• JD online shop 3
 • EO COMBINE 2020FaceBook 1250X350
 • Bobcat 5 year warranty megatron.bg
 • Kampania chasti stari web banner
 • Doosan0leasing
 • animals
 • forestry
 • JD gy 2c RGB v
  Земеделска и градинска техника
 • JD gy 2c RGB v
  Горска техника
 • KUHN LOGO V60 FINAL 1705 N0
  Прикачен инвентар
 • bobcat
  Компактна техника
 • Doosan
  Строителна техника
 • Selection square 01
  Машини втора употреба
 • Dopulnitelno

Прецизно торене, работа с променливи норми, интелигентни системи на управление – това получавате от тороразпръскващите машини KUHN AXIS. 

С работна ширина от 12 до 50 м. и вместимост на бункера за тор от 1000 до 4200 л. ще намерите най-подходящата за вас. Машините разполагат със система CDA за настройки на работна ширина и честота на въртене, GPS контрол и технология EMC за автоматично регулиране на нормата индивидуално на всеки диск. 

Двете най-важни характеристики, които правят уникална системата CDA (настройки на работна ширина и честота на въртене) са:

 • Въртящата се основа на бункера позволява бързо адаптиране към различни торове и работни ширини чрез регулиране на точката на падане на тора върху дисковете за разпръскване
 • Специално проектирани отвори, разположени в близост до центъра на дисковете, позволяват множество точки на захранване към лопатките. Това спомага за осигуряване на постоянен поток от торове и равномерен модел на разпръскване.

Технологията EMC (Electronic Mass flow Control), пантент на KUHN, е утвърдена и доказана след дългогодишен опит. Тя включва хидравлично задвижвани въртящи се дискове, които използват доказани електромагнитни сензори за въртящ момент, за да определят скоростта на падане на материала към всеки диск поотделно. Това измерване позволява на системата да сравнява измерената скорост със скоростта, зададена от оператора. Ако скоростта не съвпада, тя автоматично се компенсира чрез отваряне или затваряне на дозиращите отвори, независимо за всяка страна. В допълнение, електрическите мотори SpeedServo, които са до 5 пъти по-бързи от класическите електрически цилиндри, осигуряват по-бърза реакция при използване на Section Control

Ако проявявате интерес, не се колебайте и ни пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  или се свържете с наш търговски представител ТУК.

 

При разработването на новите модели MAXIMA 3 инженерите на KUHN обръщат особено внимание на новите технологии, както и на събрания опит от работата с тези сеялки в световен мащаб. Подобренията в новата гама пневматични сеялки на KUHN проличават в редица предимства и показват отлични резултати при сеитба на пролетни култури. Най-важни са подобренията на функцията PRESSION CONSTANT и на дозиращия апарат.

 • Функцията PRESSION CONSTANT за постоянен натиск на секцията е лесна за настройка, без използване на инструменти. Възможни са 4 позиции за настройка: 0, +20, +40, + 60 кг. натиск, или общо 180 кг. натиск на секцията. Изсяващата секция се отличава с по-голяма стабилност, благодарение на единичната пружина, която позволява по-добро разположение на семената.
 • Дозиращият апарат, предлага оптимизирана селекция, благодарение на вътрешната стена. Разполага с нов инжектор за по-добро насочване на семената, разпределителна врата, модифицирана за затваряне на чистия въздух и прецизно освобождаване на семената, както и със стандартни дискове с повече отвори за оптимален избор на семена: царевица (33 дупки), слънчоглед (22 дупки) и цвекло (31 дупки).

С опцията за електрическо задвижване на изсяващите апарати e-Precision , KUHN прави поредната стъпка към модернизация и подобряване на производителността. Тази опция предлага:

 • Настройка на посадъчната норма от кабината
 • Променлива сеитбена норма
 • Изключване на секциите чрез GPS или ръчно (Section Control)

Възползвайте се сега от програмата ни за ранни поръчки на пролетни сеялки, която предлага изгодни условия и гъвкаво финансиране до 5 години. Избирайки прецизна пролетна сеялка Maxima 3, вие избирате:

 • Оптимална прецизност - равномерно засяване и контролирана дълбочина
 • Здрави изсяващи апарати за дълъг експлоатационен живот и изключителна надеждност
 • Над 90% точност на сеитба при по-висока скорост - до 10 км.ч.
 • Система за електрическо задвижване на изсяващите апарати за променлива норма - e-Precision
 • Section control / Контрол на секциите

 Свържете се с наш търговски представител ТУК и вземете вашата индивидуална оферта.

 

ПРИЕМНИК STARFIRE СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНА АКТУАЛИЗАЦИЯ 20-2 (SF 6000: Software version 4.40 P; SF 3000: Software version 2.80S) 

Оборудване, което подлежи на актуализация: SF3000, SF6000

Софтуерна актуализация StarFire™ 20-2 за разлика от много други е задължителна, както за приемници StarFire 6000, така и за StarFire 3000 и включва софтуерни подобрения, както и нови функционалности. Най-важната част от софтуерния ъпдейт 20-2 е това, че настоящите приемници StarFire 6000 и StarFire 3000 ще продължат да работят и за в бъдеще. Промените идващи заедно с актуализацията на софтуер 20-2 (SF 6000: Software version 4.40 P; SF 3000: Software version 2.80S) също така подготвят мрежата StarFire за поддръжка на новите спътникови сателити и за следващото поколение приемници StarFire

Приемниците StarFire iTC ще спрат да получават сигнал от 1 февруари 2021. Приемници StarFire iTC ще продължат да работят със сигнал EGNOS до приблизително 2026г. или до момент на изваждане от експлоатация на американските спътникови сателити и ще могат да продължат да се използват за картиране на добив. Приложенията за навигация, включително AutoTrac™ няма да бъдат налични

31 януари 2021 също е и крайният срок за актуализация на всички приемници StarFire 6000 и StarFire 3000 с ъпдейт 20-2 (SF 6000: Software version 4.40 P; SF 3000: Software version 2.80S). Приемници, които не са актуализирани до версия 20-2 до тази дата, няма да получават корекционен сигнал StarFire и следователно ще оперират единствено с EGNOS сигнал.

 

Важно: Трябва да бъде спазен редът за обновяване при антени до софтуер 20-2, използващи RTK сигнал. Антените, приемащи RTK сигнал от базовата станция, трябва да бъдат обновени преди базовата станция. В противен случай антените, получаващи RTK сигнал ще изгубят връзка с базовата станция, докато тя не бъде обновена до 20-2. След като базовата стация бъде обновена до 20-2, клиентите с антени StarFire iTC няма да могат да се свържат с базовата станция и да получават сигнал.

Варианти за актуализация

1. Видео за машини оборудвани с MTG

Изгледайте видео, в което ще научите как стъпка по стъпка да актуализирате софтуера на вашия приемник до версия 20-2 (SF 6000: Software version 4.40 P; SF 3000: Software version 2.80S) за машини оборудвани с MTG устройство. Влезте в официалния канал на Мегатрон ЕАД в YouTube или натиснете ТУК!

2. Инструкции за машини без MTG

За машини, които не са оборудвани с MTG устройство можете да следвате няколко прости стъпки и да свалите софтуерната версия за актуализация на преносимо флаш устройство (USB flash), след което да актуализирате вашата антена. Изтеглете актуализацията от следния линк: https://www.deere.com/en/stellarsupport/software-updates/ или изгледайте кратко видео ТУК!

3. Сервизен специалист на Мегатрон при вас

Ако решите, че имате нужда от помощ на място при вас и вашите машини, можете да се свържете с нас и да заявите сервизен специалист, който да направи необходимите актуализации. Ние ще фактурираме само времето, прекарано от сервизен техник при вас.

Instructions Update Steps

За допълнителна информация и помощ относно извършване на актуализацията можете да се свържете с нас на национален телефон *5566.

При връзка с нашите служители на кратък номер *5566, с цел бързо обслужване се изисква следната информация:

Име на клиент (фирма); 

Регионът, от който се обажда

Броят John Deere антени

Видът на антените (StarFire 3000 или StarFire 6000)

Облачно базираната система DataConnect позволяваща обмен на данни между машини на CLAAS, 365FarmNet и John Deere вече е налична за потребители, като към нея скоро ще се добавят и множество бъдещи партньори.

DataConnect позволява обмена между различни платформи на данни за машината, които са от първостепенна важност, като позволява на потребителите да виждат цялата информация от смесения си машинопарк на една платформа по техен избор. До този момент разглеждането на такава информация изискваше немалко усилия, тъй като трябваше да се ползва отделна платформа или уеб портал на всеки от съответните производители. 

Структурата на това облачно базирано решение позволява безжично автоматизиран обмен на данни без усилия за потребителя. Обменът в реално време дава поглед върху целия машинопарк на земеделския производител.  В допълнение към тези преимущества е и това, че DataConnect работи без допълнителна необходимост от хардуерни или софтуерни компоненти, осигурявайки сигурна обработка на данните.

Чрез тази нова система, потребителите имат поглед върху пет различни параметъра на машините в стопанството:

местоположение на машината във всеки един момент;

история на локациите на машината;

ниво на горивото в резервоара;

статус на машината по време на работа в полето;

скорост на машината.

Клиентът сам избира дигиталната платформа, която предпочита да използва за поглед върху всички данни. Веднага щом се свържат, машините от друга марка се появяват автоматично. Машините са изобразени или чрез иконки, в цветовата комбинация на съответния производител, или са видими в информационния панел на иконата. В бъдеще към информационната система ще се включват и добавят и бъдещи партньори и функционалности. 

Облачно базираната система DataConnect позволяваща обмен на данни между машини на CLAAS, 365FarmNet и John Deere вече е налична за потребители, като към нея скоро ще се добавят и множество бъдещи партньори.

DataConnect CloudGrafik RGB

Изображение 1: Концепцията на DataConnect.

DataConnect позволява обмена между различни платформи на данни за машината, които са от първостепенна важност, като позволява на потребителите да виждат цялата информация от смесения си машинопарк на една платформа по техен избор. До този момент разглеждането на такава информация изискваше немалко усилия, тъй като трябваше да се ползва отделна платформа или уеб портал на всеки от съответните производители.

Структурата на това облачно базирано решение позволява безжично автоматизиран обмен на данни без усилия за потребителя. Обменът в реално време дава поглед върху целия машинопарк на земеделския производител. В допълнение към тези преимущества е и това, че DataConnect работи без допълнителна необходимост от хардуерни или софтуерни компоненти, осигурявайки сигурна обработка на данните.

Чрез тази нова система, потребителите имат поглед върху пет различни параметъра на машините в стопанството:

·         местоположение на машината във всеки един момент;

·         история на локациите на машината;

·         ниво на горивото в резервоара;

·         статус на машината по време на работа в полето;

·         скорост на машината.

Клиентът сам избира дигиталната платформа, която предпочита да използва за поглед върху всички данни. Веднага щом се свържат, машините от друга марка се появяват автоматично. Машините са изобразени или чрез иконки, в цветовата комбинация на съответния производител, или са видими в информационния панел на иконата. В бъдеще към информационната система ще се включват и добавят и бъдещи партньори и функционалности.

 

DataConnect Screenshot EN2

Изображение 2: CLAAS машини показани в Оперативен център на John Deere (John Deere Operations Center).

 

CLAASTELEMATICSmitJDTraktor

Изображение 3: John Deere трактор показан в CLAAS TELEMATICS.

365FarmNet DataConnect301020202

Изображение 4: Изглед на машини John Deere и CLAAS в 365FarmNet.

Уважаеми клиенти, партньори и приятели на Мегатрон,

С много тъга ви съобщаваме, че внезапно ни напусна нашият дългогодишен колега и приятел Славчо Калчев - сервизен техник в базата ни в Добрич. Славчо бе част от нашия екип 19 години, от откриването на представителството ни в Добрич. Усмихнат, сърдечен и добър колега и приятел – така ще го запомним.

Ще ти липсваш, бате Славчо! Светлина по пътя ти!

Екипът на Мегатрон изказва своите съболезнования на семейството на нашия колега!

НЕНАДМИНАТ ПАКЕТ ОТ МАШИНИ И УСЛУГИ ЗА ЖЪТВА

Сега е моментът да заявите вашия нов, усъвършенстван John Deere комбайн за 2021 г.:

 
 • Огромна производителност: 50 – 100т/ч
 • < 1% начупено зърно
 • Хедери с висока производителност
 • Денонощна доставка на части
 • Дистанционно наблюдение на машините
 • Цифрови инструменти за управление и още много услуги и функции, които да направят вашата жътва лесна като детска игра


ПОД 1% НАЧУПЕНО ЗЪРНО – ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО НА ЗЪРНОТО

Благодарение на доказаното качество на зърното на серията S, ние Ви гарантираме, че можете да постигнете <1% начупено зърно в бункера. Например представете си, че жънете 500 хектара пшеница при 8 т/хектар и цена от 160€/тон. Намаляването на начупените зърна в бункера от 3 на 1% ще добави 12 880 € в джоба ви.

Производителността на комбайните от серия T е необичайно висока за физическите им размери, благодарение на уникалният вършачен апарат Tangential Plus и голямата площ на почистващата система.

Кампанията ни за ранна поръчка на комбайниJohn Deere вече е активна и предлага наистина специални условия за покупка на нова машина. За да се възползвате от предимствата на ранната поръчка, заявете вашия нов John Deere комбайн до 01.02.2021 г. Така не само ще спестите значителна сума, но ще си гарантирате спокойствие през следващия жътвен сезон. Важно е да знаете, че освен специалните цени, които ви дава програмата ни за ранна поръчка, всички модели комбайни се предлагат с 5 години гаранция и възможност за John Deere финансиране с преференциални условия.

Ако сме предизвикали интереса ви, но се затруднявате в избора, може да се доверите на нашите специалисти – те ще ви насочат към най-подходящата за вашите условия машина, за да приберете догодина вашата реколта чисто и навреме. Контактите на търговските ни представители ще намерите ТУК.

През 2019 г. Мегатрон взе активно участие в кампанията на Btv Да изчистим България, подкрепяйки я със строителна техника Bobcat, но и с човешката сила на служители и техните семейства.

Участието ни в кампанията беше важно по много причини. От една страна беше изключително важно да включим строителна техника, която да помогне за почистване на по-трудно достъпни за човека места и извозване на голям обем от боклук, от друга страна искахме да извършим социално значима дейност заедно – ние, всички колеги с нашите семейства.

Мотивацията ни се дължи на убедеността, че промяна се постига чрез положителен личен пример и вдъхновение. Затова като компания ние искаме да въвличаме всички колеги в различни инициативи, заедно с техните семейства, за да можем да дадем пример на децата ни не само да помагат при нужда, но и да осъществяват превенция по различни теми в техния личен и социален живот.

Настоящата година е трудна от социално – културна гледна точка и провеждането на инициативата тази година очаквано не се случи, но с нетърпение очакваме следващата, юбилейна кампания през 2021 г., в която да се включим още по-мащабно с техника.

Сеитбата на есенници започна, а с нея и надеждите за стопаните за по-добра година и богата реколта. Ако искате да разберете дали посевите ви са поникнали равномерно – не се бавете и ни се обадете на *5566. Ще направим обследване на земеделските ви масиви с камера с изкуствен интелект и с помощта на AI² технологията, която няма аналог в България, ще ви предоставим независим и прецизен доклад за поникването в рамките на 48 часа след обследването. Това ще ви помогне да спестите производствени разходи и ще имате реална представа за състоянието на посевите ви. Оценката за поникване при редови култури се извършва обичайно от фаза VЕ до фаза V3 на растенията.

 

Отлични резултати се постигат при следните култури:

Рапица

Соя   

Слънчоглед

Царевица

♦ Памук

Захарно цвекло

Отделът ни за прецизно земеделие извършва редица услуги, които ще ви позволят да идентифицирате, анализирате и разрешавате бързо проблеми свързани с ранните признаци на повреда по културите. Подробните ни доклади ще ви помогнат да вземате информирани решения, да намалите производствените си разходи и да увеличите добивите.

Автоматизираната технология, която използва Мегатрон за мониторинг на земеделските площи, предоставя данни в реално време с впечатляваща разделителна способност на ниво листна маса. AI² технологията дава възможност на земеделските производители да получават детайлна информация за посевите си директно от полето. С нейна помощ се установяват:

 неравномерно поникване на посевите 

 ранни признаци за поява на плевели

 недостиг на хранителни вещества

 симптоми на болести

 проблеми причинени от насекоми

 пребрoяване на царевичните метлици

Taranis1

Цялата информация достига до клиентите ни чрез нашата платформа с ясни индикации за степента на засягане и примерни изображения директно от полето.

Вече можете уверено да контролирате потенциалните болести, вредители и плевели, които застрашават посевите ви, като едновременно с това намалите производствените си разходи.

 

През есента цените падат като есенни листа. Вземете един от най-добрите модели тракторни косачки John Deere, X166R – сега на още по-добра и изкушаваща цена.

Само до 30 септември 2020 г. освен от атрактивно намаление, може да севъзползвате и от безплатна доставка до посочен от вас адрес, а за пускането в експлоатация, ще се погрижи наш специалист, който ще ви помогне да опознаете своята машина и да превърнете зелените площи в шедьовър. 

 

 

 

John Deere, модел X166R разполага с впечатляващи характеристики:


 ♦ 4-тактов двигател

 ♦ Мощност: 17.4 к.с.

 ♦ Хидростатична трансмисия

 ♦ Ширина на косене: 107 см.

 ♦ Вместимост на колектора за трева: 300 л.

 ♦ Активиране на косилния апарат: електрическо

 ♦ Система за бърза смяна на маслото (John Deere Easy Change 30-second oil change)

 ♦ Редовна цена: 9680 лв. с ДДС

 ♦ Промо цена: 8699 лв. с ДДС


Модел X166R на John Deere е от гамата тракторни косачки със задно събиране на окосената трева. Маневреност, лесно и удобно управление, регулируема височина на косене, лесно разтоварване на окосената тревна маса, това са само малка част от отличителните черти на машината, които ще ви накарат да работите с удоволствие всеки ден. X166R е идеална за косене на малки и средни площи. Тя също така е и лесна за поддръжка, с удобно и ергономично място за оператора и висококачествени предни светлини.

Все повече земеделски производители се обръщат към прецизното земеделие, залагайки на интелигентни машини и технологии, които допринасят за чувствително намаляване на производствените разходи в стопанството. Например възможността за торене с променливи норми, както и управлението на пръскащите секции на пръскачката, спестяват значителни суми за торове и препарати за растителна защита, следвайки предварително изготвените карти с предписания.

С това е свързано и нашето комплексно предложение - вземете до 30.09.2020 г. предпочитаната от вас машина: прецизна тороразпръскваща машина KUHN AXIS с възможност за прилагане на променливи норми или интелигентна пръскачка John Deere /прикачна или самоходна/ с контрол на секциите (Section Control) и ще получите бонус: 

 

БЕЗПЛАТНО сканиране и заснемане с дрон на 1000 /хиляда/ дка. и анализ на резултатите с изкуствен интелект

ИЛИ

♦ БЕЗПЛАТНО сканиране с оптичен сензор на 300 /триста/ дка. и вземане на почвени проби

И ОЩЕ:

♦ 15% отстъпка на горните услуги при сканиране на повече площи до 1 година след закупуване на тороразпръскващата машина или пръскачката. 

Отделът за прецизно земеделие на Мегатрон въвежда нови за България, но доказали се в световен мащаб технологии, които да осигурят по-детайлна информация и по-прецизен мониторинг на полетата от познатите до момента методи. С оптимизиране на използваните досега технологии, земеделците ще могат да вземат много по-информирани решения по отношение на всички операции, които се извършват на полето – торене, обработки, борба с плевели, вредители, насекоми и т.н.

СКАНИРАНЕ И ЗАСНЕМАНЕ С ДРОН ТЕХНОЛОГИЯТА TARANIS И АНАЛИЗ НА РЕЗУЛТАТИТЕ С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ AI2

DroneСъберете цялата информация, за да постигнете максимален добив с помощта на един пълен пакет услуги за прецизно земеделие. Автоматизираната технология, която използва Мегатрон за мониторинг на земеделските площи, предоставя данни в реално време с впечатляваща разделителна способност на ниво листна маса. Taranis

Мониторинг на растенията: AI² технологията дава възможност на земеделските производители да получават детайлна информация за посевите си директно от полето. С нейна помощ се откриват ранни признаци за поява на плевели, неравномерно поникване, недостиг на хранителни вещества, симптоми  на болести или насекоми, вредно въздействие от вода и механични проблеми. Цялата информация достига до вас, чрез нашата платформа с ясни индикации за степента на засягане и примерни изображения директно от полето. Вече можете уверено да контролирате потенциалните болести, вредители и плевели, които застрашават посевите ви. 

 

 

СКАНИРАНЕ С ОПТИЧЕН СЕНЗОР, ВЗЕМАНЕ НА ПОЧВЕНИ ПРОБИ И ГЕНЕРИРАНЕ НА КАРТИ С ВИСОКА РЕЗОЛЮЦИЯ

Gator 1Сканирането на почвата се извършва с оптичен сензор SoilOptics, измерващ естествените геоложки свойства на почвата чрез гама лъчението идващо от нея. Непосредствено след обследването се взема по една почвена проба с автоматична сонда от стратегически избрани позиции, съобразени с отчетените различия в полето. Всички почвени проби се замразяват, за да се осигури точно и коректно измерване на азота. Мегатрон е единствената компания в България, която замразява пробите от полето до лабораторията за анализ.

Пробите се изпращат за анализ в независима, чуждестранна лаборатория, използваща най-съвременно оборудване и методи. Получените резултати се обработват от наш екип, използващ софтуера и алгоритмите на SoilOptix. След 48 часа се генерират карти с висока резолюция, съдържащи  информация за хранителните вещества и структурата на почвата. Файловете са готови за изготвяне на много по-прецизни карти с предписания за торене и пръскане с променливи норми, спрямо картите получени след стандартно пробовземане, и могат лесно да се имплементират в повечето платформи за данни.  

 

Предложението е валидно до 30.09.2020. Свържете се с търговския представител за вашия регион или позвънете на кратък номер  *5566 за повече информация. 

Soil sampling combied

 

 

Немският производител Geringhoff е добре познат на земеделските производители. Компанията произвежда прибиращо оборудване от далечната 1880 година и не спира да внедрява иновативни технологии и решения, които да направят по-лесно и продуктивно прибирането на реколтата. Надеждност, производителност и водещо в индустрията качество – това са стандартите, които следва Geringhoff.

За пореден път компанията доказва своята прозорливост, предлагайки допълнителни опции и аксесоари за хедерите за царевица, които сe превръщат бързо в хедери за прибиране на слънчоглед. Така Geringhoff успява да отговори на високите изисквания на своите клиенти, както и на специфичните характеристики и предизвикателства на всяко поле. По-долу представяме накратко възможностите за допълнителна окомплектовка, а подробна информация ще намерите във флаера ТУК.  

 

 • Автоматична система за управление RowSense за оптимални резултати при прибиране на реколтата.
 • Автоматично регулиране на височината, предпазващо хедера от повреди.
 • Плъзгачи за предпазване от увреждания на гумите или веригите на комбайна.
 • Странични шнекове за полегнала царевица - улесняват прибирането и предотвратяват изхвърлянето на кочани извън хедера.
 • Редуктор с ръчно превключване, предлагащ различни скорости за максимално адаптиране към условията на жътва.
 • Пакет за жътва на слънчоглед – с активни или пасивни ножове.
 • Защитна задна преграда, която предотвратява изпадането на слънчогледови пити зад хедера.
 • Система Mini ICF – мини мотовило за максимално добро захранване и предотвратяване на натрупване на шума върху хедера.
 • Система ICF - за предотвратяване натрупването на шума върху хедера.

Свържете с нас на кратък номер *5566, за повече информация. 

3

Всяка седмица Operations Centre се увеличава с все повече компании, които предоставят решения за интелигентно земеделие

В днешно време земеделците и контракторите трябва да управляват голям обем от информация. С облачно базираната платформа John Deere Operations Centre (Оперативен център John Deere), може да се обменя не само документация и информация за машините с марка John Deere, но също така и данни от външни приложения, като например карти с полета и метеорологични станции или данни от конкурентно оборудване.

Земеделците предпочитат да управляват данните за стопанството и машините си, като използват възможно най-малко различни софтуерни решения и уеб портали. Те изискват преглед на цялата информация и директен достъп до своите файлове лесно и бързо. Като облачно базирана платформа, Оперативен център John Deere е идеалното решение за тази цел. Чрез приложението MyOperations, потребителите могат да виждат, управляват и анализират всички дейности в стопанството, от всяка една локация, на която се намират в момента. В допълнение, както Оперативен център, така и приложението MyOperations са безплатни.

Едновременно с всичко това, обхватът на приложенията, които могат да бъдат използвани, непрекъснато нараства. С неотдавнашното пускане на DataConnect, например, данните за машини от други производители също могат да се прехвърлят от облак в облак. Агрономическа информация е налична и в по-общ план, тъй като все повече доставчици на софтуерни решения, полеви карти, метеорологични станции и др. се свързват с Оперативния център John Deere.

Към момента над 170 външни партньори и техните решения за прецизно и интелигентно земеделие са вече свързани с платформата, само в рамките на последните 12 месеца, като това прави средно по една нова компания, която е била внедрена всяка седмица. Това дава на клиентите достъп до най-голямата дигитална екосистема в селскостопанската индустрия. Всички предлагани решения и държавите, представени от тези свързани компании, са изброени в операционния център под заглавието „Още инструменти“ и потребителите могат лесно да получат достъп до тях от своя профил.

За да продължи тези постижения, John Deere наскоро беше домакин на втората си конференция за разработчици в Европа. С участието на 121 компании от селскостопанския сектор, това събитие отбеляза ръст по ново въведени участващи компании в платформата, спрямо предходната година. Партньорите на John Deere, свързани с продажби също присъстваха, за да се запознаят с дигиталните решения и процесите по обслужване на клиенти от участващите компании.

Мрежата на Оперативния център продължава да се разширява. Отворената екосистема може да бъде използвана, както от малки фермери и стопански организации, така и от подизпълнители и различни по големина на стопанството земеделски производители. Клиентите могат сами да решат дали и с коя от свързаните компании желаят да споделят своята информация от Оперативния център. Собствеността на данни и управлението на правата за достъп се контролират персонално от клиента и изискват изричното разрешение на лицето.

Създайте своя безплатен профил в платформата MyJohnDeere.com и отключете потенциала на своето стопанство на върха на пръстите ви!

 

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleriac374fc36c4

Всяка минута през сезонна е ценна. Ето защо е важно да имате надежден партньор, разполагащ с голяма складова наличност на части.

Можете да разчитате на Мегатрон за необходимите ви резервни части и компоненти за хедери KEMPER, независимо от марката на вашия силажокомбайн. Приберете навреме силажа си без да спирате работа и си осигурете спокойствие през този сезон.

С над 100 годишна история KEMPER е доказал се във времето производител на земеделска техника с немско качество. От 1997 год. компанията е и част от портфолиото компании за земеделско оборудване на John Deere, като част от семейството на доказалите се професионалисти.

Свържете се с нас на национален телефон *5566 или в най-близкия до вас търговско-сервизен/продажбен център на Мегатрон и заявете необходимите ви части KEMPER на атрактивна цена.

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria533f48db12

Уважаеми клиенти,

Отскоро Мегатрон въведе нова услуга за автоматично имейл известяване на клиентите с отворени задължения и неплатени фактури – както такива с настъпил падеж, така и предстоящи за плащане в бъдещ момент. Целта на известията е чисто информативна - да подобрим достъпа ви до актуална информация за вашите задължения и предстоящи плащания и да ви улесним в администрацията и планирането на разходите. Ако междувременно сте платили своите задължения, моля приемете нашите извинения!

През изминалите над 20 години изградихме заедно надеждни и дългосрочни партньорства, благодарение на добрите ни бизнес отношения. Стремежът на Мегатрон е да бъде близо до вас и винаги крачка пред конкурентите, предоставяйки ви високотехнологични и качествени продукти и услуги за земеделския и строителния сектор. Уверяваме ви, че вашата удовлетвореност е от изключително значение за нас и ние не спираме да работим в тази посока, защото вярваме че това е движещата сила за всеки бизнес.

Вярваме, че прилагането на добри бизнес практики ще подобри качеството на предлаганите от нас услуги и ще повиши степента на удовлетвореност на клиентите ни.

Ако имате въпроси относно новата ни услуга, не се колебайте да се свържете с нас чрез вашия търговско-обслужващ център или на кратък номер *5566.

Влажна царевица. Трудна за работа слама. Далеч от идеалните условия за жътва, притиснати от времето. Всички сме изпитвали тези затруднения. Разполагате с кратко време за прибиране на реколтата и по-малка печалба. Имате нужда от повече продуктивност и ниски загуби. Имате нужда от комбайн, който може да свърши цялата работа – ден и нощ, сезон след сезон.

Имате нужда от комбайн X9. Тези нови комбайни доставят средно до 45% повече жътвен капацитет за всякакви култури, без да жертват качеството на зърното – и всичко това използвайки 20% по-малко гориво1. X9 1100 може да ожъне до 12 ха за час пшеница и може да прибере до 180 тона за час високодобивна царевица, което е повече от достатъчно да запълни 7 полу-прикачни ремаркета за час.

Такава е прибиращата мощ на X.

 

X9 1000

X9 1100

Двигател

John Deere PowerTech™ PWS 13.6 л  

John Deere PowerTech™ PWS 13.6 л  

Максимална мощност

630 к.с.

690 к.с.

Трансмисия

ProDrive XL 

ProDrive XL 

Бункер

14 800 л

16 200 л

Разтоварване

159 л/сек

186 л/сек

Ширина на работния канал

1720 мм

1720 мм

Ротори

2 x 3,51 м.

2 x 3,51 м.

Диаметър на ротора

60,1 см

60,1 см

Почистваща площ

6,97 м2

6,97 м2

 

Капацитет

3

Двоен сепаратор

Два 60 см ротора с увеличена овършаваща площ от 45% и сепарираща площ от 80%1 за по-добро овършаване и сепариране при култури с голям обем.

Почистваща система

Новата почистваща система предлага 36% повече почистваща площ1 за ефективно пълнене на бункера с чисто зърно дори при най-тежки условия на жътва.

По-голям отвътре

Дори с 45% по-голяма овършаваща площ и 80% по-голяма сепарираща площ, външните размери са почти същите като при S790, за тесни завои и транспорт1.

4

Бързо разтоварване

Разтоварете пълен бункер за около минута и половина —до 189 литра в секунда! Изберете измежду три дължини на шнека.

Спестете време и подобрете логистиката

Чрез In-field Data Sharing (споделяне на данни от полето), можете да споделяте карта с извършена работа и насоки за повишаване на ефективността. Machine Sync позволява на комбайна да контролира скоростта, посоката и позицията на трактора с ремарке за разтоварване, за да автоматизирате процеса по време на работа.

По-широка наклонена камера

23% по-широка наклонена камера, за да обработва допълнителен поток на материала и за по-широки хедери.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ефикасност

 5

По-ефективен двигател

Новият 13.6-литров двигател John Deere доставя до 45% повишен жътвен капацитет, като се нуждае само от 11% повече конски сили в сравнение с S7901.

 

Контрол на скоростта без усилия

30% повече въртящ момент, за справяне с по-големи натоварвания с плавно повишение на мощността чрез новата трансмисия ProDriveTM XL.

Система за задвижване на ремъците

Нашата опростена система за задвижване с ремъци използва по-големи шайби и по-дълги ремъци за подобряване предаването на мощност и намаляване на износването.

 6

20% по-малко гориво2

Не само двигателят допринася за по-ниските разходи за гориво, а всеки детайл от конструкцията. Ремъците, трансмисията, системата за растителни остатъци, роторите и по-ниските обороти в минута – всички те играят роля в пестенето на пари от гориво.

 

Подобрена система за растителните остатъци

Новата система разстила остатъците на по-голяма ширина - до 15 м.; двуетажният дизайн осигурява по-добър въздушен поток за равномерно разпределение с по-малка консумация на енергия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Много-функционалност

 7

Вградена интелигентност

От вграденият приемник StarFire™ до 5 години JDLink™ Connect, новите X9 комбайни идват подготвени да улеснят вашата жътва.

Настройте го и забравяте

Автоматично поддържайте настройките на комбайна, които сте избрали чрез Combine Advisor™ и ActiveVision™ камери, за подобряване на качеството на зърното и за намаляване на загубите.

Изберете колесен или верижен модел
Веригите осигуряват подобрена флотация и ви позволяват транспортни скорости до 40 км/ч.

 8

Лесна смяна на контрабарабаните

По-леки контрабарабани, правят преоборудването за други култури лесно.  

Намалено задръстване

Модулираният реверс на наклонената камера ѝ позволява да се включи в реверсивно движение при пълни обороти на двигателя, за да се намали вероятността от задръстване при тежки култури.

Контрол от кабината

Чрез дисплей 4600 CommandCenterTM, контролирате разгъването и сгъването на мощния шнек и регулируем дефлектор за по-лесно разтоварване и обработка на растителните остатъци.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1Вътрешен тест на комбайн X9 1100.

2 Вътрешно сравнение между комбайни X9 1100 и S790, въз основа на полеви условия, за единица добив.

3 Полу-прикачни ремаркета с 27 т.

Показан е модел от предварителното производство. Спецификациите и дизайна подлежат на промяна.

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria319019158e

Програмата за рециклиране на части John Deere Reman използва само 100% оригинални части John Deere с гаранция за съвместимост и техническа годност. Всеки един компонент е произведен и фабрично възстановен в съответствие с най-новите изисквания за производство на оригинални части и всеки етап на процеса се контролира – от разглобяването до крайния продукт. Това е единственият начин да гарантираме върховата производителност, която очаквате от своята самоходна John Deere машина.

Накратко: получавате 100% оригинални части с 12 месеца гаранция и спестявате до 50% от цената на нови части.

Възползвайте се сега от специалните ни условия за Reman двигатели, двигателни блокове, трансмисии и съставните им компоненти, за които ще получите 27% отстъпка.

 

 

 

Предимствата за вас:

 • С John Deere Remanспестявате до 50% от цената на нови части
 • Специална отстъпка от 27% за Reman двигатели, двигателни блокове, трансмисии и съставните им компоненти
 • John Deere качество и 12 месеца гаранция
 • Произведени специално за вашата машина
 • Фабрично възстановени в съответствие с най-новите спецификации
 • Тествани да бъдат съвсем като нови
 • Бърза смяна и ремонт за минимален принудителен престой
 • Налични на склад
 • По-екологично съобразни

Обадете се още днес и попитайте за специалната ни програма за рециклирани двигатели, двигателни блокове, трансмисии и съставните им компоненти.

Black 5566

 

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria04e2daecd2

Скъпи клиенти, партньори и приятели на Мегатрон,

С много болка и тъга ви съобщаваме, че ненадейно ни напусна нашият колега и приятел Лъчезар Иванов, управител на база Мегатрон, Българово.

Лъчезарен Лъчезар – така ще го запомним… усмихнат, жаден за живот, пълен с енергия, страхотен колега и приятел!

Светлина по пътя ти, Лъчо!

Почивай в мир!

Уважаеми клиенти и партньори,

С възстановяването на стандартния ритъм на работа, имаме удоволствието да ви запознаем с нашите нови, още по-добри условия при закупуване на части за избрани модели машини с марка Bobcat и Doosan. Това е един от начините ни да подкрепим вашия бизнес в тези нелеки времена.

Възползвайте се сега от атрактивните ни отстъпки – до 70% за налични на склад части Bobcat и Doosan. Набавете необходимите ви части на чувствително по-ниски цени, спестявайки не само ресурси, но и време. Подбрали сме артикули, необходими за ремонт на основни компоненти, за да гарантираме сигурността на машините ви и да намалим максимално вашите разходи.

Комбинацията на вече намалените ни с 30% цени на масла с оптимизираните цени на налични резервни части, прави поддръжката на машината ви още по-достъпна, като в същото време запазва висока цената ѝ на вторичния пазар.

Свържете се с наш представител във вашия регион тук, за да получите най-добрата за вас оферта за обслужване и ремонт от Мегатрон.

*Предложението е валидно до изчерпване на количествата на склад.

Уважаеми клиенти,


До 31 август 20
20 г. може да се възползвате от промоцията ни на смазочни продукти John Deere. Срещу всяка закупена разфасовка масло (от 1000 л., 209 л, 55 л. или 20 л.) получавате определен брой точки. В края на промоцията ще може да замените събраните точки срещу избран от вас оригинален John Deere артикул (или комбинация от няколко артикула) от публикуваните в промоционалната ни брошура. Подбрали сме за вас разнообразни John Deere артикули, с които да зарадвате себе си или вашите близки.

ПОВЕЧЕ ЛИТРИ, ПОВЕЧЕ ТОЧКИ, ПОВЕЧЕ ОРИГИНАЛНИ JOHN DEERE АРТИКУЛИ

Може да получите брошура "ПРОМОЦИЯ НА СМАЗОЧНИ ПРОДУКТИ JOHN DEERE" от наш служител в отдел „Части“ във всяко едно представителство на МЕГАТРОН. В брошурата ще намерите всички артикули участващи в промоцията, които може да получите срещу събраните от вас точки. Вижте електронния вариант ТУК.

 Untitled 1 01

Предизвикайте възможностите и капацитета на своя комбайн – изправете се срещу John Deere.

Ние сме толкова убедени в производителността на нашите комбайни от серия T, че каним собственици на подобни комбайни от марките Claas и New Holland да се съревновават хедер до хедер с John Deere. В едно и също поле, с една и съща култура, в един и същи ден. Изпробвайте своя комбайн, за да разберете може ли той да победи комбайн от серия T.

Това, което трябва да направите е да се регистрирате ТУК с вашия Claas или New Holland комбайн и да заявите желание за участие до 18-ти юни 2020 год.

Ако спечелите съревнованието с вашата машина ще получите и парична награда от 15 000 Евро.

В рамките на седмицата след приключване на периода за регистрация, John Deere ще избере един участник, спрямо критериите и по условията подробно описани в „ОБЩИ УСЛОВИЯ“, които ще намерите в микросайта на кампанията ТУК.

С какви комбайни може да се участва?

Избраният участник може да използва само комбайните, посочени по-долу, които ще се изправят в съревнованието само срещу съответния комбайн John Deere, също посочен по-долу:

JOHN DEERE

CLAAS

 

NEW HOLLAND

MY17-MY20

<MY19

MY20

<MY20

T6X0

T5X0

Lex 6X0

Lex 7X0

Lex 6X00

Lex 7X00

CX 7.X0 CX 8.X0

CR 7.X0 CR 8.X0

Lex 6X0

Tuc 5.X0

Lex 5X00

Tuc 5.X0

CX 7.X0

 

 

Паричната награда, която може да спечелите, ако победите в съревнованието:15 000 Евро за съревнование срещу комбайн от серия T.

Регистрирайте се ТУК и се запознайте с ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ за участие в кампанията „Предизвикателство за комбайни 2020“ на John Deere.

 

View the embedded image gallery online at:
http://megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleriaddc347356a