Ден на бащата с Мегатрон в Националния военноисторически музейЗа 8-ма поредна година Мегатрон ще подкрепи ‘Денят на бащата’, който се провежда в Националния военноисторически музей. На 11 юни (събота) всички малки и пораснали деца са добре дошли от 10 до 17 часа с вход свободен, където ги очакват много атракции, игри и изненади.
‘След 2-годишно прекъсване, в началото на лятната ваканция отново празнуваме усмивките, увлекателните игри и новите знания, придобити с веселие, с малчуганите и техните родители’ – съобщават от НВИМ.
'Специално за събитието Българската армия представя съвременните военни машини „Мерцедес“, бойна бронирана машина „Командо-Селект“ и Guardian, брониран боен джип „Пясъчна котка“ и високопроходима линейка, участвала в мисии. В атракцията „Експонатите оживяват“ всички желаещи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-8, ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“ и подвижен радиовисотомер „Вершина“.
В този ден забавления ще има за всички – от най-малките до вече порасналите деца. Програмиране на роботи и създаване на видеоигри, симулатор на състезателен автомобил, колаборативен робот, уред за канадска борба, дженга, фeхтовка, обработване на метал, скаутски лагер на открито, логически задачи и разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение. Малчуганите ще се забавляват с играчки от дърво, ще рисуват върху вода, ще опитат сладки изкушения, ще се снимат с любими анимационни герои и ще гледат обичани детски филми, ще разберат любопитни факти за пътя на метала от звездите до нашия живот, ще оцветяват, ще рисуват върху балони и дори на стената, на която обикновено им е забранено. Децата и татковците ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили и любопитни превозни средства или пък на атрактивни модели скутери.
В Деня на бащата тази година се включват и филиалите на НВИМ – Музея на авиацията в Крумово, Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей.
Денят на бащата се организира с подкрепата на Министерство на отбраната, Националната скаутска организация на България, Силвър Стар, Opel, Мегатрон, Mindhub, HBO Mах, фирма „Дървеница“, Детски парти център „Каса Митика“, Детската архитектурна работилница, Аурубис България, Фесто Производство, Nimm2Soft, Клуб по фехтовка „Младост“, списание „Образование и специализация в чужбина“, Shell България, Caparol, Logitech, креативна рисувателна работилничка „ШиШарка“, Куест Академи, АкаТаМуС и Share a scoot. Събитието се осъществява със съдействието на водещия на „Стартер“ – Симеон Колев, и подкрепата на BG Radio.' – съобщават на сайта на Националния военноисторически музей.