• JD online shop 3
 • ATUSlider 2020
 • Bobcat 5 year warranty megatron.bg
 • Kampania chasti stari web banner
 • Doosan0leasing
 • animals
 • forestry
 • JD gy 2c RGB v
  Земеделска и градинска техника
 • JD gy 2c RGB v
  Горска техника
 • KUHN LOGO V60 FINAL 1705 N0
  Прикачен инвентар
 • bobcat
  Компактна техника
 • Doosan
  Строителна техника
 • Selection square 01
  Машини втора употреба
 • Dopulnitelno

През 2019 г. Мегатрон взе активно участие в кампанията на Btv Да изчистим България, подкрепяйки я със строителна техника Bobcat, но и с човешката сила на служители и техните семейства.

Участието ни в кампанията беше важно по много причини. От една страна беше изключително важно да включим строителна техника, която да помогне за почистване на по-трудно достъпни за човека места и извозване на голям обем от боклук, от друга страна искахме да извършим социално значима дейност заедно – ние, всички колеги с нашите семейства.

Мотивацията ни се дължи на убедеността, че промяна се постига чрез положителен личен пример и вдъхновение. Затова като компания ние искаме да въвличаме всички колеги в различни инициативи, заедно с техните семейства, за да можем да дадем пример на децата ни не само да помагат при нужда, но и да осъществяват превенция по различни теми в техния личен и социален живот.

Настоящата година е трудна от социално – културна гледна точка и провеждането на инициативата тази година очаквано не се случи, но с нетърпение очакваме следващата, юбилейна кампания през 2021 г., в която да се включим още по-мащабно с техника.

Сеитбата на есенници започна, а с нея и надеждите за стопаните за по-добра година и богата реколта. Ако искате да разберете дали посевите ви са поникнали равномерно – не се бавете и ни се обадете на *5566. Ще направим обследване на земеделските ви масиви с камера с изкуствен интелект и с помощта на AI² технологията, която няма аналог в България, ще ви предоставим независим и прецизен доклад за поникването в рамките на 48 часа след обследването. Това ще ви помогне да спестите производствени разходи и ще имате реална представа за състоянието на посевите ви. Оценката за поникване при редови култури се извършва обичайно от фаза VЕ до фаза V3 на растенията.

 

Отлични резултати се постигат при следните култури:

Рапица

Соя   

Слънчоглед

Царевица

♦ Памук

Захарно цвекло

Отделът ни за прецизно земеделие извършва редица услуги, които ще ви позволят да идентифицирате, анализирате и разрешавате бързо проблеми свързани с ранните признаци на повреда по културите. Подробните ни доклади ще ви помогнат да вземате информирани решения, да намалите производствените си разходи и да увеличите добивите.

Автоматизираната технология, която използва Мегатрон за мониторинг на земеделските площи, предоставя данни в реално време с впечатляваща разделителна способност на ниво листна маса. AI² технологията дава възможност на земеделските производители да получават детайлна информация за посевите си директно от полето. С нейна помощ се установяват:

 неравномерно поникване на посевите 

 ранни признаци за поява на плевели

 недостиг на хранителни вещества

 симптоми на болести

 проблеми причинени от насекоми

 пребрoяване на царевичните метлици

Taranis1

Цялата информация достига до клиентите ни чрез нашата платформа с ясни индикации за степента на засягане и примерни изображения директно от полето.

Вече можете уверено да контролирате потенциалните болести, вредители и плевели, които застрашават посевите ви, като едновременно с това намалите производствените си разходи.

 

През есента цените падат като есенни листа. Вземете един от най-добрите модели тракторни косачки John Deere, X166R – сега на още по-добра и изкушаваща цена.

Само до 30 септември 2020 г. освен от атрактивно намаление, може да севъзползвате и от безплатна доставка до посочен от вас адрес, а за пускането в експлоатация, ще се погрижи наш специалист, който ще ви помогне да опознаете своята машина и да превърнете зелените площи в шедьовър. 

 

 

 

John Deere, модел X166R разполага с впечатляващи характеристики:


 ♦ 4-тактов двигател

 ♦ Мощност: 17.4 к.с.

 ♦ Хидростатична трансмисия

 ♦ Ширина на косене: 107 см.

 ♦ Вместимост на колектора за трева: 300 л.

 ♦ Активиране на косилния апарат: електрическо

 ♦ Система за бърза смяна на маслото (John Deere Easy Change 30-second oil change)

 ♦ Редовна цена: 9680 лв. с ДДС

 ♦ Промо цена: 8699 лв. с ДДС


Модел X166R на John Deere е от гамата тракторни косачки със задно събиране на окосената трева. Маневреност, лесно и удобно управление, регулируема височина на косене, лесно разтоварване на окосената тревна маса, това са само малка част от отличителните черти на машината, които ще ви накарат да работите с удоволствие всеки ден. X166R е идеална за косене на малки и средни площи. Тя също така е и лесна за поддръжка, с удобно и ергономично място за оператора и висококачествени предни светлини.

Все повече земеделски производители се обръщат към прецизното земеделие, залагайки на интелигентни машини и технологии, които допринасят за чувствително намаляване на производствените разходи в стопанството. Например възможността за торене с променливи норми, както и управлението на пръскащите секции на пръскачката, спестяват значителни суми за торове и препарати за растителна защита, следвайки предварително изготвените карти с предписания.

С това е свързано и нашето комплексно предложение - вземете до 30.09.2020 г. предпочитаната от вас машина: прецизна тороразпръскваща машина KUHN AXIS с възможност за прилагане на променливи норми или интелигентна пръскачка John Deere /прикачна или самоходна/ с контрол на секциите (Section Control) и ще получите бонус: 

 

БЕЗПЛАТНО сканиране и заснемане с дрон на 1000 /хиляда/ дка. и анализ на резултатите с изкуствен интелект

ИЛИ

♦ БЕЗПЛАТНО сканиране с оптичен сензор на 300 /триста/ дка. и вземане на почвени проби

И ОЩЕ:

♦ 15% отстъпка на горните услуги при сканиране на повече площи до 1 година след закупуване на тороразпръскващата машина или пръскачката. 

Отделът за прецизно земеделие на Мегатрон въвежда нови за България, но доказали се в световен мащаб технологии, които да осигурят по-детайлна информация и по-прецизен мониторинг на полетата от познатите до момента методи. С оптимизиране на използваните досега технологии, земеделците ще могат да вземат много по-информирани решения по отношение на всички операции, които се извършват на полето – торене, обработки, борба с плевели, вредители, насекоми и т.н.

СКАНИРАНЕ И ЗАСНЕМАНЕ С ДРОН ТЕХНОЛОГИЯТА TARANIS И АНАЛИЗ НА РЕЗУЛТАТИТЕ С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ AI2

DroneСъберете цялата информация, за да постигнете максимален добив с помощта на един пълен пакет услуги за прецизно земеделие. Автоматизираната технология, която използва Мегатрон за мониторинг на земеделските площи, предоставя данни в реално време с впечатляваща разделителна способност на ниво листна маса. Taranis

Мониторинг на растенията: AI² технологията дава възможност на земеделските производители да получават детайлна информация за посевите си директно от полето. С нейна помощ се откриват ранни признаци за поява на плевели, неравномерно поникване, недостиг на хранителни вещества, симптоми  на болести или насекоми, вредно въздействие от вода и механични проблеми. Цялата информация достига до вас, чрез нашата платформа с ясни индикации за степента на засягане и примерни изображения директно от полето. Вече можете уверено да контролирате потенциалните болести, вредители и плевели, които застрашават посевите ви. 

 

 

СКАНИРАНЕ С ОПТИЧЕН СЕНЗОР, ВЗЕМАНЕ НА ПОЧВЕНИ ПРОБИ И ГЕНЕРИРАНЕ НА КАРТИ С ВИСОКА РЕЗОЛЮЦИЯ

Gator 1Сканирането на почвата се извършва с оптичен сензор SoilOptics, измерващ естествените геоложки свойства на почвата чрез гама лъчението идващо от нея. Непосредствено след обследването се взема по една почвена проба с автоматична сонда от стратегически избрани позиции, съобразени с отчетените различия в полето. Всички почвени проби се замразяват, за да се осигури точно и коректно измерване на азота. Мегатрон е единствената компания в България, която замразява пробите от полето до лабораторията за анализ.

Пробите се изпращат за анализ в независима, чуждестранна лаборатория, използваща най-съвременно оборудване и методи. Получените резултати се обработват от наш екип, използващ софтуера и алгоритмите на SoilOptix. След 48 часа се генерират карти с висока резолюция, съдържащи  информация за хранителните вещества и структурата на почвата. Файловете са готови за изготвяне на много по-прецизни карти с предписания за торене и пръскане с променливи норми, спрямо картите получени след стандартно пробовземане, и могат лесно да се имплементират в повечето платформи за данни.  

 

Предложението е валидно до 30.09.2020. Свържете се с търговския представител за вашия регион или позвънете на кратък номер  *5566 за повече информация. 

Soil sampling combied

 

 

Немският производител Geringhoff е добре познат на земеделските производители. Компанията произвежда прибиращо оборудване от далечната 1880 година и не спира да внедрява иновативни технологии и решения, които да направят по-лесно и продуктивно прибирането на реколтата. Надеждност, производителност и водещо в индустрията качество – това са стандартите, които следва Geringhoff.

За пореден път компанията доказва своята прозорливост, предлагайки допълнителни опции и аксесоари за хедерите за царевица, които сe превръщат бързо в хедери за прибиране на слънчоглед. Така Geringhoff успява да отговори на високите изисквания на своите клиенти, както и на специфичните характеристики и предизвикателства на всяко поле. По-долу представяме накратко възможностите за допълнителна окомплектовка, а подробна информация ще намерите във флаера ТУК.  

 

 • Автоматична система за управление RowSense за оптимални резултати при прибиране на реколтата.
 • Автоматично регулиране на височината, предпазващо хедера от повреди.
 • Плъзгачи за предпазване от увреждания на гумите или веригите на комбайна.
 • Странични шнекове за полегнала царевица - улесняват прибирането и предотвратяват изхвърлянето на кочани извън хедера.
 • Редуктор с ръчно превключване, предлагащ различни скорости за максимално адаптиране към условията на жътва.
 • Пакет за жътва на слънчоглед – с активни или пасивни ножове.
 • Защитна задна преграда, която предотвратява изпадането на слънчогледови пити зад хедера.
 • Система Mini ICF – мини мотовило за максимално добро захранване и предотвратяване на натрупване на шума върху хедера.
 • Система ICF - за предотвратяване натрупването на шума върху хедера.

Свържете с нас на кратък номер *5566, за повече информация. 

3

Всяка седмица Operations Centre се увеличава с все повече компании, които предоставят решения за интелигентно земеделие

В днешно време земеделците и контракторите трябва да управляват голям обем от информация. С облачно базираната платформа John Deere Operations Centre (Оперативен център John Deere), може да се обменя не само документация и информация за машините с марка John Deere, но също така и данни от външни приложения, като например карти с полета и метеорологични станции или данни от конкурентно оборудване.

Земеделците предпочитат да управляват данните за стопанството и машините си, като използват възможно най-малко различни софтуерни решения и уеб портали. Те изискват преглед на цялата информация и директен достъп до своите файлове лесно и бързо. Като облачно базирана платформа, Оперативен център John Deere е идеалното решение за тази цел. Чрез приложението MyOperations, потребителите могат да виждат, управляват и анализират всички дейности в стопанството, от всяка една локация, на която се намират в момента. В допълнение, както Оперативен център, така и приложението MyOperations са безплатни.

Едновременно с всичко това, обхватът на приложенията, които могат да бъдат използвани, непрекъснато нараства. С неотдавнашното пускане на DataConnect, например, данните за машини от други производители също могат да се прехвърлят от облак в облак. Агрономическа информация е налична и в по-общ план, тъй като все повече доставчици на софтуерни решения, полеви карти, метеорологични станции и др. се свързват с Оперативния център John Deere.

Към момента над 170 външни партньори и техните решения за прецизно и интелигентно земеделие са вече свързани с платформата, само в рамките на последните 12 месеца, като това прави средно по една нова компания, която е била внедрена всяка седмица. Това дава на клиентите достъп до най-голямата дигитална екосистема в селскостопанската индустрия. Всички предлагани решения и държавите, представени от тези свързани компании, са изброени в операционния център под заглавието „Още инструменти“ и потребителите могат лесно да получат достъп до тях от своя профил.

За да продължи тези постижения, John Deere наскоро беше домакин на втората си конференция за разработчици в Европа. С участието на 121 компании от селскостопанския сектор, това събитие отбеляза ръст по ново въведени участващи компании в платформата, спрямо предходната година. Партньорите на John Deere, свързани с продажби също присъстваха, за да се запознаят с дигиталните решения и процесите по обслужване на клиенти от участващите компании.

Мрежата на Оперативния център продължава да се разширява. Отворената екосистема може да бъде използвана, както от малки фермери и стопански организации, така и от подизпълнители и различни по големина на стопанството земеделски производители. Клиентите могат сами да решат дали и с коя от свързаните компании желаят да споделят своята информация от Оперативния център. Собствеността на данни и управлението на правата за достъп се контролират персонално от клиента и изискват изричното разрешение на лицето.

Създайте своя безплатен профил в платформата MyJohnDeere.com и отключете потенциала на своето стопанство на върха на пръстите ви!

 

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleriac374fc36c4

Всяка минута през сезонна е ценна. Ето защо е важно да имате надежден партньор, разполагащ с голяма складова наличност на части.

Можете да разчитате на Мегатрон за необходимите ви резервни части и компоненти за хедери KEMPER, независимо от марката на вашия силажокомбайн. Приберете навреме силажа си без да спирате работа и си осигурете спокойствие през този сезон.

С над 100 годишна история KEMPER е доказал се във времето производител на земеделска техника с немско качество. От 1997 год. компанията е и част от портфолиото компании за земеделско оборудване на John Deere, като част от семейството на доказалите се професионалисти.

Свържете се с нас на национален телефон *5566 или в най-близкия до вас търговско-сервизен/продажбен център на Мегатрон и заявете необходимите ви части KEMPER на атрактивна цена.

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria533f48db12

Уважаеми клиенти,

Отскоро Мегатрон въведе нова услуга за автоматично имейл известяване на клиентите с отворени задължения и неплатени фактури – както такива с настъпил падеж, така и предстоящи за плащане в бъдещ момент. Целта на известията е чисто информативна - да подобрим достъпа ви до актуална информация за вашите задължения и предстоящи плащания и да ви улесним в администрацията и планирането на разходите. Ако междувременно сте платили своите задължения, моля приемете нашите извинения!

През изминалите над 20 години изградихме заедно надеждни и дългосрочни партньорства, благодарение на добрите ни бизнес отношения. Стремежът на Мегатрон е да бъде близо до вас и винаги крачка пред конкурентите, предоставяйки ви високотехнологични и качествени продукти и услуги за земеделския и строителния сектор. Уверяваме ви, че вашата удовлетвореност е от изключително значение за нас и ние не спираме да работим в тази посока, защото вярваме че това е движещата сила за всеки бизнес.

Вярваме, че прилагането на добри бизнес практики ще подобри качеството на предлаганите от нас услуги и ще повиши степента на удовлетвореност на клиентите ни.

Ако имате въпроси относно новата ни услуга, не се колебайте да се свържете с нас чрез вашия търговско-обслужващ център или на кратък номер *5566.

Влажна царевица. Трудна за работа слама. Далеч от идеалните условия за жътва, притиснати от времето. Всички сме изпитвали тези затруднения. Разполагате с кратко време за прибиране на реколтата и по-малка печалба. Имате нужда от повече продуктивност и ниски загуби. Имате нужда от комбайн, който може да свърши цялата работа – ден и нощ, сезон след сезон.

Имате нужда от комбайн X9. Тези нови комбайни доставят средно до 45% повече жътвен капацитет за всякакви култури, без да жертват качеството на зърното – и всичко това използвайки 20% по-малко гориво1. X9 1100 може да ожъне до 12 ха за час пшеница и може да прибере до 180 тона за час високодобивна царевица, което е повече от достатъчно да запълни 7 полу-прикачни ремаркета за час.

Такава е прибиращата мощ на X.

 

X9 1000

X9 1100

Двигател

John Deere PowerTech™ PWS 13.6 л  

John Deere PowerTech™ PWS 13.6 л  

Максимална мощност

630 к.с.

690 к.с.

Трансмисия

ProDrive XL 

ProDrive XL 

Бункер

14 800 л

16 200 л

Разтоварване

159 л/сек

186 л/сек

Ширина на работния канал

1720 мм

1720 мм

Ротори

2 x 3,51 м.

2 x 3,51 м.

Диаметър на ротора

60,1 см

60,1 см

Почистваща площ

6,97 м2

6,97 м2

 

Капацитет

3

Двоен сепаратор

Два 60 см ротора с увеличена овършаваща площ от 45% и сепарираща площ от 80%1 за по-добро овършаване и сепариране при култури с голям обем.

Почистваща система

Новата почистваща система предлага 36% повече почистваща площ1 за ефективно пълнене на бункера с чисто зърно дори при най-тежки условия на жътва.

По-голям отвътре

Дори с 45% по-голяма овършаваща площ и 80% по-голяма сепарираща площ, външните размери са почти същите като при S790, за тесни завои и транспорт1.

4

Бързо разтоварване

Разтоварете пълен бункер за около минута и половина —до 189 литра в секунда! Изберете измежду три дължини на шнека.

Спестете време и подобрете логистиката

Чрез In-field Data Sharing (споделяне на данни от полето), можете да споделяте карта с извършена работа и насоки за повишаване на ефективността. Machine Sync позволява на комбайна да контролира скоростта, посоката и позицията на трактора с ремарке за разтоварване, за да автоматизирате процеса по време на работа.

По-широка наклонена камера

23% по-широка наклонена камера, за да обработва допълнителен поток на материала и за по-широки хедери.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ефикасност

 5

По-ефективен двигател

Новият 13.6-литров двигател John Deere доставя до 45% повишен жътвен капацитет, като се нуждае само от 11% повече конски сили в сравнение с S7901.

 

Контрол на скоростта без усилия

30% повече въртящ момент, за справяне с по-големи натоварвания с плавно повишение на мощността чрез новата трансмисия ProDriveTM XL.

Система за задвижване на ремъците

Нашата опростена система за задвижване с ремъци използва по-големи шайби и по-дълги ремъци за подобряване предаването на мощност и намаляване на износването.

 6

20% по-малко гориво2

Не само двигателят допринася за по-ниските разходи за гориво, а всеки детайл от конструкцията. Ремъците, трансмисията, системата за растителни остатъци, роторите и по-ниските обороти в минута – всички те играят роля в пестенето на пари от гориво.

 

Подобрена система за растителните остатъци

Новата система разстила остатъците на по-голяма ширина - до 15 м.; двуетажният дизайн осигурява по-добър въздушен поток за равномерно разпределение с по-малка консумация на енергия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Много-функционалност

 7

Вградена интелигентност

От вграденият приемник StarFire™ до 5 години JDLink™ Connect, новите X9 комбайни идват подготвени да улеснят вашата жътва.

Настройте го и забравяте

Автоматично поддържайте настройките на комбайна, които сте избрали чрез Combine Advisor™ и ActiveVision™ камери, за подобряване на качеството на зърното и за намаляване на загубите.

Изберете колесен или верижен модел
Веригите осигуряват подобрена флотация и ви позволяват транспортни скорости до 40 км/ч.

 8

Лесна смяна на контрабарабаните

По-леки контрабарабани, правят преоборудването за други култури лесно.  

Намалено задръстване

Модулираният реверс на наклонената камера ѝ позволява да се включи в реверсивно движение при пълни обороти на двигателя, за да се намали вероятността от задръстване при тежки култури.

Контрол от кабината

Чрез дисплей 4600 CommandCenterTM, контролирате разгъването и сгъването на мощния шнек и регулируем дефлектор за по-лесно разтоварване и обработка на растителните остатъци.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1Вътрешен тест на комбайн X9 1100.

2 Вътрешно сравнение между комбайни X9 1100 и S790, въз основа на полеви условия, за единица добив.

3 Полу-прикачни ремаркета с 27 т.

Показан е модел от предварителното производство. Спецификациите и дизайна подлежат на промяна.

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria319019158e

Програмата за рециклиране на части John Deere Reman използва само 100% оригинални части John Deere с гаранция за съвместимост и техническа годност. Всеки един компонент е произведен и фабрично възстановен в съответствие с най-новите изисквания за производство на оригинални части и всеки етап на процеса се контролира – от разглобяването до крайния продукт. Това е единственият начин да гарантираме върховата производителност, която очаквате от своята самоходна John Deere машина.

Накратко: получавате 100% оригинални части с 12 месеца гаранция и спестявате до 50% от цената на нови части.

Възползвайте се сега от специалните ни условия за Reman двигатели, двигателни блокове, трансмисии и съставните им компоненти, за които ще получите 27% отстъпка.

 

 

 

Предимствата за вас:

 • С John Deere Remanспестявате до 50% от цената на нови части
 • Специална отстъпка от 27% за Reman двигатели, двигателни блокове, трансмисии и съставните им компоненти
 • John Deere качество и 12 месеца гаранция
 • Произведени специално за вашата машина
 • Фабрично възстановени в съответствие с най-новите спецификации
 • Тествани да бъдат съвсем като нови
 • Бърза смяна и ремонт за минимален принудителен престой
 • Налични на склад
 • По-екологично съобразни

Обадете се още днес и попитайте за специалната ни програма за рециклирани двигатели, двигателни блокове, трансмисии и съставните им компоненти.

Black 5566

 

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria04e2daecd2

Скъпи клиенти, партньори и приятели на Мегатрон,

С много болка и тъга ви съобщаваме, че ненадейно ни напусна нашият колега и приятел Лъчезар Иванов, управител на база Мегатрон, Българово.

Лъчезарен Лъчезар – така ще го запомним… усмихнат, жаден за живот, пълен с енергия, страхотен колега и приятел!

Светлина по пътя ти, Лъчо!

Почивай в мир!

Уважаеми клиенти и партньори,

С възстановяването на стандартния ритъм на работа, имаме удоволствието да ви запознаем с нашите нови, още по-добри условия при закупуване на части за избрани модели машини с марка Bobcat и Doosan. Това е един от начините ни да подкрепим вашия бизнес в тези нелеки времена.

Възползвайте се сега от атрактивните ни отстъпки – до 70% за налични на склад части Bobcat и Doosan. Набавете необходимите ви части на чувствително по-ниски цени, спестявайки не само ресурси, но и време. Подбрали сме артикули, необходими за ремонт на основни компоненти, за да гарантираме сигурността на машините ви и да намалим максимално вашите разходи.

Комбинацията на вече намалените ни с 30% цени на масла с оптимизираните цени на налични резервни части, прави поддръжката на машината ви още по-достъпна, като в същото време запазва висока цената ѝ на вторичния пазар.

Свържете се с наш представител във вашия регион тук, за да получите най-добрата за вас оферта за обслужване и ремонт от Мегатрон.

*Предложението е валидно до изчерпване на количествата на склад.

Уважаеми клиенти,


До 31 август 20
20 г. може да се възползвате от промоцията ни на смазочни продукти John Deere. Срещу всяка закупена разфасовка масло (от 1000 л., 209 л, 55 л. или 20 л.) получавате определен брой точки. В края на промоцията ще може да замените събраните точки срещу избран от вас оригинален John Deere артикул (или комбинация от няколко артикула) от публикуваните в промоционалната ни брошура. Подбрали сме за вас разнообразни John Deere артикули, с които да зарадвате себе си или вашите близки.

ПОВЕЧЕ ЛИТРИ, ПОВЕЧЕ ТОЧКИ, ПОВЕЧЕ ОРИГИНАЛНИ JOHN DEERE АРТИКУЛИ

Може да получите брошура "ПРОМОЦИЯ НА СМАЗОЧНИ ПРОДУКТИ JOHN DEERE" от наш служител в отдел „Части“ във всяко едно представителство на МЕГАТРОН. В брошурата ще намерите всички артикули участващи в промоцията, които може да получите срещу събраните от вас точки. Вижте електронния вариант ТУК.

 Untitled 1 01

Предизвикайте възможностите и капацитета на своя комбайн – изправете се срещу John Deere.

Ние сме толкова убедени в производителността на нашите комбайни от серия T, че каним собственици на подобни комбайни от марките Claas и New Holland да се съревновават хедер до хедер с John Deere. В едно и също поле, с една и съща култура, в един и същи ден. Изпробвайте своя комбайн, за да разберете може ли той да победи комбайн от серия T.

Това, което трябва да направите е да се регистрирате ТУК с вашия Claas или New Holland комбайн и да заявите желание за участие до 18-ти юни 2020 год.

Ако спечелите съревнованието с вашата машина ще получите и парична награда от 15 000 Евро.

В рамките на седмицата след приключване на периода за регистрация, John Deere ще избере един участник, спрямо критериите и по условията подробно описани в „ОБЩИ УСЛОВИЯ“, които ще намерите в микросайта на кампанията ТУК.

С какви комбайни може да се участва?

Избраният участник може да използва само комбайните, посочени по-долу, които ще се изправят в съревнованието само срещу съответния комбайн John Deere, също посочен по-долу:

JOHN DEERE

CLAAS

 

NEW HOLLAND

MY17-MY20

<MY19

MY20

<MY20

T6X0

T5X0

Lex 6X0

Lex 7X0

Lex 6X00

Lex 7X00

CX 7.X0 CX 8.X0

CR 7.X0 CR 8.X0

Lex 6X0

Tuc 5.X0

Lex 5X00

Tuc 5.X0

CX 7.X0

 

 

Паричната награда, която може да спечелите, ако победите в съревнованието:15 000 Евро за съревнование срещу комбайн от серия T.

Регистрирайте се ТУК и се запознайте с ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ за участие в кампанията „Предизвикателство за комбайни 2020“ на John Deere.

 

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleriaddc347356a

Търговската марка Bobcat е позната в целия свят с изобретяването на мини товарача. Това става преди повече от 60 години, а днес всеки втори мини челен товарач в света е Bobcat. В това разбира няма нищо случайно, защото освен иновативната концепция при разработката им, мини товарачите притежават най-голям брой патенти в индустрията, най-много нововъведения и отличителни характеристики в дизайна. 

Ако искате и вие да станете част от голямото семейство на Bobcat, сега е моментът да се възползвате от още по-добри условия за цялата продуктова гама на мини челните товарачи – с до 23% отстъпка за всички машини на склад. И това не е всичко: само Bobcat се предлага стандартно с 5 години гаранция от Мегатрон, официалния дистрибутор на бранда за България и Западни Балкани.

За повече информация се свържете с наш търговски специалист тук.

*Кампанията е валидна до изчерпване на наличностите.

Жътвата тепърва предстои, а за бързото и чисто прибиране на реколтата са отговорни изцяло зърнокомбайните и разбира се техните оператори. Точно това е темата на интересна статия публикувана в немското списание “Bauernzeitung” през 21 седмица на 2019 г. В нея са отразени резултатите от тестове за производителност на различни марки роторни комбайни, проведени от университета в Гьотинген. Всички машини са оптимизирани предварително за максимална производителност с помощта на експерт. Тестовете са преминали под зоркия поглед на Jonas Lorenz, Проф. др.-инж. Frank Beneke и Carsten Heftrig, а ввтор на статията е г-н Möbius, който любезно ни я предостави за превод и публикуване. 

По време на жътва, високата производителност и високото качество са нещата, които един комбайн трябва да предоставя едновременно. Как допълнителната автоматизация на комбайните може да помогне за подобряване на продуктивността и намаляване умората на оператора ни показва проучване на Университета в Гьотинген, Германия.

Когато се планира капацитета на овършаване, възниква въпросът дали трябва да се вземат предвид резервите от производителност под формата на по-голяма машина или е по-добре да се използва пълния капацитет на комбайна. Вземането на правилно решение е трудно поради различните жътвени условия и желаната производителност. Всеки фермер си спомня трудните жътвени условия през последните две години в Германия – 2017 беше изключително влажна, последвана от дълги периоди екстремна суша през 2018.

Сега на практика се използва само част от реалния капацитет на комбайна. Следователно значимостта на преосмисляне на процеса на прибиране на реколтата е безспорна. Експертите по зърнокомбайни изчисляват, че само 50% от действителния капацитет на комбайна се използва на полето. Основен компонент за по-доброто използване на действителния капацитет е последователната и непрекъсната оптимизация на машината. Автоматичните системи при комбайните са актуален подход за повишаване на производителността при жътва и намаляване на разходите. Резултатите от проучването направено от автора, показват че могат да се постигнат до 20% по-висока производителност с оптимизирана машина, в сравнение с неоптимизирана. Но възможно ли е да се увеличи производителността без да се намали качеството и в същото време да се намалят разходите за процеса?

Оптимизация на роторни комбайни

В рамките на практически тест през 2018, по време на обучение за комбайни в близост до Mosonzolnok, Унгария, беше проучено влиянието на оптимизацията при различни машини (роторни комбайни) от различни производители. Целта на оптимизацията беше да се достигне максимална производителност с добър поток на масата и качество на продукцията. При този тест бяха събрани 109 проби с пшеница от бункерите на машините в периода юни-август 2018.

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleriab9c9e8d6b8

Всички машини жънаха в едно и също поле, така че жътвените условия са почти едни и същи. За да се установи влиянието на оптимизацията при качеството на зърното (следователно и по-доброто използване на машината), беше определено количеството на счупени и цели зърна. По време на обучението на група оператори им беше дадена задача да оптимизират комбайните от различни производители за продуктивност (по-добър поток на материала и по-добро качество на продукцията) с помощта на експерт.

Ние, от Bobcat сме фокусирани върху това да направим следващите 60 години още по-успешни от последните 60. Това се случва точно сега чрез въвеждането на нови продукти и технологии - и вие можете да бъдете част от него!

Нови продукти. Нова технология. Обновен дух.
2019 беше безпрецедентно успешна година за Bobcat - и искаме да ви благодарим за това! Но досегашния ни успех не означава задължително автоматичен успех и през следващите години.

Искате ли да видите какво следва от Bobcat? Е, отговорът е Бъдещото е сега!

Bobcat създаде индустрията за компактно оборудване преди повече от 60 години. И сега ние я прераждаме наново! Напредъкът е неизбежен. Разликата между компаниите, които идват и си отиват, и тези, които издържат теста на времето, е способността им последователно да намират енергията да управляват тази промяна. Да води, да не следва. Bobcat управлява тази промяна с увереност, която може да бъде спечелена само с десетилетия опит - наш и ваш!

Новият дух дава възможност на хората да постигнат повече
Успехът на Bobcat сe дължи както на нашите служители, така и на нашите дилъри. Новото ръководство на Bobcat, което започна през 2019 г., е напълно решено да направи и постигне повече от всякога. Чрез новите ни инвестиции - нашия щаб на EMEA в Добрис, Център за разпространение в Хале и Центъра за развойна дейност в Минеаполис - ще можем да поддържаме предимството си в технологиите, иновациите и обслужването на клиентите. Bobcat създава култура, чрез която можем непрекъснато да внедряваме иновации, които подпомагат нашите процеси, продукти и хора.

Лавина от нови продукти през 2020 г.
Bobcat е тук, за да води, а не да следва. Ето защо иновациите в продуктите са основният ни фокус и двигател по пътя към нашата визия - да бъдем лидерът в компактното оборудване.
И ние не просто говорим - ние го осигуряваме за да обслужваме по-добре нашите клиенти! Тези от вас, които са били с Bobcat от десетилетия, ще потвърдят, че в историята на Bobcat няма нито един конкурент, който може да се сравни с нашия темп на иновации и развитие.

Предложението на Мегатрон е отправено към собствениците на стари John Deere приемници, които ще имат възможността да ги заменят с най-новите към момента на специална, по-ниска цена само до края на април 2020 г.

Представянето на приемника StarFire iTC през 2004 г. донесе лидерска позиция на John Deere в автоматичното водене на машините в индустрията, с добре познатият жълт „купол“ монтиран върху кабината, поддържащ редица приложения на глобалната навигационна спътникова система (GNSS). От януари 2021 г. тези приемници вече няма да могат да получават коригиращите сигнали SF1 и SF2. След тази дата автоматичното управление AutoTrac ще работи само с най-прецизния RTK сигнал, въпреки че приложения като Section Control (контрол на секциите), документиране и паралелно следене, все още ще бъдат налични използвайки по-стари дисплеи GreenStar 2630 или 1800. 

За да се възползват от предимствата на най-съвременната технология при сателитните приемници, собствениците на стари приемници StarFire iTC ще могат да ги върнат на Мегатрон и да закупят с отстъпка до 500€ най-новия приемник, 4-то поколение - StarFire 6000. Предложението се отнася не само за приемника, но също и за по-прецизния коригиращ сигнал SF3 (до 3 см.), както и за дисплеите от 4-то поколение Gen4 4240 или 4640 GreenStar Display, които също се предлагат на по-ниска, атрактивна цена.

Голяма част от собствениците на машини John Deere използват сателитен приемник за навигационната система AutoTrac, но технологиите напреднаха изключително много през последните две десетилетия и междувременно бяха представени допълнителните функции като Section Control (контрол на секциите) на пръскачките и тороразпръскващите машини. Точно както мобилните телефони разчитат на все по-мощен хардуер, за да работят по-добре, така е и с най-новите приемници на John Deere, които се отличават с подобно технологично усъвършенстване.

Веднъж преминали на по-високо технологично ниво с новите приемници StarFire 6000, клиентите ни ще се възползват от по-бързо получаване на сигнал, съвместимост с ISOBUS дисплеи, безжични софтуерни актуализации и ПИН код за заключване на системата, за да се предотвратят евентуални кражби.

Позвънете още днес на *5566, за да получите подробна информация от специалистите ни в отдел Прецизно земеделие за актуалните цени и отстъпките валидни до 30.04.2020 г.

Знаем, че социалната изолация не е за всеки и е трудно да я приемем за наше ежедневие. Още по-трудно е, когато трябва да обясните на своите малки деца, че не може да излизат навън. Ако имате нужда от известно време, в което да свършите трупащите се домашни задължения или работите от вкъщи и трябва да отметнете куп задачи и имейли, или просто искате да се забавлявате с вашите деца, ето нашето предложение:

Решихме да разведрим дневния ритъм и да предоставим възможност на малките фермери и почитатели на John Deere да развихрят своето въображение и креативност. 

Предлагаме ви няколко подбрани страници с графични рисунки на машини John Deere, които вашите малчугани ще могат да оцветят, украсят и да им вдъхнат живот и артистичност.

Единственото, което е необходимо, е да натиснете/кликнете върху файловото изображение и да изтеглите файловете, които съдържат 13 страници с картинки - готови за оцветяване.

Всеки от нас изпитва истинска наслада, когато види добре поддържан озеленен двор. Особено впечатление прави тревата – зелена, прецизно окосена, гъста и мека като килим. Това е резултата, когато са полагани добри грижи за нея, а тя се отблагодарява подобаващо на стопаните си. Удоволствието да ходиш по такава трева е несравнимо, затова за тези от вас, на които тепърва им предстои да създадат своята райска градина, предлагаме няколко ценни съвета.

Поддържането на тревните площи e една от най-важните предпоставки за получаване на качествен тревен чим. При неправилни и недостатъчни грижи може да се компроментират и най- прецизно създадените тревни площи.

От изключително значение за добре изглеждащата и здрава морава са косенето, торенето, поливането, мулчирането, вертикулирането.

I. Косене

111r4c015501 rrd

Косенето оказва влияние върху гъстотата, устойчивостта и дълготрайността на тревния чим. Изразява се в регулиране височината на тревостоя. С това се осигурява по-голям достъп на светлина и въздух до възела на братене и до най-ниските приземни части на тревите, което стимулира издънкообразуването и увеличава тяхната асимилационна повърхност.