация за тороразпръскващата машина KUHN Axis, която бяхме изложили в импровизираната презентационна зала. Фермерите се запознаха с възможностите на KUHN Axis, която променя стандартните похвати за торене със своите прецизни и качествени разпръскващи системи. Тороразпръсквачките Axis се отличават от останалите в своя клас с патентовани системи за управление, както и със спечелилата множество медали система Electronic Mass Control (EMC), която регулира потока на тора на всеки дозиращ изход поотделно.

След успешното събитие в Монтана, екипът ни от отдел „Прецизно земеделие“ подготвя още няколко демонстрации на полето, в комбинация с представяне на реални резултати на наши клиенти в България.