• JD online shop 3
 • 8reasons banner
 • Home page slider 01
 • Kampania chasti stari web banner
 • 1For Megatron
 • banner gradat.bg
 • animals
 • Facebook homepage slider
 • forestry
 • John Deere
  Земеделска и градинска техника
 • John Deere
  Горска техника
 • KUHN LOGO V60 FINAL 1705 N0
  Прикачен инвентар
 • bobcat
  Компактна техника
 • Doosan
  Строителна техника
 • TradeIn 1
  Машини втора употреба
 • Dopulnitelno
  Допълнително оборудване

Ние, от Bobcat сме фокусирани върху това да направим следващите 60 години още по-успешни от последните 60. Това се случва точно сега чрез въвеждането на нови продукти и технологии - и вие можете да бъдете част от него!

Нови продукти. Нова технология. Обновен дух.
2019 беше безпрецедентно успешна година за Bobcat - и искаме да ви благодарим за това! Но досегашния ни успех не означава задължително автоматичен успех и през следващите години.

Искате ли да видите какво следва от Bobcat? Е, отговорът е Бъдещото е сега!

Bobcat създаде индустрията за компактно оборудване преди повече от 60 години. И сега ние я прераждаме наново! Напредъкът е неизбежен. Разликата между компаниите, които идват и си отиват, и тези, които издържат теста на времето, е способността им последователно да намират енергията да управляват тази промяна. Да води, да не следва. Bobcat управлява тази промяна с увереност, която може да бъде спечелена само с десетилетия опит - наш и ваш!

Новият дух дава възможност на хората да постигнат повече
Успехът на Bobcat сe дължи както на нашите служители, така и на нашите дилъри. Новото ръководство на Bobcat, което започна през 2019 г., е напълно решено да направи и постигне повече от всякога. Чрез новите ни инвестиции - нашия щаб на EMEA в Добрис, Център за разпространение в Хале и Центъра за развойна дейност в Минеаполис - ще можем да поддържаме предимството си в технологиите, иновациите и обслужването на клиентите. Bobcat създава култура, чрез която можем непрекъснато да внедряваме иновации, които подпомагат нашите процеси, продукти и хора.

Лавина от нови продукти през 2020 г.
Bobcat е тук, за да води, а не да следва. Ето защо иновациите в продуктите са основният ни фокус и двигател по пътя към нашата визия - да бъдем лидерът в компактното оборудване.
И ние не просто говорим - ние го осигуряваме за да обслужваме по-добре нашите клиенти! Тези от вас, които са били с Bobcat от десетилетия, ще потвърдят, че в историята на Bobcat няма нито един конкурент, който може да се сравни с нашия темп на иновации и развитие.

Предоставяне на нови технологии, които са надеждни и работещи!

Иновациите не се отнасят само до новите продукти. Това е основният фактор, който движи възприеманата полезност на нашите решения и ни дава възможност да изненадаме нашите клиенти от гледна точка на това, което може да бъде постигнато.

Бъдещето е цифрово и свързано. Bobcat цели да бъде лидер на това пространство, като свързва хората и машините по нови и иновативни начини. Въвеждането на технологии ще помогне на нашите клиенти да работят по-ефективно, безопасно и по начини, които никога не са смятали за възможни. Някои от технологичните иновации, над които работим, включват:

• Радио дистанционно управление (стартирано '19)
• Машинен дистанционен мониторинг и проследяване на IQ за клиенти (2021)
• Контрол на Bobcat Max (дистанционно управление на мобилен телефон) и избягване на обекти (2021)
• Включване и изключване на избрани функции дистанционно (2021)
• Електрификация (текущ)
• Автономна работа (TBD)

Бъдете част от #NEXTISNOW

Бъдещето не се интересува от нашите действия вчера. През последните 60 години ние поставихме основите на нашето бъдеще. Но има още много, което можем да постигнем заедно с вас – нашите партньори.
По-интелигентно. По-бързо. По-добре свързани. По-ефективни. Всичко, което планираме, разработваме и градим в Bobcat е за бъдещето, защото…Бъдещето е Сега!

 

84283768 2730387756999147 4797286102341779456 o

Предложението на Мегатрон е отправено към собствениците на стари John Deere приемници, които ще имат възможността да ги заменят с най-новите към момента на специална, по-ниска цена само до края на април 2020 г.

Представянето на приемника StarFire iTC през 2004 г. донесе лидерска позиция на John Deere в автоматичното водене на машините в индустрията, с добре познатият жълт „купол“ монтиран върху кабината, поддържащ редица приложения на глобалната навигационна спътникова система (GNSS). От януари 2021 г. тези приемници вече няма да могат да получават коригиращите сигнали SF1 и SF2. След тази дата автоматичното управление AutoTrac ще работи само с най-прецизния RTK сигнал, въпреки че приложения като Section Control (контрол на секциите), документиране и паралелно следене, все още ще бъдат налични използвайки по-стари дисплеи GreenStar 2630 или 1800. 

За да се възползват от предимствата на най-съвременната технология при сателитните приемници, собствениците на стари приемници StarFire iTC ще могат да ги върнат на Мегатрон и да закупят с отстъпка до 500€ най-новия приемник, 4-то поколение - StarFire 6000. Предложението се отнася не само за приемника, но също и за по-прецизния коригиращ сигнал SF3 (до 3 см.), както и за дисплеите от 4-то поколение Gen4 4240 или 4640 GreenStar Display, които също се предлагат на по-ниска, атрактивна цена.

Голяма част от собствениците на машини John Deere използват сателитен приемник за навигационната система AutoTrac, но технологиите напреднаха изключително много през последните две десетилетия и междувременно бяха представени допълнителните функции като Section Control (контрол на секциите) на пръскачките и тороразпръскващите машини. Точно както мобилните телефони разчитат на все по-мощен хардуер, за да работят по-добре, така е и с най-новите приемници на John Deere, които се отличават с подобно технологично усъвършенстване.

Веднъж преминали на по-високо технологично ниво с новите приемници StarFire 6000, клиентите ни ще се възползват от по-бързо получаване на сигнал, съвместимост с ISOBUS дисплеи, безжични софтуерни актуализации и ПИН код за заключване на системата, за да се предотвратят евентуални кражби.

Позвънете още днес на *5566, за да получите подробна информация от специалистите ни в отдел Прецизно земеделие за актуалните цени и отстъпките валидни до 30.04.2020 г.

Знаем, че социалната изолация не е за всеки и е трудно да я приемем за наше ежедневие. Още по-трудно е, когато трябва да обясните на своите малки деца, че не може да излизат навън. Ако имате нужда от известно време, в което да свършите трупащите се домашни задължения или работите от вкъщи и трябва да отметнете куп задачи и имейли, или просто искате да се забавлявате с вашите деца, ето нашето предложение:

Решихме да разведрим дневния ритъм и да предоставим възможност на малките фермери и почитатели на John Deere да развихрят своето въображение и креативност. 

Предлагаме ви няколко подбрани страници с графични рисунки на машини John Deere, които вашите малчугани ще могат да оцветят, украсят и да им вдъхнат живот и артистичност.

Единственото, което е необходимо, е да натиснете/кликнете върху файловото изображение и да изтеглите файловете, които съдържат 13 страници с картинки - готови за оцветяване.

 

Във вариант PDF може да разпечатате страниците и децата ви да оцветяват традиционно на хартиени листа: 

изтеглен файл

download 01

 

 

Във вариант JPG може да изтеглите страниците в RAR архивиран формат и децата ви да оцветяват всяка една картинка чрез стандартната програма 'Paint', с която разполага всеки компютър с операционна система Windows :)

 

John Deere Kids Colouring Page 07 01 01

 

 

Забавлявайте се и бъдете здрави! 

 

Всеки от нас изпитва истинска наслада, когато види добре поддържан озеленен двор. Особено впечатление прави тревата – зелена, прецизно окосена, гъста и мека като килим. Това е резултата, когато са полагани добри грижи за нея, а тя се отблагодарява подобаващо на стопаните си. Удоволствието да ходиш по такава трева е несравнимо, затова за тези от вас, на които тепърва им предстои да създадат своята райска градина, предлагаме няколко ценни съвета.

Поддържането на тревните площи e една от най- важните предпоставки за получаване на качествен тревен чим. При неправилни и недостатъчни грижи може да се компроментират и най- прецизно създадените тревни площи.

От изключително значение за добре изглеждащата и здрава морава са косенето, торенето, поливането, мулчирането, вертикулирането.

I. Косене111r4c015501 rrd

 

Косенето оказва влияние върху гъстотата, устойчивостта и дълготрайността на тревния чим. Изразява се в регулиране височината на тревостоя. С това се осигурява по-голям достъп на светлина и въздух до възела на братене и до най-ниските приземни части на тревите, което стимулира издънкообразуването и увеличава тяхната асимилационна повърхност.

Височината на косене зависи главно от предназначението на тревните площи, от почвената и от въздушната влажност и от морфологичните особености. Интензивно поддържаните треви не бива да се оставят по-високи от 7- 10 см. Косенето е на височина 3-4 см. Не трябва да се отнема наведнъж повече от 1/3 до 1/2 от дължината на тревата, защото това я лишава от важни хранителни вещества и затруднява растежа. В този случай е добре да се коси два или три пъти, до достигане на 3-4см. височина на тревата.

По-ниско се косят само затревените спортни терени. Честотата на косене зависи от условията на месторастене и от интензивността на торенето и поливането. В периода на усилен растеж през пролетта се коси всяка седмица, докато през лятото и есента - веднъж на две седмици. Спортните тревни площи се косят два пъти седмично.

Мегатрон предлага богато разнообразие от косачки в зависимост от вашите нужди и предпочитания. Повече информация ще намерите в нашата брошура ТУК.

II.Поливане

 images 5

Поливането е едно от най-важните условия за отглеждането на качествени тревни площи, тъй като минералните вещества в почвата се усвояват добре само при подходяща влажност. 

Нуждата от поливане е в зависимост и от изискванията на тревите към вода, т. е. дали са влаголюбиви, умерено влаголюбиви или сухоустойчиви. Важно е да имате предвид следното:

 • Младата трева се  полива с по-малки количества вода, но по-често, за да може плиткият повърхностен слой да остава винаги свеж и влажен.
 • Укрепналите тревни площи на леките  песъчливо-глинести и глинесто-песъчливи  почви се поливат през 3-5 дни, а на тежките и средните песъчливо-глинести почви – през 7-8 дни.
 • Старите и с по-дълбоко разположена коренова система тревни площи се нуждаят също от по-обилно поливане.
 • Песъчливите почви с малки количества органични вещества имат ниска влагоемност, поради което през летните сухи дни тревата трябва да се полива през 3 дни с относително неголеми количества вода.
 • Чимът на свързаните хумусни почви се нуждае от по-малко и по-рядко поливане, отколкото на песъчливите пропускливи почви.
 • Тревните площи на глинести и песъчливо-глинести почви трябва да се поливат по-продължително време при нисък напор на водата, за да се осигури постепенно насищане.
 • Тревните площи във фаза на братене се нуждаят от по-обилно поливане, в зависимост от почвените условия.
 • При летни засушавания се полива с по-големи количества, за да се осигури по-дълбоко проникване на водата.
 • Обикновените, екстензивно поддържани тревни площи, в които доминират сухоустойчивите треви, биха могли да се поливат по-рядко (предимно през летните месеци), но по-обилно.

Най-подходящо време през денонощието за поливане е привечер, когато изпарението от повърхността на почвата намалява и се създава възможност за ефективно използване на водните количества през нощта.

III.Торене

mFL3RgUDg775y1Qo3ypKqGcxLSrkgzFyBequC7GEZr2Pw5AJQij7Ok9cuiXQhW2LtiDP7f1X1xC1tnXu0JKtxKzEJV IDyj0Ydqs5s5u09j4hYzV4SZrlnUimages 4images 3

Важна част от поддръжката на тревните площи е тяхното подхранване. Нуждата от подхранване на тревните площи расте с увеличаване на честотата на косене и с изчерпване на хранителните елементи и водни запаси, в следствие на което интензивно поддържаните тревни площи започват да се разреждат и да буренясват. Това може да бъде избегнато с правилно торене.

IV.Мулчиране

images 21111

Мулчирането е процес, при който се извършва покриване на почвата около растенията с различни материали, регулиращи водните и въздушните режими в повърхностния слой на почвата. При мулчирането постигаме по-здрави растения в градината, с доста по-малко или липса на плевели и по-сухоустойчиви от другите градини.

Окосените тревни стръкчета като естествени обогатители на почвата са добро средство за поддържане на тревната площ здрава и красива. Богатите на азот стръкчета се  връщат в моравата като естествен тор. Това предотвратява загубата на хранителни вещества и влага и позволява да ограничите употребата на изкуствени торове.

Мегатрон предлага комплекти за мулчиране за почти всички самоходни косачки John Deere, а серията JS е специално предназначена за мулчиране. Повече информация ще намерите в нашата брошура ТУК.

 

V.Вертикулиране/ скарифициране

Представлява изваждане на мъртвата и суха трева от основата на тревата. С течение на времето, в следствие на честото косене и естествения отпад върху почвата в тревния килим, се образува тънък филм от изсъхнала трева. Той спира достъпа на вода и хранителни вещества до почвата, затруднява въздухообмена и възпрепятства правилното развитие на корените на тревата. Ето защо е необходимо периодично /най-малко на пролет и есен/ той да се премахва.

Препоръчва се първото скарифициране да се извършва чак когато моравата стане на поне три години. При възможност работете, когато почвата е напълно суха - по този начин ще предотвратите повреди по машината и запазите отворени получените бразди. Със скарификаторите на John Deere ще свършите тази работа с лекота. Повече за моделите и техните спецификации ще намерите в нашата брошура ТУК.

images 1images


Ако имате въпроси свързани с предлаганите от Мегатрон косачки за паркове и градини, не се колебайте да се свържете с нас на тел:  0885 83 97 03 или на e-mail:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.ВАШЕТО СПОКОЙСТВИЕ Е НАША ГРИЖА!

 

Уважаеми клиенти и партньори,Нашата мисия е да предоставяме най-доброто обслужване и предвид създалото се напрежение с разпространението на Коронавирус (COVID-19), разбираме опасенията Ви относно Вашето здраве и това на Вашите близки. Уверяваме ви, че нашите основни приоритети са да продължим да Ви предоставяме най-доброто обслужване, като едновременно с това се грижим за безопасността на нашите служители и клиенти.

Искаме да Ви уведомим, че въпреки обявената извънредна ситуация, търговските и сервизни екипи, в това число и отдел "Части" на Мегатрон са на Ваше разположение, както обикновено. Всички наши бази и магазини функционират при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

 Изготвили сме набор от решения, съобразени с последните наредби:

 • Бърза и лесна комуникация по телефон с нашите екипи;
 • Възможност за скайп/онлайн срещи с търговци;
 • Осигуряване на дезинфектанти в представителствата ни;
 • Обстоен инструктаж на персонала относно спазване на най-високи хигиенни мерки;
 • Индивидуални срещи с търговците на Мегатрон по заявка на клиента, провеждащи се на 2 метра разстояние;
 • За допълнително открити неизправности, както и за приключване на ремонта, комуникацията се извършва по телефон;
 • За Ваше спокойствие и с цел опазване здравето на Вас и нашите служители, препоръчваме доставката на части да става по куриер;
 • Възможност за плащане по банков път на извършените услуги.

В изпълнение на Заповед на Министъра на Здравеопазването №РД-01-124/13.03.2020, моля също да се съобразите със следните правила, които важат за всички служители и посетители в обектите на Мегатрон:

 • Поддържайте минимум 2 /два/ метра разстояние от служители и/или други посетители!
 • Не се ръкувайте!
 • След влизане в представителство на Мегатрон, моля измивайте ръцете си в санитарните помещения с топла вода и сапун!


Призоваваме да отправяте Вашите запитвания по имейл на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или по телефон, когато това е възможно. На Ваше разположение сме от 08.30 до 17.30 часа всеки работен ден.
 
Призоваваме Ви да запазите спокойствие без да подценявате ситуацията, която напомня, че всеки от нас е част от това общество и носим отговорност да се грижим един за друг.
 
Ще се радваме да се видим отново след възстановяване на нормалния ритъм на работа.
 
Бъдете здрави!
 
Сърдечно благодарим за разбирането и търпението в този труден момент,
Екипът на Мегатрон ЕАД

megatron edit

Защитете важните за вашия бизнес машини с новата гаранция от Bobcat и Мегатрон!

Bobcat Protection plus

Мегатрон предлага нови, по-добри гаранционни условия за всички продукти с марка Bobcat. От началото на 2020 година всички машини Bobcat вече се предлагат стандартно с нова, удължена гаранция: 5 години или 3 000 моточаса, което осигурява спокойствие на собственика и по-висока след продажбена стойност на машината.

Какви са ползите от удължената 5 годишна гаранция:

 • Увеличаване на заетостта на машината и намаляване на времето за поддръжка и сервиз: сигурност, благодарение на надеждността на вложените оригинални части

 • Предварително планирано техническо обслужване по стандартите на Bobcat

 • Оптимизация на разходите: PROTECTION PLUS® ви дава възможност да оптимизирате вашите финанси като намалите значително разходите по поддръжка на машините за целия 5-годишен период

Възползвате се от една от най-развитите сервизни мрежи в бранша с 11 търговски и сервизни центрове, високата експертност на сервизните ни инженери, оборудвани мобилни екипи, кратко време за реакция и голяма наличност на части и консумативи на склад.

Какво включва удължената 5 годишна гаранция PROTECTION PLUS®:

 • Сервизно обслужване, направено от оторизиран сервиз, по стандартите и предписанията на Bobcat с оригинални резервни части и консумативи. PROTECTION PLUS® включва цялостна гаранция на машината като части и производствени дефекти*.

*: не важи за износващи се части и елементи за поддръжка.
Прилагат се някои ограничения и за горивната система, за транспорт и заместващи машини, акумулатори и хидравлични бързосменници.

Какво ви предоставя гаранцията PROTECTION PLUS®:

 • Спокойствие и управление на риска: при възникване на проблеми с машината, вие сте защитен от непредвидени разходи: удължената гаранция PROTECTION PLUS® важи за 5 годишен период от датата на покупка или до достигане на 3 000 моточаса.

 • По-висока след продажбена стойност: удължената гаранция PROTECTION PLUS® се запазва през целия 5 годишен период, дори и при евентуална смяна на собствеността. Машината отива при новия собственик с налична сервизна история.

 • Гарантирано качество: удължената гаранция Bobcat PROTECTION PLUS® е създадена от Bobcat, за да ви даде увереността че можете да разчитате на вашата Bobcat машина винаги, по всяко време.

 • Фокус върху клиента: Bobcat винаги са се стремили да предлагат на своите клиенти висококачествени и надеждни машини, които да отговарят на техните изисквания за сигурност, здравина и издръжливост. Ние от МЕГАТРОН знаем колко важни са тези условия за вас, ето защо създадохме Bobcat PROTECTION PLUS®: 5 години гаранция на всички Bobcat машини - израз на увереността ни в нашите продукти и услуги.

Удължената гаранция Bobcat PROTECTION PLUS® е валидна за всички модели машини Bobcat. За повече подробности, моля свържете се с нашите търговски представители. Контактите им ще намерите ТУК.

Подготвихте ли вече вашите John Deere трактори за предстоящите кампании? Ако не сте, сега е момента да го направите с нашата специална услуга Експертна проверка (Expert Check) и свързаност за трактори от серии 6030/7030 PREMIUM, 4 и 6-цилиндровите модели от серии 6М и 6R, 7R и 8R. Поръчайте техническа проверка, извършвана точка по точка за вашия трактор, на изгодна фиксирана цена, за да увеличите полезното време за работа и намалите експлоатационните разходи на машина си.
Цената за услугата „Експертна проверка“ (Expert Check) на един трактор (от серии 6030/7030 PREMIUM 6М, 6R, 7R и 8R) е 99,99 лв. без ДДС. Сумата (99,99лв.) ще ви бъде възстановена, ако ни заявите да продължим с извършване на пълната услуга и препоръчаните ремонти (при заявка и подмяна на необходимите резервни части).
След като се запознаете с резултатите от техническата проверка, вие решавате каква дейност искате да извършим, за да бъде машината ви в отлична форма. Можете да се възползвате от нашите пакети "Всичко включено", съдържащи части и сервиз в една обща атрактивна цена. Подробности и цени на различните пакети ще намерите ТУК.
По време на Експертната проверка може да се възползвате и от допълнителната ни услуга за свързаност на машините. Това означава, ако желаете, да монтираме телематично устройство (за серии 6030/7030 Premium, 6M и 6R) или да подновим активацията за свързаност за срок от 2 години (за серии 7R и 8R).
Програмата „Експертна проверка“ (Expert Check), както и посочените цени са валидни за дейности извършени до 31 май 2020 г., затова не губете време, а се обадете още сега на *5566 и планирайте дата и час за преглед на вашия трактор.

Всички описани по-горе услуги се предоставят само от оторизираните дилъри на John Deere и се извършват от сертифицирани сервизни специалисти на Мегатрон. Може да сте сигурни, че след извършване на Експертна проверка от нашия сервизен екип, тракторите ви ще работят безпроблемно при върхово натоварване.

Компактната, лека и оптимизирана конструкция на пръскачките от серия M700/M700i осигурява лесна употреба, максимално полезно време за работа и ниски експлоатационни разходи. С вместимост на резервоара 2400, 3200 или 4000 литра и двойно или тройно сгъващи се стрели (с работна ширина от 18 до 30 метра), тези пръскачки са идеални за средни и смесени стопанства. Отличават се с модерни автоматични системи като BoomTrac или контрол на секциите, както и богат избор от опции, допълнително увеличаващи продуктивността. Повече подробности ще намерите в брошурата ТУК.

Добре дошли в новото измерение на лесното и ефективно пръскане сезон след сезон. Обадете се на кратък номер *5566 (безплатно от цялата страна) и поискайте вашата индивидуална оферта. 

Новият премиум гатор John Deere XUV 865R е най-комфортният модел произвеждан до момента от гамата cross-over превозни средства за всякакъв терен. Този модел комбинира вече доказалата се производителност на XUV 865M с богат избор от допълнителни лесни за използване от оператора функции, включително и луксозна кабина.

Стандартните спецификации включват безстепенна трансмисия, както и възможност за избор на четири-колесно задвижване, серво управление, напълно независимо окачване и електрическа система готова за добавяне на прикачно оборудване. Обезшумената, напълно оборудвана кабина предоставя комфортни седалки тип автомобилни, за до трима души при off-road шофиране, лесно отваряне на вратите разполагащи с дръжки като при автомобилите, напълно отварящо се предно стъкло и доказана, изключително ефективна отоплителна, вентилационна и климатична система.

В допълнение, интериорът на кабината е в меки светлокафяви цветове, с ергономично преработен дизайн, с лесни за използване контроли в автомобилен стил, които сега са удобно разположени в центъра на арматурното табло.

Спецификациите при R модела включват напълно затворена кабина с богата гама стандартни функции, включително регулируема седалка тип „пейка“, волан с възможност за настройка на позицията, сенници, чистачка за измиване на предното стъкло, плюс електрическо окабеляване за прикачане на допълнително оборудване, както и LED светлини.

John Deere XUV 865R Gator utility vehicle studio

 Моделът XUV 865R се задвижва от 854 кубиков три-цилиндров дизелов OHV двигател с водно охлаждане, с 23 к.с. при 3600 об/мин, с максимална скорост от 50 км/ч. Системата за задвижване на четирите колела разполага с автоматично блокиращ диференциал и монтиран на арматурното табло електронен превключвател за лесно управление.

За да допълни здравата рама, машината е оборудвана с независимо окачване на четирите колела. Това е проектирано, за да предостави гладко управление и оптимална възможност за пренос на товар по неравен терен, без да се компрометира качеството при возене или стабилността на превозното средство.

Мултифункционалното товарно отделение е направено от издръжлив композитен материал, който елиминира възможността от ръжда и надрасквания като намалява и шума. Разполага с дръжка на задната врата тип автомобилна, а задните светлини се предлагат с допълнителни протектори като опция. Товарният отсек лесно може да се преобразува в равна част и има товароносимост 454 кг, докато капацитетът на теглене е 900 кг, а общото полезно натоварване е 680 кг.

За допълнителна гъвкавост новият гатор John Deere XUV 865R може да бъде оборудван с голям избор от прикачно оборудване, от гребла за сняг до лебедки и разполага с голям 42-литров резервоар за гориво, за по-дълги интервали между пълненето му.

Дръжте под око разходите по комбайна

КОЛКО ГОЛЯМО Е ИЗНОСВАНЕТО ПРИ ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА КОМБАЙНИ?

 

В много селскостопански компании комбайнът е и продължава да бъде машината с най-голям разход на парични ресурси. Ето защо е важно да се знаят експлоатационните разходи за обработка, поддръжка и работа на една машина. На практика обаче се наблюдава периодично, че както земеделските производители, така и подизпълнителите не са достатъчно наясно с разходите на комбайна.

 Picture1                                                                        Picture2
 Kомбайн John Deere от серия S700 като пример за роторната система за овършаване                                                                                                                          Lexion на Claas представлява хибридната система за вършитба

 

Съответно, единствената възможност, която им остава е да зависят от база данни, като тази на Асоциация за технологии и строителство в селското стопанство (KTBL) или да се обърнат към информация от Консултативен съвет за рационализация на селското стопанство (RKL). Често обаче няма точна информация или данни за разходите за поддръжка, ремонт или износване от различните производители. Въпреки това е необходимо да сме наясно с тези разходи, за да можем да вземем предвид стойността на даден продукт през целия му експлоатационен живот.

В хода на магистърска дисертация в Университета в Хохенхайм, под ръководството на проф. Карлхайнц Кьолер, темата за износването на комбайните беше анализирана обстойно.

Разходите за износване при експлоатация са получени с помощта на проучване сред клиентите, проведено в цяла Германия. По време на проучването, всички износващи се части, както и всички части свързани със задвижването бяха анализирани. Всички компоненти, които са били заменени по време на непланиран ремонт, не са взети под внимание.

По време на проучването е събрана информация от 55 машини. Тези машини включват 25 Claas хибридни комбайни, 14 двуроторни комбайни New Holland  и 16 едно-роторни John Deere  комбайни. Средно всяка машина е преминала през шест жътви и е ожънала приблизително около 4 000 ха.

Разликата между системите за овършаване


Резултатите установяват ясни разлики между системите за овършаване. Разходите за износване са средно 4.03 € / ха при хибридните комбайни.

Комбайните, които са с два ротора, генерират разходи за износване от 3,93 € / ha, докато машините само с един ротор дават разход от само 2,42 € / ha. Точните резултати са показани на Фигура № 1. Разходите за износване също могат да се изчислят на тон от добив зърнена култура.

                 Picture3

 

Резултатите са илюстрирани на Фигура 2. Разходите за износване при тон зърнени култури са 0,55 € / т при хибридните комбайни. Двуроторните комбайни са със стойности от 0,50 € / т. Разходите за износване при единични роторни комбайни са 0,34 € / т.

До 35 процента по високи разходи за износване

Ако сравните разходите за износване на различните системи за овършаване, получените разлики са до 35%. Това може да бъде оправдано преди всичко с по-сложния дизайн и структура на хибридната система в сравнение с еднороторната комбинация. Следователно със средна продукция от 4000 ха на машина, все още има разлики от общо 6 400 евро между отделните производители.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ      

Във времена на по-ниски цени на изкупуване на зърнените култури и нарастващите производствени разходи си струва земеделският производител и подизпълнителят да следят по-внимателно разходите за машината. В този процес не трябва да се акцентира само върху доставната цена на машината, но и върху последващите разходи, които могат да бъдат със значителни разлики при различните производители.

Lukas Sigmund University, Hohenheim

Възпoлзвайте се от интелигентните решения за прецизно земеделие на John Deere независимо от марката на вашия трактор. Системата за автоматично водене AutoTrac Universal 300 (ATU300) работи както с John Deere, така и с машини на конкурентни марки - одобрена е за повече от 600 модела на различни производители. ATU300 спомага за повишаване на производителността и намаляване на разходите за гориво, торове и препарати за растителна защита. Дори в неблагоприятни условия, като ниска видимост (напр. при работа нощем, при силна запрашеност, гъста мъгла) или работа на хълмист терен, вашите полета винаги се обработват с безупречна точност. След като изпитате предимствата на AutoTrac, никога няма да пожелаете да се върнете към стария начин на работа.

Пакетът AutoTrac Universal 300 включва:

  ü  приемник StarFire 6000, проследяващ паралелно до 3 коригиращи сигнала

  ü  четвърто поколение ISOBUS сертифициран дисплей Gen4 4240 с AutoTrac активация

  ü  кормилен комплект AutoTrac Universal 300

ВЗЕМЕТЕ САМО ДО КРАЯ НА АПРИЛ 2020 ПАКЕТ ATU300 НА СПЕЦИАЛНА ЦЕНА: 7 799€*

polzi

 Какви са ползите за вас:

-          Водене от висок клас на атрактивна фиксирана цена

-          Значително увеличение на производителността

-          Икономия на гориво, торове и препарати за растителна защита

-          Прецизна работа дори в условия на намалена видимост

-          По-малко напрежение за оператора

Посетете специално създадения микросайт ТУК, за да научите повече за нашето предложение.

* Посочената цена е без ДДС. Цената включва само базов монтаж на ATU300. Кампанията се предлага само от участващите дилъри на John Deere и е в сила до 30 април 2020. За повече информация се свържете с най-близкото до вас представителство на Мегатрон.

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да ви информираме, че от 1 януари 2021 година, GPS приемниците Starfire ITC на John Deere няма да могат да приемат коригиращите сигнали SF1 и SF2. Причината за това не е в John Deere, нито в INMARSAT (компанията, която осигурява честотната лента за нашите сигнали за корекция SF1 и SF2), а е резултат от актуализирането на правителствените сателити, които John Deere използва за своя сигнал. По-новите сателити ще излъчват L5 сигнал, който iTC приемниците няма да могат да разпознават след смяната на 1 януари 2021. Това означава, че без корекционен сигнал приемниците StarFire iTC ще се върнат към сигнала EGNOS, а функцията „RTK Extend“ няма да работи след 1 януари 2021 г. iTC приемниците все още ще могат показват покритие, да документират или пък да се използват за секционен контрол (в някои случаи) с помощта на WAAS сигнала.

Приемниците StarFire 3000 и StarFire 6000 на John Deere няма да бъдат засегнати от тази промяна. Ако работите с iTC приемник на John Deere, Ви препоръчваме да се свържете с нашите специалисти на кратък номер *5566.

Bobcat е умна инвестиция с целогодишно приложение и най-високата производителност в бранша. С помощта на оригинални прикачни устройства може да извършвате множество дейности.

Безотказният помощник в лова на снежинки! Bobcat товарачът S530 има множество функции, осигуряващи комфорт и максимална производителност:

 • Подобрена производителност: До 869 кг. товар на повдигане.
 • Най-добрата работна среда: Кабина Делукс
 • Увеличена хидравлична мощност: Безпроблемна работа на височина до 3,9 м.

С новия мини челен товарач Bobcat S530 ще усетите разлика по време на работата. Напълно обновен интериор на кабината с най-високия комфорт в индустрията. Впечатляващи характеристики на хидравличната система, която ще ви помогне да свършите работа по-бързо и по-ефикасно. Сервизирането на строителната машина също е облекчено с по-добър достъп до двигателя и елементите на шасито. Надежден – така бихме нарекли този компактен челен товарач, който не изневерява на легендарната за Bobcat устойчивост. С тези характеристики времето за престой на машината в сервиз е сведено до минимум.

ПОДВИЖНО ГРЕБЛО ЗА СНЯГ

Хидравличен цилиндър за контрол на греблото под ъгъл 30 градуса - ляво или дясно.

 • Регулируеми дълбочинни накрайници
 • Закалена високовъглеродна стомана на режещия ръб за дълъг живот

Греблото за сняг бързо и лесно почиства снега от пътното платно, тротоара и паркинговото пространство. Високата видимост позволява лесно да локализирате краищата на греблото. Пружинното окачване предпазва оборудването и водача. Възможност за поставяне на гумен накрайник.

ЪГЛОВА ЧЕТКА

 

 • Изметеният поток се изхвърля на дясната страна
 • Хидромотор с висока мощност за лесно измитане на тежък материал
 • Настройка на ъгъла на метлата от кабината чрез контролен панел на устройството (поръчва се отделно)
 • Сменяеми сегменти на четката с доказана устойчивост
 • Положение на съхранение за избягване на деформацията на четката
 • 4 налични модела

V-ОБРАЗНО ГРЕБЛО ЗА СНЯГ

 • 4 размера (183 cm, 213 cm, 244 cm и 274 cm)
 • Обръщаем режещ ръб от високовъглеродна стомана
 • Опция гумен накрайник и осцилиращо окачване

V-греблото може да работи с 5 различни конфигурации на настройките: V- конфигурация за прокарване на път в дълбок сняг, право гребло - натрупва големи количества сняг, огънато гребло - загребва, бута и натрупва снега, продължително бутане на сняг с наклонено гребло на ляво или на дясно.

Разгледайте останалата част от продуктовата гама с гребла тук.

ИСКАТЕ ЛИ ЧИСТО НОВ ТОВАРАЧ BOBCAT S530 И МУЛТИФУНКЦИОНАЛНИ ПРИКАЧНИ УСТРОЙСТВА? ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ НАШИТЕ ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ УСЛОВИЯ!

  0% лизинг

 3 години гаранция

 Сервиз максимално близо до Вас - премиум квалифицирано обслужване от Мегатрон до всяка точка на страната.

  Свържи се още сега с наш търговски представител и поискай своята оферта тук.

Нова изложбена концепция от John Deere на AGRITECHNICA 2019

БЪДЕЩЕТО ЗАПОЧВА В ЗОНАТА „FUTURE TECHNOLOGY“

Манхайм, 10 ноември 2019 

На тазгодишното издание на AGRITECHNICA, John Deere демонстрира водеща позиция в прецизното земеделие чрез новата зона „Future Technology“. Девет различни разработки на продукти и изследователски проекти в сферата на електрифицирането, автономността чрез автоматизация и изкуствен интелект, показват че селскостопанските дейности може да са още по устойчиви и продуктивни в бъдеще.

Електрификация

Компактен комунален трактор с нулеви емисии на замърсяване: този електрически компактен трактор е базиран на John Deere 1 Серия. Основна характеристика на машината е голямата мощност на силоотводния вал, позволявайки повече от 10,000м² да бъдат окосени с едно зареждане на батерията, с продължителност 4.5 часа. В допълнение към високата му продуктивност, клиентите се възползват и от много ниски разходи за поддръжка. Потенциалните приложения са основно там, където се изискват ниски нива на шум и нулеви емисии.

eAutoPowr трансмисия: eAutoPowr е първата електро-механична безстепенно променяща се трансмисия. В сравнение с конвенционалните CVT, задвижването е по-ефективно и без износване. Интегрираният електрически генератор доставя до 100kW мощност за външни приложения и за захранване с енергия на прикачения инвентар. John Deere и Joskin работиха заедно, за да демонстрират изключително продуктивната система за подпомагане на сцеплението при прилагане на течен тор. Модифицираната цистерна на Joskin, с две задвижващи оси, се отличава със значително по-добро сцепление и по-малко приплъзване. Това може да намали разходите за полагане на течен тор с до 25 на сто. (Допълнителна информация можете да намерите в отделно съобщение за спечеленото златно отличие eAutoPowr.)

Автономия чрез автоматизация

Автономен електрически трактор: Новият автономен концептуален трактор на John Deere е много компактна електрически задвижвана машина с вграден прикачен инвентар. Тракторът има обща мощност 500kW и може да бъде оборудван с колела или вериги. Възможно е гъвкаво баластиране от 5 до 15 тона, в зависимост от приложението, за да се намали уплътняването на почвата. Благодарение на електрическото задвижване вредните емисии са нулеви, а нивата на шум са изключително ниски. Други предимства са ниските разходи за износване и поддръжка.

Полу-автономен трактор: този трактор се задвижва полу-автономно и е оборудван с вградена пръскачка. Използвайки вградена камера, има възможност за работа в редови култури – например, прилагане на продукти за растителна защита в насаждения от овощни дървета. Пълненето на резервоара на пръскачката се извършва напълно автоматично на станция за пълнене, така че операторът няма контакт с пестициди. Това е предназначено да намали разходите и да увеличи производителността с над 30 на сто.

Автономна дрон пръскачка: Този дрон е снабден със скенер за плевели и пръскачка за култури, което позволява сканирането на плевелите от въздуха и специално контролиране. Резервоарът с вместимост 10.6 литра се пълни автоматично в станция в края на полето, където се извършва и автоматично зареждане на батерията. Времето на полет с напълно заредена батерия е 30 минути. Основното предимство на този дрон е прецизното прилагане на пестициди, което значително намалява използваните количества. Възможно е и пръскане от въздуха, независимо от полевите условия.

Автономна пръскачка: тази нова автономна пръскачка има 560-литров резервоар за пръскане. Високият просвет от 1,9 м и кормилното управление на четирите колела я правят изключително многофункционална, докато веригите намаляват утъпкването на почвата и значително удължават работните интервали.

Изкуствен интелект

Технология Blue River: С технологията See & Spray, камери с висока разделителна способност улавят 20 изображения за секунда. Въз основа на изображенията и изкуствения интелект системата разпознава разликата между култивираните растения и плевелите, така че отделните растения да могат да бъдат специално третирани. С това ново поколение борба с плевелите използването на пестициди може да бъде значително намалено.

Кабина Command Cab: Бъдещата визия на кабината на водача разкрива нови възможности за изкуствен интелект. Със своето управление с джойстик, сензорен дисплей и работа в мрежа на всички компоненти на машината, John Deere представя напълно нова концепция за работа. Чрез интегриране на данните за времето в реално време, индивидуални предварителни настройки и процедури за управление на работата, кабината се превръща в командния център за селскостопански операции.

Голям дрон пръскачка (VoloDrone): Големият дрон, разработен съвместно от John Deere и Volocopter, е с диаметър 9.2м и се задвижва от 18 ротора. Има изцяло електрическо задвижване със сменяеми литиево-йонни батерии. Едно зареждане на батерията позволява време на полет до 30 минути, а VoloDrone може да се управлява както дистанционно, така и автоматично, по предварително програмиран маршрут. Рамката на дрона е оборудвана с гъвкава стандартизирана система за прикачване на полезен товар. Това означава, че на рамката могат да се монтират различни устройства, в зависимост от приложението. За защита на културите големият дрон е оборудван с два резервоара за течност, помпа и пръскачка. Благодарение на ниската височина на летене може да се постигне много голямо покритие на площта до 6 ха/ час.

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini/latest#sigProGalleria87ddf6b9dc

 

 

Сребърен медал от Агритехника 2019 получи и GERINGHOFF. Германската компания GERINGHOFF има почти 130 годишна история, а днес е най-добрият производител в света на адаптери-хедери за жътва на царевица и слънчоглед.

Европейският царевичен стъблопробивач се разпространява широко върху цялата територия на Германия и не само. Той е най-притеснителният вредител, който трудно се повлиява от различните методи за прибиране на царевица. Вредният му ефект е очевиден при реколтата и загубата на качество, чрез заразяване на кочаните с гъби на фузариум, които също могат да засегнат последващите култури. В допълнение към инсектицидите и биологичните агенти, една от най-важните стратегии за контрол е цялостното нарязване на царевичните стърнища непосредствено след прибирането на реколтата, например преди да шофирате по полето с комбайни и логистика за извозване. Ето защо това изисква унищожаване на царевичните стърнища директно от царевичния хедер.

GERINGHOFF разработи царевичен хедер с интегрирана сечка на базата на познатия Rota Disk метод, с един режещ вал и два издърпващи валяка. За максимално отрязване на всички царевични стъбла, така че да се предотврати появата на царевичен стъблопробивач, роторите трябва да се насочат възможно най-близо до повърхността на земята за отрязване на цялото растение. Хедерът разполага с ножове под ъгъл на сечката, които се намират под издърпващите валяци. За да постигне това максимално ниско отрязване на стъблото, GERINGHOFF поставя върху рамата на царевичния хедер Horizon Star III Razor точка на пречупване за отлично копиране на терена в средата. Централната зона на хедера е с наклонени конвейерни ленти и двете странични зони се насочват, за да се определи нивото на дълбочина и ъгъл спрямо терена чрез сензори.

В резултат на това царевичният хедер Horizon Star III допринася съществено за подобряване на защитата на културите при отглеждането на царевица.

GERINGHOFF са представени със собствен щанд на Агритехника 2019: Carl Geringhoff Vertriebsgesellschaft mbH & Co. KG (Зала 13, щанд A39).

 

viber image 2019 11 14 13 06 33     viber image 2019 11 14 13 06 34   1

МЕГАТРОН ЕАД достави и пусна в експлоатация първия за България симулатор-тренажор на горска техника John Deere, с който ще се обучават оператори на професионални дърводобивни John Deere CTL машини - горски харвестъри и транспортьори.

Фирма Горска академия ООД, която е специализирана в обучението на оператори на горски машини, вече се радва на новата си високотехнологична придобивка. Проф. д-р Глушков, дтн., управител на фирма Горска академия ООД, възнамерява да използва пълноценно новата техника, която предлага много детайлни уроци и реалистични ситуации.

За следването на правилния тренировъчен процес и методиката на обучение пристигнаха специално от завода-производител във Финландия инструкторът Кари Невампера и продуктовия мениджър на отдел „Горска техника“ за България.

Осъществявайки този проект с подкрепата на Мегатрон, Горска академия ООД, ще предложи напълно съвременен подход на обучение за операторите на професионални машини за индустриален добив и транспорт на дървесина на световния лидер в тази област John Deere Forestry.

John Deere инвестира повече от 5 на 100 от приходите си от продажби в научно-технически изследвания и разработки. С дългата си и успешна история, горските машини на John Deere представляват най-новата технология в индустрията.

Програмата ни за предсезонна заявка на оригинални John Deere части, смазочни материали и консумативи вече е активна и ви предлагаме да се възползвате от специалните ни цени и условия на доставка. Изпратете ни вашата заявка до 28.02.2020 г. и си осигурете спокойствие като подготвите навреме техниката си за предстоящата кампания. Може да сте сигурни, че всички John Deere продукти за поддръжка са проектирани така, че да осигурят максимална производителност и издръжливост на вашите John Deere машини.

За повече подробности, относно предсезонната заявка на части, се свържете с най-близкото до вас представителство на Мегатрон. Контакти ще намерите ТУК. 

John Deere представи разширение на своята топ гама комбайни с новия модел X9 и Draper хедер, съответстващ на модела, специално конструирани и разработени за тежките условия на жътва в Европа. В сравнение с най-големия модел в гамата днес - S790, комбайнът X9 в комбинация с Draper хедер ще осигури стъпка напред по отношение на функционалното увеличение на производителността и продуктивността, като същевременно ще предложи значително повишаване на ефективността. Тази комбинация от производителност и ефективност беше отличена със сребърен медал от награждаващата комисия на AGRITECHNICA.

Комбайнът X9 постига това увеличаване на производителността и ефективността на реколтата чрез най-широкия наличен корпус, подобрен поток на материала, повишена активна сепарация и повече пространство за сепариране, както и по-голяма почистваща система, всичко това поддържайки транспортна ширина под 3.5 метра при двата модела – с гуми или с вериги. Тези характеристики позволяват много висока производителност, много ниски загуби, подобрено качество на зърното и сламата и отговарят на нуждите на големите земеделски производители, които търсят максимална производителност и печалби.

Използван е нов подход в индустриалния дизайн за комбинацията комбайн X9 и хедер, заедно с подобрения по отношение на комфорта, удобството и осветлението в кабината. Общите операторски интерфейси и контроли, използвани в по-широкото портфолио на John Deere, ще позволят на оператора да работи без усилие с различните модели машини.

Новият Draper хедер е ново измерение в портфолиото на хедерите и дава възможност за максимална продуктивност при прибирането на дребнозърнести култури. Рамката на панти, ще предлага ненадминати възможности за копиране на терена с най-широките налични крила, което води до по-добро следване също и на наклонен терен, като осигурява чиста, равномерна височина и подаване на сламата за по-добро разпределяне и поникване на семената за следващата култура. Освен това широка конвейрна лента със специално проектирана повърхност за запазване целостта на зърното ще достави повече материал в бункера на комбайна и ще намали загубите при хедера. Новият Draper хедер ще бъде съвместим и с комбайни от серия S.

Всички модели от семейството на комбайните от серия S ще продължат да бъдат налични и ще продължават да предлагат водещи решения в областта на автоматизацията, качеството на зърното, капацитета, производителността и ниските експлоатационни разходи.

Изцяло новите комбайн и хедер X9 се представят за първи път пред публика на AGRITECHNICA 2019 преди официалната им премиера през лятото на 2020 година. Ограничени бройки машини ще бъдат на разположение за демонстрация през жътвен сезон 2020.

 

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini/latest#sigProGalleria63e7708726

 

Новата система на John Deere AutoSetup позволява на фермерите и подизпълнителите да управляват и съхраняват всички настройки на тракторите и инвентара си в облак, съхраняващ цялата информация. Операторите могат лесно да имат достъп до настройките, веднага щом стигнат полето, така че времето прекарано в задаване на настройки спрямо спецификите на машината и полето е необходимо да се извърши само веднъж и допълнително конфигуриране не е нужно. Универсалното съхранение на данни, базирано в облачна услуга е уникално за селското стопанство и все още не е налично дори в автомобилната индустрия. Настройката на цялостната комбинация между трактор и прикачен инвентар изисква много време и добре обучени оператори. За сложни машини за сеитба, например, може да са необходими до 60 „клика“ на дисплея, което означава загуба на продуктивно работно време. John Deere AutoSetup позволява на оператора да активира всички настройки с едно щракване, веднага след като е съхранен пълният профил на машината. Предварително планираната задача се появява автоматично на дисплея в кабината, когато машината влезе в полето. Операторът трябва само да потвърди детайлите. Всички данни са налични и в уеб-портала на John Deere Оперативен център (Operations Center) и така могат да бъдат използвани за целия машинопарк. В допълнение, данните се съхраняват в облачна система, подобна на Apple iCloud, която е нова функция в селскостопанската индустрия.

 

AutoSetup поддържа следните настройки:

 • Настройки на трактора, като например скорост на ВОМ, клапани на навесна система и хидравлика;
 • Настройки на прикачния инвентар, като например височина на крилата на пръскачката и избор на дюзите или налягането в гумите на цистерна за течна тор;
 • Агрономична информация, като например граници на полета, навигация и карти с предписания (ISO-XML поддържани чрез John Deere Оперативен център (Operatins)
 • Данни за документация като норми за прилагане на тор и препарати за растителна защита.

AutoSetup подпомага фермерите и собствениците на големи машинопаркове като организира всичките дейности предварително, в офиса, включително норми за прилагане и карти, както и всички настройки за трактора и прикачния инвентар. Операторът в полето след това може да променя и адаптира настройките спрямо работните условия на място, при необходимост. Това позволява на опитни оператори да оптимизират работата си и да подпомагат и други оператори. Благодарение на отворената структура на системaта и облачната база данни, всички съвместими с ISOBUS приложения също могат да бъдат свързани към AutoSetup. Понастоящем системата поддържа цистерни за течна тор Kotte и прикачни пръскачки John Deere, но и друг инвентар лесно може да бъде адаптиран. Всеки производител е поканени на щанда на John Deere на AGRITECHNICA 2019 през ноември, за да провери свързаността на AutoSetup. 

Системата AutoSetup ще бъде пусната за избрани модели трактори John Deere през втората половина на 2020г. Тракторите John Deere с най-новия дисплей от Generation 4 могат да бъдат дооборудвани със системата AutoSetup. Необходимата актуализация на софтуера, както и John Deere Оперативен център (Operations Center) са безплатни.

НОВИТЕ СЕРИИ ТРАКТОРИ 7R & 8R ОТ JOHN DEERE

Мощност по три

През октомври във Валенсия, Испания се състояха поредица от събития, с които John Deere обяви пред своите дилъри, клиенти, партньори и почитатели на марката новостите, които предстоят за компанията в следващите години. На тези събития безспорен фаворит за вниманието на всички присъстващи бяха нови модели трактори, които блестят с обновена визия, подобрени функции и гарантират максимална производителност. Новите серии трактори в „големия“ сегмент – серия 7R и серия 8R има какво да покажат и предложат на бъдещите си собственици. Накратко представяме и основните акценти от представянето на новите модели John Deere 7R & 8R.

John Deere 8R

John Deere е първият производител на селскостопанско оборудване, който произвежда гама от стандартни трактори, предлагащи три различни концепции на задвижване, с пускането на новата серия 8R колесни трактори, 8RT модели с две вериги и изцяло новите версии 8RX с четири-верижно задвижване.

Гамата с 13 модела разполага с нова кабина, предлагаща луксозен комфорт от класа на автомобилната индустрия, както и опционално оборудване с джойстик CommandPRO. Отличителният външен вид на трактора е проектиран в партньорство с експерти от BMW Designworks студио в Калифорния.

Ексклузивната за индустрията серия 8RX е разработенa за максимална защита на почвата, без да се компрометира производителността. Следователно осигурява най-ниското компактиране на контактната повърхност в този клас, заедно с транспортна ширина по-малка от 3м и 40 км/ч неограничена скорост на пътя. Тракторът е изключително маневрен, като в същото време свежда до минимум изравянето на почвата в края на полето.                                              

В сравнение с обичайните двуколесни дизайни, 8RX са значително по-стабилни в склонове и по хълмове и се представят добре в по-трудни почвени условия поради своята отлична способност за самопочистване. Веригите се предлагат с ширина от 16 до 30in (41 до 76см), предоставяйки обща контактна площ над 4.5м2.

Най-новата серия трактори 8R запазват съществуващите, доказани икономични 9-литрови двигатели PowerTech PVS & PSS на John Deere, с увеличение от 40 к.с. при 8RT 410. Новите характеристики включват също и вентилатор на охлаждането с вискозен съединител и изместване на спомагателните системи на двигателя в предната му част. Благодарение на новия дизайн и по-малкото излагане на топлина, беше възможно допълнително да се намалят разходите за износване и поддръжка.

Избор от доказали се варианти за трансмисии - 16/5 PowerShift, която сега е налична за моделите до 8R 340, съвременната трансмисия e23 с мениджър на ефективността (Efficiency Manager) и безстепенната AutoPowr трансмисия. Задните спирачки са изключително подсилени, така че предните спирачки вече не са необходими дори при 50 к.с., въпреки че все още могат да се поръчат допълнителни предни спирачки. Серия трактори 8R сега са налични опционално с механично задвижен преден мост от серия 1500, проектиран за специализирани приложения и наличен за поръчка в различни държави по света.

John Deere 7R

Една от най-големите генерации трактори на John Deere Серия 7R разполага с чисто нов флагман модел - 7R 330, който доставя максимална номинална мощност от 363 к.с. или 373 к.с. с Интелигентно управление на мощността (ИУМ). Гамата от пет модела разполага с нова кабина, с хващащи окото луксозни детайли и множество функции, като на първо и най-важно място е конзолата за управление CommandPRO.

Фермерите и най-вече подизпълнителите, които се стараят да имат ниски експлоатационни разходи ще извлекат множество ползи от доказаната горивна ефективност на новите трактори. Тракторите John Deere серия 7R вече доказаха икономичната си ефективност на DLG тестовете, както и чрез многото участници в програмата за горивна ефективност на компанията в различни страни. Тази концепция се разширява и с новия връх на гамата - 7R 330, с изгодното съотношение между мощност и тегло от само 30 кг/к.с., това е допълнителен плюс върху производителността, ускорението и разхода на гориво.

Тракторите са налични с избор от трансмисии безстепенна AutoPowr или Powershift e23 и са универсално приложими, както за множество транспортни приложения, така и за дейности със силоотводния вал като например тороразпръскване, сеитба, балиране или косене. Използвайки опцията EZ Ballast, тракторът също така може да бъде перфектно баластиран от кабината в рамките на секунди при по-тежки обработки.

Подизпълнителите, в частност, ще се възползват от новия CommandPRO джойстик, който вече е достъпен като допълнителна опция за всички трактори от серия 7R с трансмисия AutoPowr. Тази концепция за управление беше въведена за първи път серия трактори 6R и бързо се доказа на практика, както с отлична ергономичност, така и с лесна настройка и конфигуриране.

Общите преимущества в оборудването на двете серии:

Операторите ще оценят изцяло новия дизайн на кабината, който включва изключително удобна седалка, налична с опция за перфорирана кожа, подгряване, активна циркулация на въздуха, дву-зонова масажна функция и пневматично регулируеми компоненти на седалката. В допълнение, спечелилото медали окачване Active Seat II беше подобрено , за още по-добър отговор и намаляване на вертикалните сътресения, в сравнение с първата генерация на системата.

Дългите работни дни и нощи ще бъдат по-лесни благодарение на вградения по-голям хладилник, който е с двоен капацитет до 11 литра, за да съхранява вашата храна и напитки, както и благодарение на 60 процента по-ефективната 360° LED система за осветяване. Висококачественото музикално изживяване в стил „концертна зала“ се осигурява от 6.1 звукова система със субуфер и говорители, докато радиото със сензорен екран 6.Sin DAB+ осигурява авангардни инфотейнмънт функции и работи с Apple CarPlay.

Другите подобрения в кабината, инспирирани от заявките на нашите клиенти, включват по-широк вход и по-ниско разположени дръжки на вратите, както самоизключващ се лост на мигачите. Освен това климатичната система беше преместена под кабината. Това не само осигури увеличено пространство над главата, но също така намали нивото на шума в кабината още повече, въпреки че капацитетът за охлаждане и отопление е почти удвоен.

Пионерната автоматична система за управление на кормилото AutoTrac, включваща като опция вграден сателитен приемник StarFire 6000, е с подобрени функции, с безжичен трансфер на данни (Wireless Data Transfer) към оперативни център на John Deere (Operations Centre), безплатно за първите пет години. Граници на полето, навигационни линии и данни за настройка, както и планиране на култури и документация, всичко това може да се управлява бързо и безопасно използвайки уеб-базираната платформа.

Съвсем нова, революционна функция е системата AutoSetup, което позволява да се изтеглят автоматично всички данни за полето, за машините и инвентара, необходими за конкретни дейности директно на трактора. Това значително опростява процеса и означава, че тракторът е готов да заработи много по-бързо в полето, като същевременно премахва възможността за неправилна настройка. AutoSetup ще бъде наличен малко след пристигането на първите модели нови трактори от серия 7 и 8R в Европа.

Тракторите могат да бъдат следени и дистанционно от телематичната система JDLink по желание на клиента, за да се осигури максимално полезно време на заетост. С допълнително дадено съгласие от клиента за експертни предупреждения (Expert Alerts), могат да се предвидят потенциални повреди на машината и вероятността от скъпи ремонти може да се намали или напълно да се избегне.


Техническа информация:

John Deere 7R

Модел

Номинална мощност – к.с.
 (ECE-R120)

Макс.двигателна мощност - к.с.

(ECE-R120)

Двигател

без ИУМ

с ИУМ

Тип

Цилиндри/ Работен обем, л.

7R 250

250

275

290

PSS

6/6.81

7R 270

270

297

305

PSS

6/6.81

7R 290

290

319

332

PVS

6/9.01

7R 310

310

341

352

PVS

6/9.01

7R 330

330

363

373

PVS

6/9.01

                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                       
        

                                                                                                                                                                                                                                 

John Deere 8R

Модел

Тип

Номинална мощност – к.с. 
(ECE-R120)

Макс.двигателна мощност - к.с.

(ECE-R120)

Трансмисия

без ИУМ

с ИУМ

16/5

PowerShift

e23

AutoPowr

8R 280

8R

280hp

308

326

x

x

x

8R 310

8R

8RT

8RX

310hp

341

357

X*

x

x

8R 340

340hp

374

388

X*

x

x

8R 370

370hp

407

420

-

x

x

8R 410

410hp

443

458

-

x

-

         

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini/latest#sigProGalleria2eb59a2f56