• JD online shop 3
 • 8reasons banner
 • Home page slider 01
 • Kampania chasti stari web banner
 • 1For Megatron
 • banner gradat.bg
 • animals
 • Facebook homepage slider
 • forestry
 • John Deere
  Земеделска и градинска техника
 • John Deere
  Горска техника
 • KUHN LOGO V60 FINAL 1705 N0
  Прикачен инвентар
 • bobcat
  Компактна техника
 • Doosan
  Строителна техника
 • TradeIn 1
  Машини втора употреба
 • Dopulnitelno
  Допълнително оборудване

Компактната, лека и оптимизирана конструкция на пръскачките от серия M700/M700i осигурява лесна употреба, максимално полезно време за работа и ниски експлоатационни разходи. С вместимост на резервоара 2400, 3200 или 4000 литра и двойно или тройно сгъващи се стрели (с работна ширина от 18 до 30 метра), тези пръскачки са идеални за средни и смесени стопанства. Отличават се с модерни автоматични системи като BoomTrac или контрол на секциите, както и богат избор от опции, допълнително увеличаващи продуктивността. Повече подробности ще намерите в брошурата ТУК.

Добре дошли в новото измерение на лесното и ефективно пръскане сезон след сезон. Обадете се на кратък номер *5566 (безплатно от цялата страна) и поискайте вашата индивидуална оферта. 

Новият премиум гатор John Deere XUV 865R е най-комфортният модел произвеждан до момента от гамата cross-over превозни средства за всякакъв терен. Този модел комбинира вече доказалата се производителност на XUV 865M с богат избор от допълнителни лесни за използване от оператора функции, включително и луксозна кабина.

Стандартните спецификации включват безстепенна трансмисия, както и възможност за избор на четири-колесно задвижване, серво управление, напълно независимо окачване и електрическа система готова за добавяне на прикачно оборудване. Обезшумената, напълно оборудвана кабина предоставя комфортни седалки тип автомобилни, за до трима души при off-road шофиране, лесно отваряне на вратите разполагащи с дръжки като при автомобилите, напълно отварящо се предно стъкло и доказана, изключително ефективна отоплителна, вентилационна и климатична система.

В допълнение, интериорът на кабината е в меки светлокафяви цветове, с ергономично преработен дизайн, с лесни за използване контроли в автомобилен стил, които сега са удобно разположени в центъра на арматурното табло.

Спецификациите при R модела включват напълно затворена кабина с богата гама стандартни функции, включително регулируема седалка тип „пейка“, волан с възможност за настройка на позицията, сенници, чистачка за измиване на предното стъкло, плюс електрическо окабеляване за прикачане на допълнително оборудване, както и LED светлини.

John Deere XUV 865R Gator utility vehicle studio

 Моделът XUV 865R се задвижва от 854 кубиков три-цилиндров дизелов OHV двигател с водно охлаждане, с 23 к.с. при 3600 об/мин, с максимална скорост от 50 км/ч. Системата за задвижване на четирите колела разполага с автоматично блокиращ диференциал и монтиран на арматурното табло електронен превключвател за лесно управление.

За да допълни здравата рама, машината е оборудвана с независимо окачване на четирите колела. Това е проектирано, за да предостави гладко управление и оптимална възможност за пренос на товар по неравен терен, без да се компрометира качеството при возене или стабилността на превозното средство.

Мултифункционалното товарно отделение е направено от издръжлив композитен материал, който елиминира възможността от ръжда и надрасквания като намалява и шума. Разполага с дръжка на задната врата тип автомобилна, а задните светлини се предлагат с допълнителни протектори като опция. Товарният отсек лесно може да се преобразува в равна част и има товароносимост 454 кг, докато капацитетът на теглене е 900 кг, а общото полезно натоварване е 680 кг.

За допълнителна гъвкавост новият гатор John Deere XUV 865R може да бъде оборудван с голям избор от прикачно оборудване, от гребла за сняг до лебедки и разполага с голям 42-литров резервоар за гориво, за по-дълги интервали между пълненето му.

Дръжте под око разходите по комбайна

КОЛКО ГОЛЯМО Е ИЗНОСВАНЕТО ПРИ ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА КОМБАЙНИ?

 

В много селскостопански компании комбайнът е и продължава да бъде машината с най-голям разход на парични ресурси. Ето защо е важно да се знаят експлоатационните разходи за обработка, поддръжка и работа на една машина. На практика обаче се наблюдава периодично, че както земеделските производители, така и подизпълнителите не са достатъчно наясно с разходите на комбайна.

 Picture1                                                                        Picture2
 Kомбайн John Deere от серия S700 като пример за роторната система за овършаване                                                                                                                          Lexion на Claas представлява хибридната система за вършитба

 

Съответно, единствената възможност, която им остава е да зависят от база данни, като тази на Асоциация за технологии и строителство в селското стопанство (KTBL) или да се обърнат към информация от Консултативен съвет за рационализация на селското стопанство (RKL). Често обаче няма точна информация или данни за разходите за поддръжка, ремонт или износване от различните производители. Въпреки това е необходимо да сме наясно с тези разходи, за да можем да вземем предвид стойността на даден продукт през целия му експлоатационен живот.

В хода на магистърска дисертация в Университета в Хохенхайм, под ръководството на проф. Карлхайнц Кьолер, темата за износването на комбайните беше анализирана обстойно.

Разходите за износване при експлоатация са получени с помощта на проучване сред клиентите, проведено в цяла Германия. По време на проучването, всички износващи се части, както и всички части свързани със задвижването бяха анализирани. Всички компоненти, които са били заменени по време на непланиран ремонт, не са взети под внимание.

По време на проучването е събрана информация от 55 машини. Тези машини включват 25 Claas хибридни комбайни, 14 двуроторни комбайни New Holland  и 16 едно-роторни John Deere  комбайни. Средно всяка машина е преминала през шест жътви и е ожънала приблизително около 4 000 ха.

Разликата между системите за овършаване


Резултатите установяват ясни разлики между системите за овършаване. Разходите за износване са средно 4.03 € / ха при хибридните комбайни.

Комбайните, които са с два ротора, генерират разходи за износване от 3,93 € / ha, докато машините само с един ротор дават разход от само 2,42 € / ha. Точните резултати са показани на Фигура № 1. Разходите за износване също могат да се изчислят на тон от добив зърнена култура.

                 Picture3

 

Резултатите са илюстрирани на Фигура 2. Разходите за износване при тон зърнени култури са 0,55 € / т при хибридните комбайни. Двуроторните комбайни са със стойности от 0,50 € / т. Разходите за износване при единични роторни комбайни са 0,34 € / т.

До 35 процента по високи разходи за износване

Ако сравните разходите за износване на различните системи за овършаване, получените разлики са до 35%. Това може да бъде оправдано преди всичко с по-сложния дизайн и структура на хибридната система в сравнение с еднороторната комбинация. Следователно със средна продукция от 4000 ха на машина, все още има разлики от общо 6 400 евро между отделните производители.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ      

Във времена на по-ниски цени на изкупуване на зърнените култури и нарастващите производствени разходи си струва земеделският производител и подизпълнителят да следят по-внимателно разходите за машината. В този процес не трябва да се акцентира само върху доставната цена на машината, но и върху последващите разходи, които могат да бъдат със значителни разлики при различните производители.

Lukas Sigmund University, Hohenheim

Възпoлзвайте се от интелигентните решения за прецизно земеделие на John Deere независимо от марката на вашия трактор. Системата за автоматично водене AutoTrac Universal 300 (ATU300) работи както с John Deere, така и с машини на конкурентни марки - одобрена е за повече от 600 модела на различни производители. ATU300 спомага за повишаване на производителността и намаляване на разходите за гориво, торове и препарати за растителна защита. Дори в неблагоприятни условия, като ниска видимост (напр. при работа нощем, при силна запрашеност, гъста мъгла) или работа на хълмист терен, вашите полета винаги се обработват с безупречна точност. След като изпитате предимствата на AutoTrac, никога няма да пожелаете да се върнете към стария начин на работа.

Пакетът AutoTrac Universal 300 включва:

  ü  приемник StarFire 6000, проследяващ паралелно до 3 коригиращи сигнала

  ü  четвърто поколение ISOBUS сертифициран дисплей Gen4 4240 с AutoTrac активация

  ü  кормилен комплект AutoTrac Universal 300

ВЗЕМЕТЕ САМО ДО КРАЯ НА АПРИЛ 2020 ПАКЕТ ATU300 НА СПЕЦИАЛНА ЦЕНА: 7 799€*

polzi

 Какви са ползите за вас:

-          Водене от висок клас на атрактивна фиксирана цена

-          Значително увеличение на производителността

-          Икономия на гориво, торове и препарати за растителна защита

-          Прецизна работа дори в условия на намалена видимост

-          По-малко напрежение за оператора

Посетете специално създадения микросайт ТУК, за да научите повече за нашето предложение.

* Посочената цена е без ДДС. Цената включва само базов монтаж на ATU300. Кампанията се предлага само от участващите дилъри на John Deere и е в сила до 30 април 2020. За повече информация се свържете с най-близкото до вас представителство на Мегатрон.

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да ви информираме, че от 1 януари 2021 година, GPS приемниците Starfire ITC на John Deere няма да могат да приемат коригиращите сигнали SF1 и SF2. Причината за това не е в John Deere, нито в INMARSAT (компанията, която осигурява честотната лента за нашите сигнали за корекция SF1 и SF2), а е резултат от актуализирането на правителствените сателити, които John Deere използва за своя сигнал. По-новите сателити ще излъчват L5 сигнал, който iTC приемниците няма да могат да разпознават след смяната на 1 януари 2021. Това означава, че без корекционен сигнал приемниците StarFire iTC ще се върнат към сигнала EGNOS, а функцията „RTK Extend“ няма да работи след 1 януари 2021 г. iTC приемниците все още ще могат показват покритие, да документират или пък да се използват за секционен контрол (в някои случаи) с помощта на WAAS сигнала.

Приемниците StarFire 3000 и StarFire 6000 на John Deere няма да бъдат засегнати от тази промяна. Ако работите с iTC приемник на John Deere, Ви препоръчваме да се свържете с нашите специалисти на кратък номер *5566.

Bobcat е умна инвестиция с целогодишно приложение и най-високата производителност в бранша. С помощта на оригинални прикачни устройства може да извършвате множество дейности.

Безотказният помощник в лова на снежинки! Bobcat товарачът S530 има множество функции, осигуряващи комфорт и максимална производителност:

 • Подобрена производителност: До 869 кг. товар на повдигане.
 • Най-добрата работна среда: Кабина Делукс
 • Увеличена хидравлична мощност: Безпроблемна работа на височина до 3,9 м.

С новия мини челен товарач Bobcat S530 ще усетите разлика по време на работата. Напълно обновен интериор на кабината с най-високия комфорт в индустрията. Впечатляващи характеристики на хидравличната система, която ще ви помогне да свършите работа по-бързо и по-ефикасно. Сервизирането на строителната машина също е облекчено с по-добър достъп до двигателя и елементите на шасито. Надежден – така бихме нарекли този компактен челен товарач, който не изневерява на легендарната за Bobcat устойчивост. С тези характеристики времето за престой на машината в сервиз е сведено до минимум.

ПОДВИЖНО ГРЕБЛО ЗА СНЯГ

Хидравличен цилиндър за контрол на греблото под ъгъл 30 градуса - ляво или дясно.

 • Регулируеми дълбочинни накрайници
 • Закалена високовъглеродна стомана на режещия ръб за дълъг живот

Греблото за сняг бързо и лесно почиства снега от пътното платно, тротоара и паркинговото пространство. Високата видимост позволява лесно да локализирате краищата на греблото. Пружинното окачване предпазва оборудването и водача. Възможност за поставяне на гумен накрайник.

ЪГЛОВА ЧЕТКА

 

 • Изметеният поток се изхвърля на дясната страна
 • Хидромотор с висока мощност за лесно измитане на тежък материал
 • Настройка на ъгъла на метлата от кабината чрез контролен панел на устройството (поръчва се отделно)
 • Сменяеми сегменти на четката с доказана устойчивост
 • Положение на съхранение за избягване на деформацията на четката
 • 4 налични модела

V-ОБРАЗНО ГРЕБЛО ЗА СНЯГ

 • 4 размера (183 cm, 213 cm, 244 cm и 274 cm)
 • Обръщаем режещ ръб от високовъглеродна стомана
 • Опция гумен накрайник и осцилиращо окачване

V-греблото може да работи с 5 различни конфигурации на настройките: V- конфигурация за прокарване на път в дълбок сняг, право гребло - натрупва големи количества сняг, огънато гребло - загребва, бута и натрупва снега, продължително бутане на сняг с наклонено гребло на ляво или на дясно.

Разгледайте останалата част от продуктовата гама с гребла тук.

ИСКАТЕ ЛИ ЧИСТО НОВ ТОВАРАЧ BOBCAT S530 И МУЛТИФУНКЦИОНАЛНИ ПРИКАЧНИ УСТРОЙСТВА? ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ НАШИТЕ ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ УСЛОВИЯ!

  0% лизинг

 3 години гаранция

 Сервиз максимално близо до Вас - премиум квалифицирано обслужване от Мегатрон до всяка точка на страната.

  Свържи се още сега с наш търговски представител и поискай своята оферта тук.

Нова изложбена концепция от John Deere на AGRITECHNICA 2019

БЪДЕЩЕТО ЗАПОЧВА В ЗОНАТА „FUTURE TECHNOLOGY“

Манхайм, 10 ноември 2019 

На тазгодишното издание на AGRITECHNICA, John Deere демонстрира водеща позиция в прецизното земеделие чрез новата зона „Future Technology“. Девет различни разработки на продукти и изследователски проекти в сферата на електрифицирането, автономността чрез автоматизация и изкуствен интелект, показват че селскостопанските дейности може да са още по устойчиви и продуктивни в бъдеще.

Електрификация

Компактен комунален трактор с нулеви емисии на замърсяване: този електрически компактен трактор е базиран на John Deere 1 Серия. Основна характеристика на машината е голямата мощност на силоотводния вал, позволявайки повече от 10,000м² да бъдат окосени с едно зареждане на батерията, с продължителност 4.5 часа. В допълнение към високата му продуктивност, клиентите се възползват и от много ниски разходи за поддръжка. Потенциалните приложения са основно там, където се изискват ниски нива на шум и нулеви емисии.

eAutoPowr трансмисия: eAutoPowr е първата електро-механична безстепенно променяща се трансмисия. В сравнение с конвенционалните CVT, задвижването е по-ефективно и без износване. Интегрираният електрически генератор доставя до 100kW мощност за външни приложения и за захранване с енергия на прикачения инвентар. John Deere и Joskin работиха заедно, за да демонстрират изключително продуктивната система за подпомагане на сцеплението при прилагане на течен тор. Модифицираната цистерна на Joskin, с две задвижващи оси, се отличава със значително по-добро сцепление и по-малко приплъзване. Това може да намали разходите за полагане на течен тор с до 25 на сто. (Допълнителна информация можете да намерите в отделно съобщение за спечеленото златно отличие eAutoPowr.)

Автономия чрез автоматизация

Автономен електрически трактор: Новият автономен концептуален трактор на John Deere е много компактна електрически задвижвана машина с вграден прикачен инвентар. Тракторът има обща мощност 500kW и може да бъде оборудван с колела или вериги. Възможно е гъвкаво баластиране от 5 до 15 тона, в зависимост от приложението, за да се намали уплътняването на почвата. Благодарение на електрическото задвижване вредните емисии са нулеви, а нивата на шум са изключително ниски. Други предимства са ниските разходи за износване и поддръжка.

Полу-автономен трактор: този трактор се задвижва полу-автономно и е оборудван с вградена пръскачка. Използвайки вградена камера, има възможност за работа в редови култури – например, прилагане на продукти за растителна защита в насаждения от овощни дървета. Пълненето на резервоара на пръскачката се извършва напълно автоматично на станция за пълнене, така че операторът няма контакт с пестициди. Това е предназначено да намали разходите и да увеличи производителността с над 30 на сто.

Автономна дрон пръскачка: Този дрон е снабден със скенер за плевели и пръскачка за култури, което позволява сканирането на плевелите от въздуха и специално контролиране. Резервоарът с вместимост 10.6 литра се пълни автоматично в станция в края на полето, където се извършва и автоматично зареждане на батерията. Времето на полет с напълно заредена батерия е 30 минути. Основното предимство на този дрон е прецизното прилагане на пестициди, което значително намалява използваните количества. Възможно е и пръскане от въздуха, независимо от полевите условия.

Автономна пръскачка: тази нова автономна пръскачка има 560-литров резервоар за пръскане. Високият просвет от 1,9 м и кормилното управление на четирите колела я правят изключително многофункционална, докато веригите намаляват утъпкването на почвата и значително удължават работните интервали.

Изкуствен интелект

Технология Blue River: С технологията See & Spray, камери с висока разделителна способност улавят 20 изображения за секунда. Въз основа на изображенията и изкуствения интелект системата разпознава разликата между култивираните растения и плевелите, така че отделните растения да могат да бъдат специално третирани. С това ново поколение борба с плевелите използването на пестициди може да бъде значително намалено.

Кабина Command Cab: Бъдещата визия на кабината на водача разкрива нови възможности за изкуствен интелект. Със своето управление с джойстик, сензорен дисплей и работа в мрежа на всички компоненти на машината, John Deere представя напълно нова концепция за работа. Чрез интегриране на данните за времето в реално време, индивидуални предварителни настройки и процедури за управление на работата, кабината се превръща в командния център за селскостопански операции.

Голям дрон пръскачка (VoloDrone): Големият дрон, разработен съвместно от John Deere и Volocopter, е с диаметър 9.2м и се задвижва от 18 ротора. Има изцяло електрическо задвижване със сменяеми литиево-йонни батерии. Едно зареждане на батерията позволява време на полет до 30 минути, а VoloDrone може да се управлява както дистанционно, така и автоматично, по предварително програмиран маршрут. Рамката на дрона е оборудвана с гъвкава стандартизирана система за прикачване на полезен товар. Това означава, че на рамката могат да се монтират различни устройства, в зависимост от приложението. За защита на културите големият дрон е оборудван с два резервоара за течност, помпа и пръскачка. Благодарение на ниската височина на летене може да се постигне много голямо покритие на площта до 6 ха/ час.

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria87ddf6b9dc

 

 

Сребърен медал от Агритехника 2019 получи и GERINGHOFF. Германската компания GERINGHOFF има почти 130 годишна история, а днес е най-добрият производител в света на адаптери-хедери за жътва на царевица и слънчоглед.

Европейският царевичен стъблопробивач се разпространява широко върху цялата територия на Германия и не само. Той е най-притеснителният вредител, който трудно се повлиява от различните методи за прибиране на царевица. Вредният му ефект е очевиден при реколтата и загубата на качество, чрез заразяване на кочаните с гъби на фузариум, които също могат да засегнат последващите култури. В допълнение към инсектицидите и биологичните агенти, една от най-важните стратегии за контрол е цялостното нарязване на царевичните стърнища непосредствено след прибирането на реколтата, например преди да шофирате по полето с комбайни и логистика за извозване. Ето защо това изисква унищожаване на царевичните стърнища директно от царевичния хедер.

GERINGHOFF разработи царевичен хедер с интегрирана сечка на базата на познатия Rota Disk метод, с един режещ вал и два издърпващи валяка. За максимално отрязване на всички царевични стъбла, така че да се предотврати появата на царевичен стъблопробивач, роторите трябва да се насочат възможно най-близо до повърхността на земята за отрязване на цялото растение. Хедерът разполага с ножове под ъгъл на сечката, които се намират под издърпващите валяци. За да постигне това максимално ниско отрязване на стъблото, GERINGHOFF поставя върху рамата на царевичния хедер Horizon Star III Razor точка на пречупване за отлично копиране на терена в средата. Централната зона на хедера е с наклонени конвейерни ленти и двете странични зони се насочват, за да се определи нивото на дълбочина и ъгъл спрямо терена чрез сензори.

В резултат на това царевичният хедер Horizon Star III допринася съществено за подобряване на защитата на културите при отглеждането на царевица.

GERINGHOFF са представени със собствен щанд на Агритехника 2019: Carl Geringhoff Vertriebsgesellschaft mbH & Co. KG (Зала 13, щанд A39).

 

viber image 2019 11 14 13 06 33     viber image 2019 11 14 13 06 34   1

МЕГАТРОН ЕАД достави и пусна в експлоатация първия за България симулатор-тренажор на горска техника John Deere, с който ще се обучават оператори на професионални дърводобивни John Deere CTL машини - горски харвестъри и транспортьори.

Фирма Горска академия ООД, която е специализирана в обучението на оператори на горски машини, вече се радва на новата си високотехнологична придобивка. Проф. д-р Глушков, дтн., управител на фирма Горска академия ООД, възнамерява да използва пълноценно новата техника, която предлага много детайлни уроци и реалистични ситуации.

За следването на правилния тренировъчен процес и методиката на обучение пристигнаха специално от завода-производител във Финландия инструкторът Кари Невампера и продуктовия мениджър на отдел „Горска техника“ за България.

Осъществявайки този проект с подкрепата на Мегатрон, Горска академия ООД, ще предложи напълно съвременен подход на обучение за операторите на професионални машини за индустриален добив и транспорт на дървесина на световния лидер в тази област John Deere Forestry.

John Deere инвестира повече от 5 на 100 от приходите си от продажби в научно-технически изследвания и разработки. С дългата си и успешна история, горските машини на John Deere представляват най-новата технология в индустрията.

Програмата ни за предсезонна заявка на оригинални John Deere части, смазочни материали и консумативи вече е активна и ви предлагаме да се възползвате от специалните ни цени и условия на доставка. Изпратете ни вашата заявка до 28.02.2020 г. и си осигурете спокойствие като подготвите навреме техниката си за предстоящата кампания. Може да сте сигурни, че всички John Deere продукти за поддръжка са проектирани така, че да осигурят максимална производителност и издръжливост на вашите John Deere машини.

За повече подробности, относно предсезонната заявка на части, се свържете с най-близкото до вас представителство на Мегатрон. Контакти ще намерите ТУК. 

John Deere представи разширение на своята топ гама комбайни с новия модел X9 и Draper хедер, съответстващ на модела, специално конструирани и разработени за тежките условия на жътва в Европа. В сравнение с най-големия модел в гамата днес - S790, комбайнът X9 в комбинация с Draper хедер ще осигури стъпка напред по отношение на функционалното увеличение на производителността и продуктивността, като същевременно ще предложи значително повишаване на ефективността. Тази комбинация от производителност и ефективност беше отличена със сребърен медал от награждаващата комисия на AGRITECHNICA.

Комбайнът X9 постига това увеличаване на производителността и ефективността на реколтата чрез най-широкия наличен корпус, подобрен поток на материала, повишена активна сепарация и повече пространство за сепариране, както и по-голяма почистваща система, всичко това поддържайки транспортна ширина под 3.5 метра при двата модела – с гуми или с вериги. Тези характеристики позволяват много висока производителност, много ниски загуби, подобрено качество на зърното и сламата и отговарят на нуждите на големите земеделски производители, които търсят максимална производителност и печалби.

Използван е нов подход в индустриалния дизайн за комбинацията комбайн X9 и хедер, заедно с подобрения по отношение на комфорта, удобството и осветлението в кабината. Общите операторски интерфейси и контроли, използвани в по-широкото портфолио на John Deere, ще позволят на оператора да работи без усилие с различните модели машини.

Новият Draper хедер е ново измерение в портфолиото на хедерите и дава възможност за максимална продуктивност при прибирането на дребнозърнести култури. Рамката на панти, ще предлага ненадминати възможности за копиране на терена с най-широките налични крила, което води до по-добро следване също и на наклонен терен, като осигурява чиста, равномерна височина и подаване на сламата за по-добро разпределяне и поникване на семената за следващата култура. Освен това широка конвейрна лента със специално проектирана повърхност за запазване целостта на зърното ще достави повече материал в бункера на комбайна и ще намали загубите при хедера. Новият Draper хедер ще бъде съвместим и с комбайни от серия S.

Всички модели от семейството на комбайните от серия S ще продължат да бъдат налични и ще продължават да предлагат водещи решения в областта на автоматизацията, качеството на зърното, капацитета, производителността и ниските експлоатационни разходи.

Изцяло новите комбайн и хедер X9 се представят за първи път пред публика на AGRITECHNICA 2019 преди официалната им премиера през лятото на 2020 година. Ограничени бройки машини ще бъдат на разположение за демонстрация през жътвен сезон 2020.

 

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria63e7708726

 

Новата система на John Deere AutoSetup позволява на фермерите и подизпълнителите да управляват и съхраняват всички настройки на тракторите и инвентара си в облак, съхраняващ цялата информация. Операторите могат лесно да имат достъп до настройките, веднага щом стигнат полето, така че времето прекарано в задаване на настройки спрямо спецификите на машината и полето е необходимо да се извърши само веднъж и допълнително конфигуриране не е нужно. Универсалното съхранение на данни, базирано в облачна услуга е уникално за селското стопанство и все още не е налично дори в автомобилната индустрия. Настройката на цялостната комбинация между трактор и прикачен инвентар изисква много време и добре обучени оператори. За сложни машини за сеитба, например, може да са необходими до 60 „клика“ на дисплея, което означава загуба на продуктивно работно време. John Deere AutoSetup позволява на оператора да активира всички настройки с едно щракване, веднага след като е съхранен пълният профил на машината. Предварително планираната задача се появява автоматично на дисплея в кабината, когато машината влезе в полето. Операторът трябва само да потвърди детайлите. Всички данни са налични и в уеб-портала на John Deere Оперативен център (Operations Center) и така могат да бъдат използвани за целия машинопарк. В допълнение, данните се съхраняват в облачна система, подобна на Apple iCloud, която е нова функция в селскостопанската индустрия.

 

AutoSetup поддържа следните настройки:

 • Настройки на трактора, като например скорост на ВОМ, клапани на навесна система и хидравлика;
 • Настройки на прикачния инвентар, като например височина на крилата на пръскачката и избор на дюзите или налягането в гумите на цистерна за течна тор;
 • Агрономична информация, като например граници на полета, навигация и карти с предписания (ISO-XML поддържани чрез John Deere Оперативен център (Operatins)
 • Данни за документация като норми за прилагане на тор и препарати за растителна защита.

AutoSetup подпомага фермерите и собствениците на големи машинопаркове като организира всичките дейности предварително, в офиса, включително норми за прилагане и карти, както и всички настройки за трактора и прикачния инвентар. Операторът в полето след това може да променя и адаптира настройките спрямо работните условия на място, при необходимост. Това позволява на опитни оператори да оптимизират работата си и да подпомагат и други оператори. Благодарение на отворената структура на системaта и облачната база данни, всички съвместими с ISOBUS приложения също могат да бъдат свързани към AutoSetup. Понастоящем системата поддържа цистерни за течна тор Kotte и прикачни пръскачки John Deere, но и друг инвентар лесно може да бъде адаптиран. Всеки производител е поканени на щанда на John Deere на AGRITECHNICA 2019 през ноември, за да провери свързаността на AutoSetup. 

Системата AutoSetup ще бъде пусната за избрани модели трактори John Deere през втората половина на 2020г. Тракторите John Deere с най-новия дисплей от Generation 4 могат да бъдат дооборудвани със системата AutoSetup. Необходимата актуализация на софтуера, както и John Deere Оперативен център (Operations Center) са безплатни.

НОВИТЕ СЕРИИ ТРАКТОРИ 7R & 8R ОТ JOHN DEERE

Мощност по три

През октомври във Валенсия, Испания се състояха поредица от събития, с които John Deere обяви пред своите дилъри, клиенти, партньори и почитатели на марката новостите, които предстоят за компанията в следващите години. На тези събития безспорен фаворит за вниманието на всички присъстващи бяха нови модели трактори, които блестят с обновена визия, подобрени функции и гарантират максимална производителност. Новите серии трактори в „големия“ сегмент – серия 7R и серия 8R има какво да покажат и предложат на бъдещите си собственици. Накратко представяме и основните акценти от представянето на новите модели John Deere 7R & 8R.

John Deere 8R

John Deere е първият производител на селскостопанско оборудване, който произвежда гама от стандартни трактори, предлагащи три различни концепции на задвижване, с пускането на новата серия 8R колесни трактори, 8RT модели с две вериги и изцяло новите версии 8RX с четири-верижно задвижване.

Гамата с 13 модела разполага с нова кабина, предлагаща луксозен комфорт от класа на автомобилната индустрия, както и опционално оборудване с джойстик CommandPRO. Отличителният външен вид на трактора е проектиран в партньорство с експерти от BMW Designworks студио в Калифорния.

Ексклузивната за индустрията серия 8RX е разработенa за максимална защита на почвата, без да се компрометира производителността. Следователно осигурява най-ниското компактиране на контактната повърхност в този клас, заедно с транспортна ширина по-малка от 3м и 40 км/ч неограничена скорост на пътя. Тракторът е изключително маневрен, като в същото време свежда до минимум изравянето на почвата в края на полето.                                              

В сравнение с обичайните двуколесни дизайни, 8RX са значително по-стабилни в склонове и по хълмове и се представят добре в по-трудни почвени условия поради своята отлична способност за самопочистване. Веригите се предлагат с ширина от 16 до 30in (41 до 76см), предоставяйки обща контактна площ над 4.5м2.

Най-новата серия трактори 8R запазват съществуващите, доказани икономични 9-литрови двигатели PowerTech PVS & PSS на John Deere, с увеличение от 40 к.с. при 8RT 410. Новите характеристики включват също и вентилатор на охлаждането с вискозен съединител и изместване на спомагателните системи на двигателя в предната му част. Благодарение на новия дизайн и по-малкото излагане на топлина, беше възможно допълнително да се намалят разходите за износване и поддръжка.

Избор от доказали се варианти за трансмисии - 16/5 PowerShift, която сега е налична за моделите до 8R 340, съвременната трансмисия e23 с мениджър на ефективността (Efficiency Manager) и безстепенната AutoPowr трансмисия. Задните спирачки са изключително подсилени, така че предните спирачки вече не са необходими дори при 50 к.с., въпреки че все още могат да се поръчат допълнителни предни спирачки. Серия трактори 8R сега са налични опционално с механично задвижен преден мост от серия 1500, проектиран за специализирани приложения и наличен за поръчка в различни държави по света.

John Deere 7R

Една от най-големите генерации трактори на John Deere Серия 7R разполага с чисто нов флагман модел - 7R 330, който доставя максимална номинална мощност от 363 к.с. или 373 к.с. с Интелигентно управление на мощността (ИУМ). Гамата от пет модела разполага с нова кабина, с хващащи окото луксозни детайли и множество функции, като на първо и най-важно място е конзолата за управление CommandPRO.

Фермерите и най-вече подизпълнителите, които се стараят да имат ниски експлоатационни разходи ще извлекат множество ползи от доказаната горивна ефективност на новите трактори. Тракторите John Deere серия 7R вече доказаха икономичната си ефективност на DLG тестовете, както и чрез многото участници в програмата за горивна ефективност на компанията в различни страни. Тази концепция се разширява и с новия връх на гамата - 7R 330, с изгодното съотношение между мощност и тегло от само 30 кг/к.с., това е допълнителен плюс върху производителността, ускорението и разхода на гориво.

Тракторите са налични с избор от трансмисии безстепенна AutoPowr или Powershift e23 и са универсално приложими, както за множество транспортни приложения, така и за дейности със силоотводния вал като например тороразпръскване, сеитба, балиране или косене. Използвайки опцията EZ Ballast, тракторът също така може да бъде перфектно баластиран от кабината в рамките на секунди при по-тежки обработки.

Подизпълнителите, в частност, ще се възползват от новия CommandPRO джойстик, който вече е достъпен като допълнителна опция за всички трактори от серия 7R с трансмисия AutoPowr. Тази концепция за управление беше въведена за първи път серия трактори 6R и бързо се доказа на практика, както с отлична ергономичност, така и с лесна настройка и конфигуриране.

Общите преимущества в оборудването на двете серии:

Операторите ще оценят изцяло новия дизайн на кабината, който включва изключително удобна седалка, налична с опция за перфорирана кожа, подгряване, активна циркулация на въздуха, дву-зонова масажна функция и пневматично регулируеми компоненти на седалката. В допълнение, спечелилото медали окачване Active Seat II беше подобрено , за още по-добър отговор и намаляване на вертикалните сътресения, в сравнение с първата генерация на системата.

Дългите работни дни и нощи ще бъдат по-лесни благодарение на вградения по-голям хладилник, който е с двоен капацитет до 11 литра, за да съхранява вашата храна и напитки, както и благодарение на 60 процента по-ефективната 360° LED система за осветяване. Висококачественото музикално изживяване в стил „концертна зала“ се осигурява от 6.1 звукова система със субуфер и говорители, докато радиото със сензорен екран 6.Sin DAB+ осигурява авангардни инфотейнмънт функции и работи с Apple CarPlay.

Другите подобрения в кабината, инспирирани от заявките на нашите клиенти, включват по-широк вход и по-ниско разположени дръжки на вратите, както самоизключващ се лост на мигачите. Освен това климатичната система беше преместена под кабината. Това не само осигури увеличено пространство над главата, но също така намали нивото на шума в кабината още повече, въпреки че капацитетът за охлаждане и отопление е почти удвоен.

Пионерната автоматична система за управление на кормилото AutoTrac, включваща като опция вграден сателитен приемник StarFire 6000, е с подобрени функции, с безжичен трансфер на данни (Wireless Data Transfer) към оперативни център на John Deere (Operations Centre), безплатно за първите пет години. Граници на полето, навигационни линии и данни за настройка, както и планиране на култури и документация, всичко това може да се управлява бързо и безопасно използвайки уеб-базираната платформа.

Съвсем нова, революционна функция е системата AutoSetup, което позволява да се изтеглят автоматично всички данни за полето, за машините и инвентара, необходими за конкретни дейности директно на трактора. Това значително опростява процеса и означава, че тракторът е готов да заработи много по-бързо в полето, като същевременно премахва възможността за неправилна настройка. AutoSetup ще бъде наличен малко след пристигането на първите модели нови трактори от серия 7 и 8R в Европа.

Тракторите могат да бъдат следени и дистанционно от телематичната система JDLink по желание на клиента, за да се осигури максимално полезно време на заетост. С допълнително дадено съгласие от клиента за експертни предупреждения (Expert Alerts), могат да се предвидят потенциални повреди на машината и вероятността от скъпи ремонти може да се намали или напълно да се избегне.


Техническа информация:

John Deere 7R

Модел

Номинална мощност – к.с.
 (ECE-R120)

Макс.двигателна мощност - к.с.

(ECE-R120)

Двигател

без ИУМ

с ИУМ

Тип

Цилиндри/ Работен обем, л.

7R 250

250

275

290

PSS

6/6.81

7R 270

270

297

305

PSS

6/6.81

7R 290

290

319

332

PVS

6/9.01

7R 310

310

341

352

PVS

6/9.01

7R 330

330

363

373

PVS

6/9.01

                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                       
        

                                                                                                                                                                                                                                 

John Deere 8R

Модел

Тип

Номинална мощност – к.с. 
(ECE-R120)

Макс.двигателна мощност - к.с.

(ECE-R120)

Трансмисия

без ИУМ

с ИУМ

16/5

PowerShift

e23

AutoPowr

8R 280

8R

280hp

308

326

x

x

x

8R 310

8R

8RT

8RX

310hp

341

357

X*

x

x

8R 340

340hp

374

388

X*

x

x

8R 370

370hp

407

420

-

x

x

8R 410

410hp

443

458

-

x

-

         

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria2eb59a2f56
  

Тази година Мегатрон отново ще вземе участие в най-голямото и престижно изложение за иновативни технологии в земеделието Агритехника 2019, което се провежда в конгресния център в Хановер.  През 2017 година в изложението участваха над 2750 фирми от 51 страни, а посетителите надхвърлиха 450000 от 130 страни.  

Бъдете и вие част от иновациите – заповядайте на Агритехника 2019! Очакваме ви от 10 до 16 ноември 2019 г. на щандовете на John Deere и KUHN. Наш екип ще бъде на разположение на българските посетители, дошли да се запознаят от първа ръка с продуктовите обновления и новите технологии в земеделското машиностроене.

Тази година John Deere спечели единствения златен и три сребърни медала за иновации. Авторитетното жури на DLG отличи със злато изцяло новата трансмисия John Deere eAutoPowr, която е първата елекро-механична безстепенно променяща се трансмисия. Трите сребърни медала отидоха при следните иновативни технологии:

 • Предвидим контрол на подаването - технология за комбайни
 • Пакет "Ефективност за големи комбайни"
 • Интелигентно управление на движението на голяма правоъгълна балопреса

Подробности за наградените технологии ще намерите ТУК.

По-долу са контактите на колегите, които ще бъдат на Агритехника 2019, така че не се колебайте да се свържете с тях, когато пристигнете на изложението.

Георги Панчев /Търговски директор/, тел: 0887 76 31 32

Андрей Василев /Продуктов специалист трактори/, тел: 0884 08 22 10

Радомир Лонев /Продуктов специалист комбайни/, тел: 0888 80 95 64

Иван Гарибски /Продуктов специалист прикачен инвентар KUHN/, тел: 0884 07 72 44

Очакваме ви на изложбената площ на John Deere в зала 13, щанд C40 и на изложбената площ на KUHN в зала 12, щанд C05!

Нуждаете ли се от надежден партньор за развитието на своя бизнес? Тежка строителна техника DOOSAN вече на БЕЗЛИХВЕН ЛИЗИНГ! Възползвайте се от специалното ни предложение:

    ü  0% безлихвен лизинг

    ü  премиум корейско качество

    ü  до 48 месеца лизингов период

    ü  гаранция 3 години или 6000 моточаса 

    üсервиз максимално близо до Вас - квалифицирано обслужване от Мегатрон до всяка точка на страната

МЕГАТРОН е официален вносител на световния лидер DOOSAN за България и страните от Западни Балкани. Гарантираме качествено следпродажбено обслужване на техниката, оригинални части и високо квалифицирани сервизни екипи в 11 представителства в страната.

Ние сме готови: 

ü  да ви дадем най-точните съвети

ü  да направим демонстрация с машини, за да се убедите в качеството им

ü  да ви съдействаме за финансирането на желаната от вас техника.

Защо да се доверим на корейския бранд Doosan?

Doosan произвежда строителна техника повече от 40 год. Всички продукти на DOOSAN INFRACORE CONSTRUCTION EQUIPMENT са направени, така че да осигурят най-високото ниво на работни характеристики и производителност. Безспорен глобален лидер в производството на ТЕЖКА СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА. С богатата си продуктова линия от верижни и колесни багери, челни товарачи, съчленени самосвали и възможността за фабрична подготовка на системите на Тримбъл и Лайка за автоматизирана планировка на терена води до висока производителност и оптимизиране на разходите. Това допринася за значителното разрастване на корейския бранда в последните години.

Doosan гарантира на всеки клиент сигурност и спокойствие в най-тежките и натоварени периоди от годината.

Журито на DLG награди John Deere с един златен и три сребърни медала за иновации преди Агритехника. С тези най-нови награди, комисията по иновации признава постоянните усилия на John Deere в разработването на модерни технологични решения и сътрудничеството ѝ с партньорски компании. Тази година, индустрията входира над 290 иновации за участие в едноименния конкурс.

John Deere инвестира повече от 5 на 100 от приходите си от продажби в научно-технически изследвания и разработки, а тези медали доказват нашата сила в иновациите,“ заяви Денис Дохърти, Вицепрезидент продажби и маркетинг на Регион 2 (Европа, ОНД, Северна Африка, Близкия и Среден Изток). „Особено сме горди от сътрудничеството ни с компании от индустрията и доставчици на услуги. Партньорството и отворените системи са основните фактори за успех на по-нататъшното цифровизиране на земеделската индустрия. Нашата компания разработва иновативни решения, които позволяват на фермерите да печелят повече от дейностите на полето. "

Златен медал спечели трансмисия John Deere eAutoPowr и интелигентна система e8WD. 

Изцяло новата трансмисия John Deere eAutoPowr е първата елекро-механична безстепенно променяща се трансмисия. Тя осигурява максимална надеждност и стабилност в сравнение с други скоростни кутии. Интегрираният електрически генератор доставя до 100kWмощност за външни приложения и за захранване с енергия на прикачения инвентар. John Deere и Joskin работиха заедно, за да демонстрират изключително продуктивната система за подпомагане на сцеплението при прилагане на течен тор. Модифицираната цистерна на Joskin, с две задвижващи оси, се отличава със значително по-добро сцепление и по-малко приплъзване.

Трите сребърни медала бяха присъдени за следните иновативни технологии:

Предвидим контрол на подаването– технология за комбайни.

Системата за предвидим контрол на подаването е първата система, която комбинира два проактивни източника от GPS сателити и монтирани в кабината сензори. Тази технология използва прогнозна информация, както и данни за посевите. Системата позволява на комбайна да реагира на променящите се условия на жътва и най-вече на специални ситуации като при полегнали култури. Системата за предвидим контрол на подаването предлага безпрецедентно ниво на производителност в комбинация с още по-голям комфорт за оператора при всякакви жътвени условия.

Пакет „Ефективност за големи комбайни“

John Deere оптимизира всички критични функционални зони на комбайна, за да подобри значително общата ефективност на системата. Ефективното задвижване с иновативни ремъци прави това възможно, докато в същото време намалява изискваната мощност. Допълнително увеличение на ефективността е постигнато в двигателя, трансмисията, сепариращата и вентилационната системи, както и при сечката. Като цяло, тези подобрения в ефективността водят до забележително повишаване на качеството на работа при жътва, използвайки същата мощност на двигателя и със загуби по-малко от 1%. Тази производителност се постига при повечето жътвени условия без нуждата непрекъснато да се правят настройки на комбайна.

Интелигентно управление на движението на голяма правоъгълна балопреса.

При големите правоъгълни балопреси, периодичните колебания в мощността и въртящия момент могат да причинят надлъжно люлеене на трактора, което предизвиква напрежение за оператора. Използвайки интелигентното управление на трансмисията и алгоритъма за самообучение на управлението, тази активна система за абсорбиране на люлеенето, почти изцяло елиминира такива неприятни движения. Освен това системата помага за опазване здравето на оператора и за увеличаване на продуктивността му.

Когато работата не чака и времето все не достига, много често се налага да бъдем по-организирани, по-ефективни и максимално продуктивни, за да успеем да се справим с по-голям обем задачи.

Така стоят нещата и в земеделието – интервалите за сеитба, пръскане, торене, прибиране на реколтата, балиране и почвообработка все повече се скъсяват и за да са наистина ефективни, земеделските производители трябва да свършат повече работа за единица време. И тъй като в ерата на интелигентните технологии няма невъзможни неща, John Deere разработи пакетните услуги FarmSight. С тяхна помощ се оптимизира работата на машините, за да са максимално производителни.

Graphic

Ползите за вас:

 • Вашите машините работят при максимална заетост и минимален престой
 • Благодарение на оптимизацията на машините ви, свършвате качествено повече работа за единица време и сте максимално ефективни
 • Намалявате значително експлоатационните си разходи

Мегатрон, като оторизиран дилър на John Deere, предлага четири различни пакета*, така че може да изберете най-подходящия за вас и за вашите дейности. Всеки следващ пакет надгражда с редица услуги предходния. Повече подробности и цени на FarmSight пакетите ни ще намерите ТУК.

*Пакетните услуги FarmSight се предлагат само от оторизираните дилъри на John Deere.

 

Какво казват нашите клиенти, които използват FarmSight услугите ни:

Фирма Агроинвент Про ЕООД обработва около 6000 дка в землището на село Дъскот, община Павликени, като съотношението между есенници и пролетници е 50/50.

„Работим с фирма Мегатрон от 2017г. Имаме закупен колесен трактор JOHN DEERE 8345R и самоходна пръскачка JOHN DEERE R4030. Също така използваме услугите интелигентно земеделие, предлагани от компанията. Работим с оперативния център (Operations Center) на John Deere, който много улеснява работата ни. Освен това бях приятно изненадан, че мога да използвам John Deere системите с различни марки машини. Дигитализацията все повече навлиза във всички сектори на земеделието и не бихме работили по начина, по който сме работили преди – стремим се към промяна и усъвършенстване.

Ако колегите фермери имат възможност, да се възползват от FarmSight услугите, които предлага Мегатрон. Имам много добро впечатление от служителите и фирмата като цяло. Винаги са на разположение за въпроси и съдействие“

Георги Георгиев,

Управител на Агроинвент Про ЕООД

 

 

Дойде време да се похвалим с поредната ни сериозна инвестиция. Вече направихме първата копка на новия ни централен офис и търговско-сервизен център в София. След като в периода 2013 - 2019 изградихме четири модерни бази на ключови локации в земеделските райони из страната (Стара Загора, Добрич, Монтана, Бургас), ред е да се погрижим и за централата ни. Тя ще бъде в близост до летището на комуникативно място, в една от бързо развиващите се логистични и бизнес зони на града. Сградата ще бъде изградена на три нива с просторен шоурум, офиси, конферентни зали, голям склад за части и голямо сервизно помещение за диагностика и ремонт на земеделска, строителна, горска и градинска техника.

С трепет следим напредъка в строителството, защото нямаме търпение да ви поканим в най-новия ни дом!

Ако имате нужда от надеждна балопреса за следващия сезон, сега е момента да я заявите с програмата ни за ранни поръчки. Така не само се възползвате от специалните ни условия, но получавате и 2 години заводска гаранция при поръчка до 6.01.2020 г. В кампанията ни участват два изключителни модела - F441M с фиксирана камера и V451M с променлива камера, които ще ви зарадват със здрави, плътни, добре оформени бали. Изборът е ваш! 

За подробности относно кампанията, цени и условия, се свържете с нашите търговски представители. Контактите им ще намерите ТУК.  

Цяла година работите с единствената крайна цел: жътвата. Тя е вашата награда. Това е времето, в което вашият комбайн трябва да работи добре на всяка цена. Можете да си гарантирате спокойствие с програмата ни за експертна проверка - Expert Check. Нашите специалисти ще извършат обстойна техническа диагностика на комбайна ви, използвайки фабрично актуализирани списъци за преглед и полеви данни от предходния сезон, които са достъпни само за дилърите на John Deere.Погрижете се всеки следващ работен ден да не отстъпва на предходния. Обадете се и заявете сега Expert Check /експертна проверка/на цена 299 лв. без ДДС. Цената е валидна за един комбайн и един хедер John Deere. Програмата е в сила до 31 януари 2020 г.

Като собственик на John Deere машини, може да се възползвате и от нашите пакети “Всичко включено”, съдържащи части и сервиз в една обща атрактивна цена. Така не само спестявате значителна сума, но получавате и първокласно обслужване, което всеки собственик на John Deere заслужава. Подробности и цени на различните пакети ще намерите ТУК.

Ако имате нужда от повече информация относно програмата Expert Check и пакетите "Всичко включено", не се колебайте, а се свържете с нас.