• JD online shop 3
 • ATUSlider 2020
 • Bobcat 5 year warranty megatron.bg
 • Kampania chasti stari web banner
 • Doosan0leasing
 • animals
 • forestry
 • JD gy 2c RGB v
  Земеделска и градинска техника
 • JD gy 2c RGB v
  Горска техника
 • KUHN LOGO V60 FINAL 1705 N0
  Прикачен инвентар
 • bobcat
  Компактна техника
 • Doosan
  Строителна техника
 • Selection square 01
  Машини втора употреба
 • Dopulnitelno

НОВИТЕ СЕРИИ ТРАКТОРИ 7R & 8R ОТ JOHN DEERE

НОВИТЕ СЕРИИ ТРАКТОРИ 7R & 8R ОТ JOHN DEERE

Мощност по три

През октомври във Валенсия, Испания се състояха поредица от събития, с които John Deere обяви пред своите дилъри, клиенти, партньори и почитатели на марката новостите, които предстоят за компанията в следващите години. На тези събития безспорен фаворит за вниманието на всички присъстващи бяха нови модели трактори, които блестят с обновена визия, подобрени функции и гарантират максимална производителност. Новите серии трактори в „големия“ сегмент – серия 7R и серия 8R има какво да покажат и предложат на бъдещите си собственици. Накратко представяме и основните акценти от представянето на новите модели John Deere 7R & 8R.

John Deere 8R

John Deere е първият производител на селскостопанско оборудване, който произвежда гама от стандартни трактори, предлагащи три различни концепции на задвижване, с пускането на новата серия 8R колесни трактори, 8RT модели с две вериги и изцяло новите версии 8RX с четири-верижно задвижване.

Гамата с 13 модела разполага с нова кабина, предлагаща луксозен комфорт от класа на автомобилната индустрия, както и опционално оборудване с джойстик CommandPRO. Отличителният външен вид на трактора е проектиран в партньорство с експерти от BMW Designworks студио в Калифорния.

Ексклузивната за индустрията серия 8RX е разработенa за максимална защита на почвата, без да се компрометира производителността. Следователно осигурява най-ниското компактиране на контактната повърхност в този клас, заедно с транспортна ширина по-малка от 3м и 40 км/ч неограничена скорост на пътя. Тракторът е изключително маневрен, като в същото време свежда до минимум изравянето на почвата в края на полето.                                              

В сравнение с обичайните двуколесни дизайни, 8RX са значително по-стабилни в склонове и по хълмове и се представят добре в по-трудни почвени условия поради своята отлична способност за самопочистване. Веригите се предлагат с ширина от 16 до 30in (41 до 76см), предоставяйки обща контактна площ над 4.5м2.

Най-новата серия трактори 8R запазват съществуващите, доказани икономични 9-литрови двигатели PowerTech PVS & PSS на John Deere, с увеличение от 40 к.с. при 8RT 410. Новите характеристики включват също и вентилатор на охлаждането с вискозен съединител и изместване на спомагателните системи на двигателя в предната му част. Благодарение на новия дизайн и по-малкото излагане на топлина, беше възможно допълнително да се намалят разходите за износване и поддръжка.

Избор от доказали се варианти за трансмисии - 16/5 PowerShift, която сега е налична за моделите до 8R 340, съвременната трансмисия e23 с мениджър на ефективността (Efficiency Manager) и безстепенната AutoPowr трансмисия. Задните спирачки са изключително подсилени, така че предните спирачки вече не са необходими дори при 50 к.с., въпреки че все още могат да се поръчат допълнителни предни спирачки. Серия трактори 8R сега са налични опционално с механично задвижен преден мост от серия 1500, проектиран за специализирани приложения и наличен за поръчка в различни държави по света.

John Deere 7R

Една от най-големите генерации трактори на John Deere Серия 7R разполага с чисто нов флагман модел - 7R 330, който доставя максимална номинална мощност от 363 к.с. или 373 к.с. с Интелигентно управление на мощността (ИУМ). Гамата от пет модела разполага с нова кабина, с хващащи окото луксозни детайли и множество функции, като на първо и най-важно място е конзолата за управление CommandPRO.

Фермерите и най-вече подизпълнителите, които се стараят да имат ниски експлоатационни разходи ще извлекат множество ползи от доказаната горивна ефективност на новите трактори. Тракторите John Deere серия 7R вече доказаха икономичната си ефективност на DLG тестовете, както и чрез многото участници в програмата за горивна ефективност на компанията в различни страни. Тази концепция се разширява и с новия връх на гамата - 7R 330, с изгодното съотношение между мощност и тегло от само 30 кг/к.с., това е допълнителен плюс върху производителността, ускорението и разхода на гориво.

Тракторите са налични с избор от трансмисии безстепенна AutoPowr или Powershift e23 и са универсално приложими, както за множество транспортни приложения, така и за дейности със силоотводния вал като например тороразпръскване, сеитба, балиране или косене. Използвайки опцията EZ Ballast, тракторът също така може да бъде перфектно баластиран от кабината в рамките на секунди при по-тежки обработки.

Подизпълнителите, в частност, ще се възползват от новия CommandPRO джойстик, който вече е достъпен като допълнителна опция за всички трактори от серия 7R с трансмисия AutoPowr. Тази концепция за управление беше въведена за първи път серия трактори 6R и бързо се доказа на практика, както с отлична ергономичност, така и с лесна настройка и конфигуриране.

Общите преимущества в оборудването на двете серии:

Операторите ще оценят изцяло новия дизайн на кабината, който включва изключително удобна седалка, налична с опция за перфорирана кожа, подгряване, активна циркулация на въздуха, дву-зонова масажна функция и пневматично регулируеми компоненти на седалката. В допълнение, спечелилото медали окачване Active Seat II беше подобрено , за още по-добър отговор и намаляване на вертикалните сътресения, в сравнение с първата генерация на системата.

Дългите работни дни и нощи ще бъдат по-лесни благодарение на вградения по-голям хладилник, който е с двоен капацитет до 11 литра, за да съхранява вашата храна и напитки, както и благодарение на 60 процента по-ефективната 360° LED система за осветяване. Висококачественото музикално изживяване в стил „концертна зала“ се осигурява от 6.1 звукова система със субуфер и говорители, докато радиото със сензорен екран 6.Sin DAB+ осигурява авангардни инфотейнмънт функции и работи с Apple CarPlay.

Другите подобрения в кабината, инспирирани от заявките на нашите клиенти, включват по-широк вход и по-ниско разположени дръжки на вратите, както самоизключващ се лост на мигачите. Освен това климатичната система беше преместена под кабината. Това не само осигури увеличено пространство над главата, но също така намали нивото на шума в кабината още повече, въпреки че капацитетът за охлаждане и отопление е почти удвоен.

Пионерната автоматична система за управление на кормилото AutoTrac, включваща като опция вграден сателитен приемник StarFire 6000, е с подобрени функции, с безжичен трансфер на данни (Wireless Data Transfer) към оперативни център на John Deere (Operations Centre), безплатно за първите пет години. Граници на полето, навигационни линии и данни за настройка, както и планиране на култури и документация, всичко това може да се управлява бързо и безопасно използвайки уеб-базираната платформа.

Съвсем нова, революционна функция е системата AutoSetup, което позволява да се изтеглят автоматично всички данни за полето, за машините и инвентара, необходими за конкретни дейности директно на трактора. Това значително опростява процеса и означава, че тракторът е готов да заработи много по-бързо в полето, като същевременно премахва възможността за неправилна настройка. AutoSetup ще бъде наличен малко след пристигането на първите модели нови трактори от серия 7 и 8R в Европа.

Тракторите могат да бъдат следени и дистанционно от телематичната система JDLink по желание на клиента, за да се осигури максимално полезно време на заетост. С допълнително дадено съгласие от клиента за експертни предупреждения (Expert Alerts), могат да се предвидят потенциални повреди на машината и вероятността от скъпи ремонти може да се намали или напълно да се избегне.


Техническа информация:

John Deere 7R

Модел

Номинална мощност – к.с.
 (ECE-R120)

Макс.двигателна мощност - к.с.

(ECE-R120)

Двигател

без ИУМ

с ИУМ

Тип

Цилиндри/ Работен обем, л.

7R 250

250

275

290

PSS

6/6.81

7R 270

270

297

305

PSS

6/6.81

7R 290

290

319

332

PVS

6/9.01

7R 310

310

341

352

PVS

6/9.01

7R 330

330

363

373

PVS

6/9.01

                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                       
        

                                                                                                                                                                                                                                 

John Deere 8R

Модел

Тип

Номинална мощност – к.с. 
(ECE-R120)

Макс.двигателна мощност - к.с.

(ECE-R120)

Трансмисия

без ИУМ

с ИУМ

16/5

PowerShift

e23

AutoPowr

8R 280

8R

280hp

308

326

x

x

x

8R 310

8R

8RT

8RX

310hp

341

357

X*

x

x

8R 340

340hp

374

388

X*

x

x

8R 370

370hp

407

420

-

x

x

8R 410

410hp

443

458

-

x

-

         

  

Прочетена 2972 пъти