• JD gy 2c RGB v
  Земеделска и градинска техника
 • JD gy 2c RGB v
  Горска техника
 • KUHN LOGO V60 FINAL 1705 N0
  Прикачен инвентар
 • bobcat
  Компактна техника
 • Doosan
  Строителна техника
 • Selection square 01
  Машини втора употреба
 • Dopulnitelno

НОВАТА СЕРИЯ-9 ТРАКТОРИ ОТ JOHN DEERE

Манхайм, 3 март 2021 – John Deere представи новата гама 2021 трактори 9R, предвождани от флагман моделите 9R 640 и 9RX 640 с 691 к.с. Най-новите машини 9R, 9RT и 9RX са не само по-мощни и по-ефективни, но и пo-интелигентни. Операторите и земеделските стопанства ще се възползват от още по-високото ниво на свързаност и автоматизация.

 

Всички трактори използват същия нов и високоефективен 13,6-литров двигател John Deere като при комбайните X9, с изключение на топ моделите с 640 к.с., които все още се задвижват от доказалия се 15-литров двигател Cummins. Шест-цилиндровият двигател със система за впръскване на гориво HPCR е разработен за по-голяма ефективност, с намалени нива на шум с до 50%. За да се предаде огромната мощност към терена, всички модели се предлагат с допълнителни баластни опции, които позволяват бруто тегло от 30,4 тона.

В допълнение към огромната им мощност, новите трактори станаха и по-интелигентни. Приемник StarFire 6000 е вграден в покрива на кабината и е стандартно оборудване,както и големият дисплей 4600 CommandCenter, с пълна AEF ISOBUS съвместимост и AutoTrac активация. John Deere предлага и възможност за надграждане на активацията на допълнителна цена до „пълен пакет“ за максимална автоматизация. Пълният пакет включва функции като Turn Automation (автоматично завиване), Section Control (контрол на секциите), Variable Rate Control (управление на разходната норма), пасивна навигация на прикачен инвентар, споделяне на данни от полето по време на работа, MachineSync и също AutoPath.

Новата възможност на John Deere - AutoSetup позволява на фермери и подизпълнители да планират предварително работни задачи в персонализирания клиентски Оперативен център. Задачите се показват автоматично на дисплея на кабината, когато машината навлезе в полето и операторът трябва да ги потвърди само с едно щракване на бутон. Системата поддържа настройки като име на клиент, ферма, поле, граници на полета, следи, ширини/ просвет на инвентара, продукти, разходни норми, специфични за полето обработки, настройки на документацията и име на оператора.

Щом задачата е изпълнена, цялата информация може да се прехвърли безжично към Оперативния център. AutoSetup не само спестява до 90 процента от времето за настройки в полето, но също така предоставя ясна документация и се избягват грешки и загуби на данни.
 

В полето операторите ще оценят изключително комфортното возене. Това е резултат не само от индивидуално разработените системи за окачване за 9R, 9RT и 9RX, но също и заради новата кабина. Ексклузивното за John Deere предно окачване HydraCushion вече е налично за всички модели 9R, докато новите функции на кабината са същите като тези, представени в новите 7- и 8-серия, обявени премиерно на AGRITECHNICA през 2019.
 

Второто поколение седалки ActiveSeat се предлагат с кожена тапицерия, отопление, активна циркулация на въздуха, масажна функция и различни регулируеми настройки. Радио топ качество - 6.5 инчов DAB+ сензорен екран с 6.1 звукова система осигурява най-съвременното информационно развлечение и е съвместима с Apple CarPlayTM, а LED светлините осигуряват отлична видимост. Благодарение на намаления размер на системата за последваща обработка на отработените газове и допълнителните видео камери, видимостта от всички страни е значително подобрена.
 

Освен тяхната допълнителна производителност, автоматизация и комфорт, новата серия 9 е разработена с цел максимална надеждност и допълнително намаляване на оперативните разходи. Сред много други подобрения са и трансмисия e18, осите, задвижването с вериги и шасито, които са значително подсилени за по-висок капацитет и производителност.


За да се намали работата и разходите по поддръжка, много сервизни интервали са удължени - например новият вентилатор вече се обслужва на всеки 5000 часа, както и торсионният амортисьор. Отразявайки надеждността на тракторите, John Deere удвои стандартната фабрична гаранция до две години или 2000 часа.
 

Съвременните решения на Connected Support на John Deere също осигуряват максимално време на работа. Чрез Expert Alerts могат да се предвидят потенциални повреди на машината и вероятността от скъпи ремонти да се намали или да се избегне напълно, както и всякакви не планирани принудителни престои.

 

Серия 9 модели 2021

Модел

Макс. мощност

(ECE-R120)

9R 440

356kW / 484 к.с.

9R / 9RX 490

396kW / 539 к.с.

9R / 9RX 540

437kW / 594 к.с.

9R / 9RX 590

477kW / 649 к.с.

9R / 9RX 640

508kW / 691 к.с.

9RT 470

380kW / 517 к.с.

9RT 520

421kW / 572 к.с.

9RT 570

461kW / 627 к.с.


Прочетена 1175 пъти